vineri, 1 septembrie 2023

Cum să speli prosoapele astfel încât să fie moi și pufoase

Uitați să vă uscați la baie cu prosoape aspre și să simțiți că vă zgârie pielea, mai bine învățați să vă spălați prosoapele, le veți avea moi și pufoase!


Nu numai că prosoapele se deteriorează în timp, dar prosoapele, fibrele grele, grosiere, expuse la umiditate constantă și la temperaturi se uzează mai repede. Ai observat că prosoapele tale devin mai aspre în comparație cu ziua în care le-ai cumpărat? Timpul face ravagii, motiv pentru care vă vom ajuta să remediați un pic daunele și să învățați cum să vă spălați prosoapele pentru ca acestea să fie moi și pufoase.

Înainte de a spăla prosoapele, tine con că balsamurile de rufe formează un strat care impiedică absorbția apei, nu vor ramane mereu pufoase ca la prima data cand le speli cu aceasta.



Nu amestecați prosoapele cu alte tipuri de îmbrăcăminte. Evitați să călcați prosoapele sau să le uscați într-un uscător cu gaz, deoarece căldura va îmbătrâni rapid fibrele. Aflați cum să spălați prosoapele și să le lăsați moi și pufoase.

Aceste ingrediente vor preveni rămânerea mirosurilor neplăcute, iar prosoapele vor fi, de asemenea, mai moi.


FACEȚI o prespălare cu apă rece. ADĂUGAȚI o stoarcere de lămâie cu oțet. SĂLAȚI ca de obicei.

AMONIAC, LĂMĂIE ȘI ȚIET

Amoniacul împiedică detergenții aplicați pe țesături să adere la țesături, iar oțetul va împiedica să rămână atât de multe săruri minerale pe țesătură. Vei avea prosoape mai moi!


SPĂLAȚI prosoapele cu apă rece fără a reumple mașina de spălat.ÎMBIERȚI prosoapele în oțet timp de 10 minute.SĂLAȚI prosoapele cu amoniac și suc de lămâie.CLATEȚI și lăsați să se usuce la umbră.NU ABUZATI SAPUNUL ȘI/SAU DETERGENTUL

Folosirea excesului de săpunuri sau detergenți nu garantează că hainele tale vor fi mai curate ca niciodată, o cantitate mică va fi suficientă pentru a îndepărta murdăria și, de asemenea, vei preveni ca acestea să fie rigide.


NU BLOCAȚI MAȘINA DE SPĂLAT CU HAINE

Pentru ca prosoapele să nu fie rigide, să se spele corect, ingredientele pe care le adaugi pentru a le spăla funcționează corect și ajung în toate colțurile prosoapelor, este necesar să nu înfundați mașina de spălat, are nevoie de spațiu pentru ca hainele să se deplaseze liber, altfel, nu vor fi atât de frumoase pe cât vă așteptați.


IMPORTANȚA USCĂRII

Agitați prosoapele după spălare, va ajuta la slăbirea tuturor fibrelor.Dacă uscați prosoapele, puteți adăuga o minge de scame, vă va ajuta să le faceți pufoase, de preferință nu folosiți temperaturi ridicate, deoarece fibrele prosoapelor va îmbătrâni mai repede .Dacă uscați prosoapele în aer liber, nu le expuneți mult timp la soare, în loc să fie moi, vor fi oarecum zgârieturi sau dure.

Pune aceste trucuri în practică! Vei evita să-ți reînnoiești prosoapele în curând, le vei oferi mai mult timp de trăit și mai presus de toate, vor fi moi și pufoase. Nu o sa regreti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu