joi, 6 august 2020

Tort cu vișină

Ingrediente: 5 ouă, 150 gr făină, 150 gr zahăr.

Ingrediente cremă: 600 gr smîntînă cu un procent înalt de grăsime, 4 linguri cu vîrf de zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat.

Pentru umplutură: 200 gr vișine în suc propriu sau vișine proaspete ( putem înlocui vișinile cu fructe la dorință).


Peste 10 minute ridic mixerul și văd cum se prelinge aluatul. Dacă aluatul care curge, nu se cufundă brusc în aluatul din vas, înseamnă că ouăle sunt gata pentru a fi amestecate cu făina.Presurăm  cu sita făina cernută în 3 ( chiar 4 reprize)  și amestecăm de jos în sus cu telul.

Aluatul îl punem într-o tavă tapetată cu hîrtie (18 cm, se poate si de 20Cm, dar nu va fi atît de înalt). Scuturăm ușor tava. Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 25- 30 min. Depinde foarte mult de cuptor. Verificăm pandispanul cu o scobitoare.După ce pandispanul este gata, lăsăm ușa cuptorului puțin deschisă. După ce pandispanul s-a răcit,îl nvelim în peliculă alimentară și îl punem în frigider,dacă dorim sa-l facem din timp pentru sărbătoare ( devine chiar mai umed).Dar dacă suntem duspuse sa-l asamblăm imediat,atunci neaparat aşteptăm să se răceasca şi mai apoi îl proporţionăm.

Pandispanul îl divizăm în 3 părți egale. Le însiropăm la dorință cu apă+ miere sau suc.

După ce am pregătit crema, ungem foile bine pe ambele părţi.


Sursa: bunica.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu