luni, 23 noiembrie 2015

In memoriam: Maria Stoica

Cu profundă tristețe am aflat că Maria a decedat. De cancer. Și cel mai crud e că a murit exact de ziua ei.
Astăzi a împlinit 31 de ani. Măcar i-a împlinit. Poate undeva în sufletul ei s-a bucurat că a ajuns să o trăiască și pe asta. Și ăsta, a fost, totuși, un cadou pentru ea.
Maria 

Doamne, dacă ești acolo sus am și eu o întrebare: de ce? Nu Ai milă deloc.

De ce oamenii așa buni și energici trebuie să moară?

Cuvintele sunt de prisos, pentru că oricum nu ar schimba nimic. Doar frustrare. Și indignare. Și ce mai vreți voi.

Am cunoscut-o pe Maria acum vreo 12 ani. A intrat în camera de cămin, ca o vrăbiuță. Chiar așa impresie a lăsat :). Cred că nu în zadar numelei ei de domnișoară era Vrabie. Un an mai tîrziu cineva chiar i-a dat așa, un nickname - birdy. Pentru că era ca o birdy. Deși frustrată la început - cu timpul se obișnuise cu ideea.
Era haioasa camerei. Nu-i mai tăcea gura. Aducea veselie și bună dispoziție în cameră și mereu era o plăcere pentru noi toate.

Acuma că nu mai e, simt un gol. Deși eram la distanță, facebook-ul ne ținea aproape. O vedeam online și deși nu discutam prea mult și prea des - știam că e bine.
Șocul e prea mare ca să mai pot zice altceva, dar ăsta e un motiv să fim alături unii de alții și să avem încredere în oamenii din jurul nostru. Chiar și atunci cînd avem o problemă de sănătate. Un cuvînt bun și la timp ar putea să te aducă pe linia de plutire și să-ți dea motive de a trăi.

O să îmi lipsești! :(
Mă gîndeam totuși, să ne vedem într-o zi, pentru că... Prutul ne desparte, dar ne și unește.

Dumnezeu să te odihnească în pace!

4 comentarii:

 1. Condolieanţă familiei şi celor apropiaţi. Cu părere de rău, cei mai buni se duc de la noi, şi întotdeaună pe neaşteptate.

  RăspundețiȘtergere
 2. Acum 20 de ani ,la sfarsit de mai cu tine si surioara ta de manuta conduceam pe ultimul drum pe mama voastra .Stiu ca ai avut un accident care a lasat urme.
  De peste drum te-am vazut crescand , acum ai plecat la Viviana........

  RăspundețiȘtergere
 3. Nici nu au trecut 10 ani de cand am terminat facultatea si deja unii au plecat dintre noi. Cineva spunea ca un om dispare in momentul in care a fost sters din amintirea celorlalti oameni. Eu una stiu sigur-VEI RAMANE MEREU IN INIMILE NOASTRE
  Mihaela

  RăspundețiȘtergere