luni, 6 noiembrie 2023

Îngrijirea podoabei capilare // Peria, vinovată de părul tău murdar: curăță-o așa

Pentru a-ți menține părul moale, frumos, strălucitor și în stare perfectă, trebuie să ții cont de câteva aspecte, dincolo de produse sau rutine. De ceva vreme ai simțit că părul tău devine mai murdar și mult mai repede. Ți-ai schimbat rutina părului, dar totul rămâne la fel. Nu mai știi ce să faci pentru ca părul să arate la fel ca înainte, pentru că nici nu are aceeași strălucire și textură. Ce se întâmplă? Pot fi multe cauze, dar una dintre ele poate fi legată de periile de păr murdare.


Nu ne gândim prea mult la asta, dar instrumentele de păr pe care le folosim au nevoie de mult mai multă întreținere și curățare decât credem. Uneori murdăria de pe perii este problema schimbării părului nostru și nu ne dăm seama. Folosim zi de zi diferite perii pentru a ne modela si modela parul, in functie de rezultatul pe care il cautam, dar cand terminam niciodata nu dedicam timp curatarii in profunzime.


Trebuie să atacăm rădăcina problemei și deși încercăm să curățăm peria de acele resturi de păr pe care le vedem cu ochiul liber, uităm să curățăm și să dezinfectăm uneltele.


Pe perie se acumulează grăsimi de păr, reziduuri de fixativ și alte produse, murdăria și praful din mediu pe care nu le vedem cu ochiul liber, dar sunt acolo. Această murdărie ne poate afecta părul, așa că înainte de a ne schimba rutina părului, primul lucru pe care ar trebui să-l facem este să curățăm temeinic peria și, dacă problema persistă, să mergem la experți pentru a detecta deficiențele părului. 

Este recomandat dacă folosești peria în fiecare zi măcar să faci această curățare o dată pe săptămână, dar dacă folosești fixativ, gel de păr sau orice alt produs de styling, cel mai bine este să faci această curățare de cel puțin două ori pe săptămână.


Așa ar trebui să vă curățați peria de păr

Pentru a dezinfecta temeinic și a îndepărta toată murdăria de pe periile de plastic, va trebui mai întâi să eliminăm reziduurile de păr rămase pe pieptene; putem folosi un pieptene mai fin.


În continuare, trebuie să creăm o formulă de casă cu bicarbonat de sodiu și oțet de curățare. Adăugați două pahare de oțet de curățare într-un vas cu apă fierbinte și, cu grijă, adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu. Introducem pensulele (doar plastic) în amestec și lăsăm sa se odihnească minim 30 de minute. Frecam cu ajutorul unei perii de dinti, clatim foarte bine și așezăm periile cu capul in jos pe un prosop sa se usuce.

Vezi aici un scurt video cum îngrijim o perie pentru păr. 

Pentru periile de lemn vom crea o pastă cu bicarbonat de sodiu și apă, si o vom lăsa să acționeze. Cu ajutorul unei periuțe de dinți, frecați perii, clătiți și lăsați să se usuce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu