joi, 14 martie 2024

Desert faci desertul Napoleon cu căpșuni

Cum faci desertul Napoleon cu căpșuni.

🍰 🍓
Îmbrățișați esența primăverii cu acest delicios desert Strawberry Napoleon, o capodoperă stratificată care combină aluat, umplutură cremoasă și coaja proaspătă de căpșuni. Perfect pentru orice adunare sau pentru a te bucura de o felie de dulceață în orice zi.


Ingrediente: Pentru straturile de patiserie: 1 pachet aluat foietaj, decongelat
Pentru umplutura cu cremă: 1 cană smântână grea pentru frișcă 1/2 cană zahăr pudră 1 linguriță extract de vanilie 8 oz mascarpone sau cremă de brânză, înmuiată
Pentru stratul de căpșuni: 2 cani de capsuni proaspete, feliate 2 linguri de zahar granulat (optional, pentru a macera capsuni) Pentru garnitura: Zahăr pudră pentru pudrat frunze de menta (optional)
Mod de preparare: Pregătiți aluatul: preîncălziți cuptorul la 400°F (200°C). Se intinde aluatul foietaj si se taie dreptunghiuri. Coaceți conform instrucțiunilor de pe pachet până devin aurii și umflați. Să ne răcorim. Umplutură cu cremă: Bateți smântâna groasă, zahărul pudră și extractul de vanilie până se formează vârfuri tari. Incorporati usor mascarpone sau crema de branza pana se omogenizeaza. Asamblați napoleonii: stratificați o bucată de aluat foietaj, un strat de umplutură de cremă și un strat de căpșuni feliate. Repetați straturile, terminând cu un strat de patiserie deasupra. Garnitura: Pudrati cu zahar pudra si garnisiti cu frunze de menta daca doriti.
Timp de pregătire: 20 de minute Timp de gătire: 15 minute Timp de răcire: 1 oră (opțional pentru setare) Kcal: Aproximativ 350 per porție Acest desert Napoleon cu căpșuni nu este doar un răsfăț; este o sărbătoare a texturilor și aromelor, de la crocantul foietajului până la netezimea cremei și dulceața naturală a căpșunilor proaspete. Este un desert elegant care este surprinzător de ușor de făcut și perfect pentru a impresiona oaspeții sau pentru a te răsfăța cu puțin lux. Bucurați-vă de explozia de prospețime și dulceață la fiecare mușcătură!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu