marți, 7 ianuarie 2020

Dansul este cheia care te menține tânăr și să trăiești mai mult

Diverse studii afirmă că dansul îmbunătățește calitatea vieții oamenilor de diverse vârste la fel ca și cum a practica ciclismul sau jogging.

Dansul te ajută să-ți menții starea de tinerețe... Dansează așa cum poți. 
Cercetătorii germani de la Centrul pentru Boli Neurodegenerative și Institutul de Științe ale Sportului al Universității Otto von Guericke Magdeburg, Magdebur în Germania au descoperit că unu din beneficiile dansului este capacitatea de a „întineri”. Cercetătorii au observat timp de 18 luni două grupuri de persoane cu o vârstă de o medie de 68 de ani. S-a observat o creștere a activității ariei hipocampului (proeminența creierului localizată pe peretele exterior al ventriculelor laterale ale creierului) care e legat direct cu vârsta. Primul grup a realizat o rutină de dans săptămânal, iar cel de al doilea doar au făcut câteva întinderi. La sfârșitul acestei perioade s-a observat că cei care au dansat au înregistrat o îmbunătățire a activității cerebrale în hipocamp, care scade în mod natural odată cu vârsta. S-au inclus rezultate mai bune de echilibru, rezistență și memorie în comparație cu celălalt grup. 

„Prin dans oamenii își amintesc secvențe de mișcări, își întărească memoria și devin mai conștienți de părțile corpului” a declarat Jesús Moo, doctor în neuroștiință și cercetător la Universitatea Autonomă din Yucatan.

Dansul te menține tânăr

O cercetare publicată de Journal of Physiological Anthropology a descoperit că dansul pierdeți în greutate și creșteți capacitatea aerobă precum mersul cu bicicleta sau alergarea. În plus, inima este principalul beneficiar pentru acest exercițiu. American Heart Associacion recomandă dansul pentru a reduce posibilele boli ale inimii. Universitatea Politecnica delle Merche în Italia, a observat că persoanele cu anumite insuficiențe de inimă au practicat dansul și și-au îmbunătățit condiția.


Cu premisa că îmbătrânești, sănătatea și rezistența ta scad. Durerile în articulații și musculare sunt mai evident, iar dansul este capabil  să diminueze procesul de îmbătrânire.

Articol scris de Abdeel Yanez pe 26 decembrie 2019, pentru viajeropeligro.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu