vineri, 5 noiembrie 2021

María Cecilia Botero vorbește despre participarea ei la „Encanto”, noul film Disney

Bunica Alma este matriarha familiei Madrigal, o femeie care reprezintă forța și convingerea femeilor columbiene care, cu voința ei fermă, credința și speranța neclintită, și-au crescut tripleții într-un oraș magic. Un personaj perfect pentru a fi reprezentat de o femeie care s-a născut și a crescut în țara „Encanto”, Columbia, și care datorită carierei sale extinse în lumea actoriei, cu o voce dulce, va reprezenta înțelepciunea și dragostea care doar bunicile acestui pământ ştiu să ofere.Este vorba despre actrița și prezentatoarea columbiană María Cecilia Botero, care își sărbătorește cei 50 de ani de experiență în artele spectacolului cu o nouă provocare, de a participa la o producție animată Disney, fiind vocea în engleză și în spaniolă a bunicii Alma. O oportunitate care, potrivit actriței, este unică și pentru care mulți artiști își așteaptă viața profesională.


„Sunt foarte fericită, pentru că de-a lungul carierei mele am fost prezentatoare, am participat la mai multe romane și la multe alte proiecte. Așadar, unul cu atât de mult timp la mijloc spune: Am făcut deja totul, dar iei o slujbă de genul ăsta, și atunci cineva spune: Cu siguranță aveam nevoie de ceva de făcut, și asta este ceea ce”, a exprimat Botero.


Actrița, amintită pentru rolurile sale în producții precum Nuevo Rico, nuevo Pobre, La ley secreta or La venganza de Analías, a spus că se simte fericită de propunerea pe care i-a prezentat-o ​​Disney și a mărturisit că, în ciuda carierei sale lungi, este încă nervoasă să prezinte un casting, cu atât mai mult într-un domeniu în care nu lucrase niciodată.


Cântecul original din filmul de animație se numește „Colombia, farmecul meu”, care este interpretat de cântărețul și compozitorul Carlos Vives.

Propunerea, a spus ea, a ajuns în mâinile ei de două ori, dar prima dată a respins-o pentru că nu se simțea sigură să participe. „Prima dată când mi-a venit propunerea, am spus că nu, pentru că nu mai lucrasem de mult în engleză, așa că ar fi bine să nu. Dar, când propunerea mi-a venit a doua oară, am spus „asta e pentru mine și hai să o facem”, a spus Botero.


Vocile personajelor au fost înregistrate de la distanță pentru a menține măsurile de biosecuritate, ceea ce pentru Botero a fost o experiență pozitivă pentru că în timp ce lucra, putea avea grijă de ea și de familia ei. „Această perioadă de pandemie a fost foarte dificilă pentru noi toți cei care lucrăm în lumea artistică, pentru că în artele spectacolului unul trebuie să aibă contact cu celălalt. Totuși, ceea ce m-a motivat foarte mult să o fac a fost că voi fi singură în studio, din casa mea, în timp ce regizorii m-au regizat prin Zoom”, a spus doamna de la TV care îi dă acum voce bunicii Alma.


Reprezentarea matronei familiei Madrigal este o sursă de mândrie pentru María Cecilia Botero, deoarece înseamnă a reprezenta înțelepciunea, cunoștințele și învățăturile pe care bunicile columbiene le lasă în urmă în familiile lor. „Când interiorizam personajul, mă gândeam la mama, la bunica și la mine ca la o bunică; Este o experiență foarte frumoasă pentru că sunt femei puternice, care caută mereu ce e mai bun pentru cei dragi. A fost foarte frumos să joc acest rol”, a spus Botero.

Filmul Encanto va fi lansat pe 25 noiembrie în cinematografele din țară și va fi inspirat din cultura și obiceiurile columbiene.


Filmul spune povestea unei familii care trăiește ascunsă în munții țării, într-o casă magică, într-un oraș minunat cunoscut sub numele de Encanto. Acest loc i-a binecuvântat pe toți membrii familiei Madrigal cu un dar magic extraordinar, de la super-putere la puterea de a vindeca. Cu excepția lui Maribel, o tânără îngrijorată pentru că nu este egală cu familia ei, dar care va avea în sfârșit în mâinile ei puterea de a le salva pe ale ei.


Compania de film a prezentat în premieră trailerul oficial al filmului, la care participă mai mulți artiști naționali, printre care Carlos Vives, care cu melodiile sale va face parte din coloana sonoră.

„Ne-a părut grozav să spunem o poveste care nu a fost doar despre câteva personaje, ci despre o mare familie extinsă”, a spus regizorul Byron Howard, câștigător al Oscarului pentru Zootopia și Tangled. „Am vrut să sărbătorim și să încercăm să înțelegem dinamica complexă a familiilor numeroase. Cât de bine ne cunoaștem familiile? Cât de mult ne cunosc ei?

„Sufletul” familiei Madrigal

O femeie puternică care și-a crescut tripleții Julieta, Pepa și Bruno într-o casă ascunsă din munții columbieni. Spre surprinderea ei, ea a descoperit că copiii ei au fost binecuvântați cu daruri magice, de la super-putere la putere de vindecare, iar tradiția a continuat cu copiii copiilor ei, cu excepția Mirabelului, o tânără care va avea o mare provocare. Alma prețuiește darurile fiecărui membru al familiei sale și se asigură că acestea sunt folosite în folosul și protecția comunității sale, pentru a-l onora pe bunicul Pedro.


Articolul a fost scris de Daniela del Mar Peña / reportera El País si publicat pe 10 octombrie 2021.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu