duminică, 3 septembrie 2023

Prăjitură cu ananas fără coacere

Cum să faci prăjitură cu ananas fără coacere

Astăzi avem un tort cu ananas fără coacere. Acum că a venit căldura, ne dorim foarte mult deserturi reci și răcoritoare. Această prăjitură îndeplinește perfect aceste două condiții, deoarece este făcută cu un fruct foarte răcoritor, precum ananasul. Are și jeleu de lămâie care oferă o notă suplimentară de prospețime. Mai trebuie sa tinem cont de faptul ca pentru acest desert nu este necesar sa il coacem, pur si simplu pregatim amestecul, il turnam in forma si il dam la frigider. Am facut-o in weekend si totul a zburat deja, a fost delicios.


Este un desert perfect fără coacere pentru o zi de naștere de vară. Ananasul este foarte drăguț în acea perioadă a anului și nefiind nevoie de cuptor pentru a-l pregăti, câștigăm două lucruri: nu folosim curent și nu mai încălzim casa cu cuptorul. Este un desert foarte economic, asa ca nu trebuie sa il restrângi nici la anumite date. Daca ai chef sa pregatesti intr-o zi un desert delicios pentru familie, aceasta prajitura cu ananas fara coacere este o optiune excelenta.


Tort cu ananas fără coacere, video rețeta



Ingrediente pentru prepararea tortului cu ananas

500 g ananas conservat scurs

370 g lapte condensat (1 cutie mica)

1 l de smantana lichida de montat

75 g zahăr

2 plicuri de preparat jeleu de lamaie

6 foi de gelatină neutră

Bomboane lichide


Mod de preparare a prăjiturii cu ananas fără coacere pas cu pas

1 – Bateți smântâna

Incepem prin a pune smantana lichida cu zaharul in vasul mixerului nostru si o batem la viteza maxima timp de 3-4 minute.


Montam crema


2 – Hidratăm gelatina

Intre timp, vom pune feliile de ananas intr-o cana de masura pentru a le zdrobi. Intr-o farfurie adanca vom avea foile de gelatina cu putina apa pentru a le inmuia.


Hidratăm gelatina


3 – Gatim gelatina

In continuare, vom pune o cratita cu putina apa la foc mic si adaugam cele 2 plicuri de gelatina de lamaie si foile de gelatina hidratata. Se amestecă până când totul se dizolvă perfect și se ia de pe foc fără a se lăsa să se răcească complet.


4 – Punem împreună ingredientele

Acum combinam ananasul zdrobit cu crema, adaugam laptele condensat si amestecam pana se omogenizeaza. Apoi turnam lichidul de gelatina si amestecam din nou bine.


punem împreună ingredientele


5 – Formăm tortul în formă

Pregătiți matrița(urile) punând în dedesubt caramel lichid și câteva felii de ananas pentru ca atunci când o demolezi să rămână deasupra. Turnați amestecul înăuntru, folosind o paletă pentru a vă asigura că este bine distribuit pe tot.


Punem tortul în formă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu