marți, 26 noiembrie 2019

Friptură de iepure cu tarhon

Rețeta de azi face parte din bucătăria vânătorească.


Ingrediente:
• 1,5 kg de carne de iepure de câmp;
• 200 ml de sos de roşii sărat şi îndulcit după gust;
• 30 g de unt;
• 200 ml de supă de carne;
• 1 lingură de tarhon tocat fin;
• legume pentru garnitură;
• sare.

Mod de preparare:
Se marinează carnea, apoi se scoate şi se şterge cu un prosop curat. Se sărează şi se lasă să stea o jumătate de oră. după care se unge cu unt şi se pune în tava de friptură cu o cană de supă de zarzavat şi câteva boabe de piper. Se introduce în cuptorul cald şi se ţine o oră. apoi se întoarce carnea, se acoperă cu o cană de sos de roşii îndulcit după gust şi o lingură de tarhon tocat fin. Se mai ţine în cuptor o oră la foc mic, stropindu-se din când în când cu sosul din tavă. Se scoate când a prins o crustă aurie şi se serveşte caldă, cu garnitură de legume.

Andrei Burtea, s. Dubăsarii Vechi, Dubâsari
Sursa rețetei e revista lunară Vânătorul și Pescarul Moldovei, nr. 11 (noiembrie). Revista poate fi consultată în biblioteci sau cumpărată de la chioșcurile de ziare.


Ce este tarhon?

Tarhonul (Artemisia dracunculus L.) este o plantă perenă din familia Asteraceae (familia florii soarelui). Are tulpina dreaptă și ramificată, cu flori alburii, cu frunze lanceolate aromate întrebuințate drept condiment. Frunzele sale se folosesc verzi sau uscate și mărunțite. Se folosește ca condiment în fripturi, salate, etc. Aceasta este răspândită de-a lungul Eurasiei și Americii de Nord și este cultivată pentru uz culinar, dar și în scopuri medicale.

În context, vă recomand să citiți care sunt cele 9 beneficii dovedite pe care le are tarhonul pentru organism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu