vineri, 26 ianuarie 2024

Piure de cartofi umplut la rece

Astăzi vă las o rețetă simplă și foarte proaspătă. Un piure de cartofi umpluți și rece, foarte delicios și ideal pentru prânzurile sau cinele de vară. Deși arată bine și în orice perioadă a anului, pentru mesele noastre festive.



Este foarte comod, il facem in avans si il consumam proaspat cand avem nevoie. Sau ca garnitură pentru carne sau pește dacă vrem ceva mai sățios... la alegere.

Ingrediente:

      - 4 cartofi medii

      - 6 castraveti murati

      - 12 măsline fără sâmburi

      - 3 oua fierte

      - 1 conserve de ardei gras (rosu prajit)

      - 2 linguri de roșii prăjite

      - maioneza dupa gust (reteta de casa aici)

      - 3 conserve de ton in ulei, scurse

Cartofii se curata si se toaca marunt, se calesc cu putina apa si sare pana se inmoaie. Le scurgem si le lasam sa se raceasca. Le pasăm cu un zdrobitor de cartofi sau cu o furculiță.


Tocam foarte marunt maslinele, muraturi, 2 ouă (rezervam un ou si un galbenus netocat), ardeii grasi (rezervam cativa pentru garnitura) si ii punem intr-un bol. Adaugam tonul maruntit, rosiile prajite si maioneza si amestecam bine. Îl rezervăm.



Asezam o folie transparenta pe masa, intindem piureul de cartofi in forma dreptunghiulara, punem deasupra umplutura si rulam cu folie, inchidem la capete si lasam la frigider aproximativ 2 ore.



O scoatem, taiem capetele si acoperim cu maioneza. Îl ornam cu salata verde tocata, ou fiert tare si ardei gras dupa bunul nostru plac. Il lasam la frigider pana este timpul sa il mancam.

Dacă ți-a plăcut rețeta, distribuie postarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu