joi, 9 mai 2024

Călătorii // Nu există doar fiorduri în Norvegia: descoperiți această croazieră prin apele Júcar din Valencia

Nu există doar fiorduri în Norvegia: descoperiți această croazieră prin apele Júcar din Valencia. Júcar se ridică în Cuenca și traversează Albacete și Valencia, lăsând în urma lui peisaje naturale care îți taie răsuflarea.

„Fiordurile din Valencia” sunt comparabile cu cele norvegiene dar cu cele spaniole / Viajes Suaventura


Deși fiordurile sunt mai caracteristice Norvegiei, care are mii de ele în partea de vest a teritoriului său, există și rute fluviale care seamănă cu fiordurile norvegiene în unele zone ale Spaniei precum Galiția sau Comunitatea Valenciană. Între Cofrentes - unul dintre cele mai frumoase orașe din Valencia - și Cortes de Pallás, o croazieră fluvială de o oră și jumătate navighează pe 30 de kilometri de-a lungul apelor râului Júcar. Lacul de acumulare a fost inaugurat în 1983 și până în anii 90 a fost complet inaccesibil, doar unele trasee puteau fi explorate pe jos. În scurt timp, compania Viajes Suaventura a creat primul traseu fluvial din comunitate.

Vederi ale râului de pe barcă / Viajes Suaventura


Este adevărat că este o mlaștină artificială, dar peisajul văzut în împrejurimi este de o mare frumusețe și valoare ecologică. Din barcă se poate vedea Muela de Cortés, în Rezervația Națională de Vânat Mare; Castelul Chirel din Cortes de Pallás pe vârful unui munte sau Boqueras de Sácaras. Valea ar putea fi delimitată între Requena și Almansa, începând călătoria din portul Cofrentes și terminând la complexul hidroelectric Cortes-La Muela. În plus, apele sale sunt foarte bogate în faună și vegetație, făcându-l și un loc ideal pentru a le contempla.

Nava de croazieră care navighează prin lac de acumulare / Viajes Suaventura


Împrejurimi

Aceasta a devenit una dintre cele mai izbitoare și populare atracții din provincia Valencia. Debarci la barajul Cortes de Pallás, „o lume aparte” între munți abrupți care par să provină din Júcar și formează un canion cu pereți aproape verticali. Există trasee și zone potrivite pentru înot, care pot servi drept divertisment până când luați barca înapoi. În zonă se pot vizita și alte locuri precum Peșterile Don Juan, un complex natural care s-a format cu milioane de ani în urmă și care ascund picturi rupestre, stalactite și stalagmite; Castelul Chirel, unul dintre cele mai importante din zonă în Evul Mediu; și Castelul Cofrentes, o cetate din secolul al XI-lea.

Orașul se află la doar 250 de metri, deși accesul la lac de acumulare era mai departe și trebuie să traversezi un pod lung de 281 de metri și înălțat la 111 metri deasupra nivelului mării. Moștenirea istorică și culturală a orașului constă în originea sa medievală islamică, care atrage pe plimbări să-și descopere străzile înguste sau biserica sa în stil baroc-rococo. Apele râului său sunt atât de limpezi încât observarea faunei hidrografice este o sarcină ușoară, cu atât mai mult dacă o vezi cu barca oprită sau pe malul Arroyo de Cortés. Prețurile pentru croazieră sunt 19,50 euro per adult și 13 euro pentru copiii cu vârsta între 3 și 12 ani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu