marți, 2 ianuarie 2024

Bucătărie argentiniană // Pâine pentru mini sandvișuri rețetă ușoară

De multe ori dorim să încercăm rețete noi, inclusiv să ne inspirăm din bucătăria altor popoare. Astăzi, prezin rețeta pâinii pentru mini sandvișuri, o rețetă ușoară care poate fi făcută oricând.



Ingrediente pentru 18 rulouri

550 g făină;

200 ml apă;

100 ml lapte;

20 g drojdie;

20 g unt;

8 g sare;

1 lingura de zahar (15 g).


Pâine pentru mini sandvișuri: prezentare

Mi se pare una dintre cele mai satisfăcătoare rețete. Aceste Pâini pentru mini sandvișuri fragede sunt uimitoare și vor fi îndrăgite de copii și adulți, umplute cu dulce sau sărat. Pregătiți o cantitate bună și congelați pentru că atunci când sunt decongelați parcă sunt proaspăt făcute.


1. Pregătiți aluatul. Amestecați laptele, apa și drojdia până se dizolvă. Adaugam zaharul, untul, sarea si faina si framantam 5 minute până obtinem un aluat omogen.

2. Punem aluatul într-un vas cu putin ulei, acoperim și lăsăm să se odihnească până își dublează volumul (1-2 ore, în funcție de temperatura camerei).

3. Formați pâinile. Împărțiți aluatul în 18 porții de aproximativ 50 de grame și formați fiecare câte o bilă. Întindeți fiecare minge și rulați-o, sigilați bine marginea și rulați-o pentru a-i da forma unei bare.



4. Se aseaza pe o tava de copt, cu inchiderea dedesubt, pe hartie de copt, lasand un loc intre ele pentru a nu se lipi intre ele cand se umfla putin. Se acopera din nou si se lasa sa se odihneasca cel putin 30 de minute sau până își dublează din nou volumul.



5. După acest timp, stropiți rulourile cu puțină apă (aceasta pentru a genera umiditate în interiorul cuptorului).

6. Coaceți timp de 10 minute cu cuptorul preîncălzit la 220 ° C – 428 ° F, cu căldură în sus și în jos și fără aer. Ora este orientativă pentru că știți deja că fiecare cuptor se încălzește într-un mod diferit. Scoateți rulourile din cuptor când vedeți că sunt aurii.



Sfaturi pentru prepararea acestor mini sandwich-uri:

Pentru a umple această mini pâine de sandviș am folosit carne de vită mărunțită, maioneză sriracha și ceapă murată. Ai reteta aici.



Puteți folosi aceste pâini pentru sandvișuri la o petrecere pentru copii, deoarece este un tip de pâine moale care le place foarte mult copiilor.


De asemenea, este o idee bună să le congelați și să le scoateți la prânzul copiilor. Sunt bogate cu dulci sau sărate în interior așa că o las la alegere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu