sâmbătă, 27 ianuarie 2024

Cum se face sago de mango

Mango Sago este un desert de vară răcoritor și satisfăcător, cu bucăți suculente de mango și o budincă de tapioca cu lapte de cocos și mango.



Ingrediente

1 cană mini perle albe de tapioca, (nefierte)

3 mango galben copt

1 cutie lapte de cocos

2-3 linguri lapte condensat indulcit (dupa gust)

Gatiti perlele de tapioca:

Într-o cratiță medie, adăugați 6 căni de apă și aduceți-o la fiert la foc mediu-mare.

Adăugați perle de tapioca și reduceți focul la mediu-mic. Gatiti 15-20 de minute, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi de fundul painii. Perlele vor deveni translucide, dar în acest moment, s-ar putea să vedeți în continuare un punct alb minuscul în fiecare perlă.

Opriți focul și lăsați perlele să se odihnească în apa fierbinte până când toate perlele de tapioca devin complet transparente, aproximativ 15-20 de minute.

Clătiți perlele sub jet de apă pentru a se răci și scurgeți-le într-o sită cu plasă fină sau o strecurătoare. Pus deoparte.

Cum faci sago de mango:

Tăiați fiecare mango pe jumătate din groapă și folosiți o lingură mare pentru a scoate carnea. Pune deoparte ¼ de cană de carne (aproximativ o jumătate de mango) și taie-le în cuburi pentru a le folosi ca topping.

Adăugați mango, laptele de cocos și laptele condensat într-un blender. Dacă vă place sago rece, adăugați 3-4 cuburi de gheață în blender. Se amestecă până la omogenizare, aproximativ 1-2 minute.

Împărțiți amestecul de mango în boluri sau pahare. Amestecați perlele de tapioca și acoperiți cu mango tăiat cubulețe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu