duminică, 17 martie 2024

Piept de pui în sos de ciuperci

Pieptul de pui in sos de ciuperci este un preparat delicios si versatil care combina suculenta puiului cu cremoasa si aroma unica a ciupercilor. Această rețetă începe cu pieptul de pui condimentat și rumenit la perfecțiune, apoi fiert încet într-un sos făcut cu ciuperci proaspete, ceapă, usturoi și un amestec de ierburi aromatice.



Sosul este îngroșat cu bulion de pui și smântână pentru a crea o textură netedă, cremoasă, care completează minunat carnea fragedă a puiului. Rezultatul este un fel de mâncare reconfortant și satisfăcător, perfect pentru o masă în familie sau o cină elegantă.

Aceasta reteta este usor de preparat si poate fi usor adaptata cu diferite ingrediente in functie de gusturile personale. Pieptul de pui în sos de ciuperci va deveni cu siguranță un favorit pe orice masă.


Iată o rețetă de bază pentru a pregăti pieptul de pui în sos de ciuperci:


Ingrediente:

4 piept de pui dezosați și fără piele

250 g ciuperci proaspete, feliate

1 ceapa mare, tocata marunt

2 catei de usturoi, tocati

1 cană supă de pui

1/2 cană de smântână groasă sau smântână de gătit

2 linguri de unt

2 linguri ulei de masline

Sare si piper dupa gust

Pătrunjel proaspăt tocat (opțional, pentru decorare)


Mod de preparare: 

Într-o tigaie mare, încălziți o lingură de ulei de măsline și o lingură de unt la foc mediu-mare. Asezonați piepții de pui cu sare și piper după gust și puneți-i în tigaie. Gătiți piepții aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte sau până când devin maro auriu și sunt fierți. Scoateți sânii din tigaie și lăsați deoparte.


În aceeași tigaie, adăugați cealaltă lingură de ulei de măsline și lingura de unt rămasă. Adăugați ceapa tocată și ciupercile feliate și gătiți până se înmoaie și devin aurii, aproximativ 5 minute. Adăugați usturoiul tocat și gătiți încă 1 minut.


Turnați bulionul de pui în tigaie și răzuiți orice bucăți rumenite lipite de fund. Lăsați sosul să dea în clocot și apoi reduceți focul la mediu-mic. Se fierbe aproximativ 5 minute, astfel încât sosul să se reducă puțin.


Întoarceți pieptul de pui în tigaie și gătiți încă 5 minute, sau până când sunt încălziți și acoperiți cu sos.


Adăugați smântâna groasă sau smântâna de gătit în tigaie și amestecați bine pentru a se combina. Gatiti inca 2-3 minute, sau pana cand sosul se ingroasa usor.


Servește pieptul de pui acoperit cu sosul de ciuperci fierbinte. Puteti presara deasupra putin patrunjel proaspat tocat pentru a decora, daca doriti. Serviți cu orez, piure de cartofi sau o salată verde.


Savurează-ți deliciosul piept de pui în sos de ciuperci!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu