luni, 8 ianuarie 2024

Cum se face rulada de ton

Tonul este un ingredient extrem de creativ în bucătăria noastră, atâta timp cât este manipulat cu pricepere. Este de netăgăduit că, oricum s-ar numi, fie că este rulat, buștean, prăjitură, rulat, braț de țigan, copil înfășurat, este tentant și apetisant. Versatilitatea sa îl face alegerea perfectă pentru evenimente de familie, cine casual cu prietenii sau prânzuri la picnic. Aici vă aducem o rețetă despre cum să faceți rulada cu ton.



În consecință, dacă cauți să te delectezi cu o experiență culinară de excepție în acest weekend, te îndemn să nu ratezi niciun detaliu din această rețetă simplă și delicioasă.


Ingrediente pentru a face rulada de ton

- 12 felii de pâine fără crustă

- 150 g brânză tartinabilă sau cremă de brânză

- maioneză de casă

- 3 conserve de ton

- 150 g rosii cherry

- 15 măsline umplute

- 50 g ardei piquillo

- 50 g de mazăre

- 1/2 ceapă roșie

- 1 cap de salata verde

- sare si piper


Mod de preparare: 

Începeți prin a tăia mărunt salata verde și ceapa. Împărțiți 10 roșii și 10 măsline în jumătate (reservați restul pentru decor). După ce toate ingredientele sunt tocate, puneți-le într-un recipient împreună cu celelalte ingrediente, cu excepția brânzei și a maionezei.

Se amestecă până când ingredientele sunt bine încorporate. In aceasta salata nu am adaugat sare si piper, deoarece consider ca condimentarea ingredientelor este mai mult decat suficienta. Totuși, dacă doriți, puteți adăuga un strop de sare.

Într-un castron pune crema de brânză cu puțină maioneza si bate pana se omogenizează.

Acoperiți masa în care lucrăm cu folie de plastic și puneți deasupra feliile de pâine, suprapunând marginile. Folosiți un sucitor pentru a aplatiza pâinea pentru o rulare mai ușoară.

Apoi, întindeți amestecul de brânză și maioneză pe toată suprafața pâinii, acordând atenție marginilor. Distribuiți salata de ton peste amestecul de brânză, întindeți-o bine dar evitând marginile pentru a evita revărsarea în timpul rulării.

Începeți să rulați de la un capăt cu ajutorul hârtiei, aplicând o ușoară presiune pe pâine. Îndepărtați treptat hârtia pe măsură ce rulați, asigurându-vă că mențineți presiunea până ajungeți la capăt.

Sigilați rulada cu hârtie, închizând capete ca și când ar fi o bomboană. Se da la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

După ce a trecut timpul, scoateți rulada din frigider și desprindeți-o de hârtie, așezând-o pe tava de prezentare.

La final, foloseste un cutit ascutit pentru a taia marginile, intinde restul de maioneza pe paine si decoreaza dupa preferinta.


Sfaturi utile: 

Daca nu ai folie de plastic, poti folosi folie de aluminiu sau hârtie de copt.

Pentru evenimente cu mulți invitați, dublați cantitățile și pregătiți două rulouri.

Alege ton in ulei sau natural după preferinte.

Când apăsați rulada, faceți acest lucru cu grijă pentru a nu rupe pâinea.

Gata să te bucuri de fiecare mușcătură fără a lăsa o firimitură!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu