Mai mic decât Madrid și mai relaxat decât Barcelona, Valencia - o fostă așezare romană, cocoțată deasupra nisipurilor aurii ale Mediteranei - este un oraș care atinge un echilibru între varietatea culturală și a fi cu adevărat locuibil. În ciuda provocărilor pandemiei, al treilea oraș ca mărime al Spaniei a continuat să inoveze, conectând cartiere odinioară uitate cu linii noi de metrou, construind un centru cultural de ultimă generație și pietonalizarea unor părți din centrul orașului, într-o încercare. pentru a face din Valencia unul dintre cele mai verzi orașe din Europa.
Piața Fecioarei a fost cândva forumul din Valencia romană și găzduiește catedrala orașului. FOTOGRAFIE PRIN VISIT VALENCIA |
Totuși, un sentiment puternic de identitate – unul care este adânc înrădăcinat în peste 2.000 de ani de istorie – rămâne aici. Rețete vechi, cum ar fi paella și all i pebre, sunt trecute cu cretă în meniurile restaurantelor, în timp ce meșterii încă folosesc tehnici ceramice și argintărie transmise de la strămoșii lor mauri. Acesta este un oraș spaniol care are de toate - mâncare, arhitectură, vreme bună și o pasiune de neclintit pentru toate lucrurile locale.
Citește și Ce să vizitezi, să vezi și să faci în VALENCIA
Citește și Capitala Verde Europeană 2024: Ce a planificat Valencia pentru anul său verde?
1. Este paradisul pasionaților de istorie
Fondată de romani în anul 130 î.Hr., Valencia este una dintre cele mai vechi așezări din Spania. După perioada romană, orașul a fost ocupat de vizigoți și, mai târziu, de mauri, care, prin mătase, mirodenii și ceramică, turnau bani în oraș, înainte de venirea creștinilor în secolul al XII-lea. Ciutat Vella (Orașul Vechi) este locul unde a început totul: Catedrala din Valencia, care se află pe un loc ocupat cândva de o moschee și un templu roman, datează din secolul al XIII-lea. În apropiere, Lonja de la Seda, protejată de UNESCO, o fostă bursă de mătase care a adus bogății enorme orașului, este una dintre cele mai prețuite clădiri gotice din Europa. Dincolo de arhitectură, istoria bogată a Valencia poate fi simțită aproape peste tot, de la rețete cu influență maură, cum ar fi paella și orxata de xufa (o băutură fără alcool făcută din nuci tigre) până la tehnici străvechi și muzică populară.
2. Pentru a explora cele mai recente arte spaniole
În fruntea designului european de peste un secol, Valencia găzduiește unele dintre cele mai mari nume din arhitectură, design grafic, textile și multe altele. Explorați cartierele El Carmen, Ruzafa și El Cabanyal pentru a răsfoi ceramica pictată manual și abanicos de mătase (evantai spanioli), savurați orxata de xufa în Mercado de Colón art nouveau sau explorați planetariul futurist și opera din Orașul Artelor și Științe, găzduiește și cel mai mare acvariu din Europa. Pentru a sărbători devenirea în 2022 a Capitalei Mondiale a Designului, Valencia va găzdui evenimente de design pe tot parcursul anului, de la prezentări de modă și ateliere de ceramică până la expoziții de artă și tururi de arhitectură.
3. Las Fallas se întoarce în 2022
După doi ani ca festival virtual, Fallas-ul din acest an - o combinație explozivă de artificii, petreceri stradale și arderea a sute de efigii ale personalităților politice cunoscute sub numele de ninots - este programată să fie cea mai mare de până acum. Fiecare monument din oraș își va adopta propria temă. De exemplu, Primăria se va concentra pe schimbările climatice și conservarea, cu artiști din Valencia de mare profil, precum Alejandro Santaeulalia și Dulk, creând instalații de artă provocatoare realizate cu materiale durabile. Evenimentul principal are loc în perioada 15 - 19 martie, dar sărbătorile inclusiv expoziții, spectacole de lumini și spectacole de dans încep încă din 4 februarie.
4. Scena sa culinară este înfloritoare
Valencia este casa paellei, felul de mâncare cu orez cu șofran din Spania. Cele mai bune sunt preparate în El Saler, un sat din Parcul Natural Albufera, unde maurii au cultivat pentru prima dată orezul în secolul al VIII-lea. Dar geniul culinar al orașului nu se termină aici; înconjurată de huerta sa (teren agricol alimentat de canale antice de irigare), Valencia este binecuvântată cu unele dintre cele mai proaspete produse din Spania. Pe lângă preparatele din orez ale orașului, nu ratați delicatese precum esgarraet (codul sărat cu ardei roșu prăjit), all i pebre (anghilă cu cartofi, boia și usturoi) și flan de calabaza (flan de dovleac).
5. Pentru a gusta băutura locală de neapărat
Este greu să vii la Valencia fără să auzi orxata de xufa (cunoscută și sub numele de horchata). Este o băutură dulce, cu aspect lăptos, făcută din nuci tigru cultivate local, despre care se crede că își are originea în Egiptul antic, dar au ajuns pentru prima dată în Spania odată cu maurii. Există horchaterias (cafenele dedicate băuturii) în tot orașul, dar Horchateria de Santa Catalina, veche de 200 de ani, care își servește orxata de xufa reconfortantă cu fartons (degete de patiserie stropite cu zahăr tos), este una dintre cel mai cunoscut din oraș.
6. Divertismentul live a revenit, mai mare și mai bun
După doi ani de restricții, Valencia a promis că va readuce cu succes evenimentele de muzică live în acest an. Orașul găzduiește unele dintre cele mai bune locații muzicale din Europa, inclusiv o operă de ultimă generație și o sală de concerte în Orașul Artelor și Științelor și, respectiv, Palau de la Música. De la festivaluri de renume precum Diversity Valencia, în care headlineri au inclus Christina Aguilera și Iggy Pop, până la concerte intime de jazz și clasică, orașul iubitor de muzică din Spania își dă toate opririle pentru 2022. Alte evenimente de muzică live pe care să le adăugați în calendarul dvs. includ Festival de Les Arts, 4ever Fest și Concerts de Vivers.
7. Este un refugiu pentru bicicliști
Valencia s-a concentrat pe durabilitate în ultimii ani, muncind din greu pentru a-și reduce amprenta de carbon printr-un transport public mai bun, pietonalizarea zonelor centrale și inițiative alimentare cu kilometri zero. Orașul are și o rețea de biciclete impresionantă: trasee de biciclete ușor de navigat leagă majoritatea cartierelor sale și sistemul său de partajare a bicicletelor, iar în oraș există o serie de companii de închiriere de biciclete. Dacă închiriați unul, nu ratați să circulați pe traseul de biciclete de 5,5 mile care șerpuiește prin frumoasa Jardín del Turia, unul dintre cele mai mari parcuri urbane din Spania.
8. Un nou centru cultural așteaptă
În această vară, orașul va deschide CaixaForum Valencia, un centru cultural care va găzdui cele mai mari evenimente muzicale ale orașului, festivaluri de poezie, ateliere de climă și multe altele. Proiectat de Enric Ruiz-Geli și găzduit în interiorul clădirii futuriste Agora din Orașul Artelor și Științelor, spațiul cultural ultramodern a fost construit ținând cont de mediu. Folosind materiale durabile, cum ar fi pluta, lemnul și fibra de sticlă, CaixaForum Valencia se pregătește să fie unul dintre cele mai sustenabile proiecte din oraș până în prezent.
9. Sunt multe de făcut și în oraș
Există o mulțime de castele, palate, mănăstiri și situri arheologice pe care vizitatorii să le exploreze, care sunt ușor accesibile de Valencia. Există și întinderi vaste ale naturii de descoperit. Parcul Natural Albufera, adăpostește o lagună cu apă dulce care se întinde pe aproape 7.000 de hectare și o multitudine de faună și floră sălbatică, se află la aproximativ 12 mile de oraș și este cel mai mare dintre cele șase parcuri naturale din Valencia. Orașul Xàtiva, situat pe malul râului Albaida, este, de asemenea, la mai puțin de o oră de mers cu mașina, cu atracțiile sale, inclusiv un castel medieval și grădinile Jardin del Beso.
10. Pune conservarea în centrul ei
Există pași pe care toți îi putem face pentru a minimiza impactul nostru asupra planetei atunci când călătorim, dar turismul de conservare duce lucrurile cu un pas mai departe. În Valencia, proiectele de voluntariat pentru mediu, cum ar fi curățarea plajelor și atelierele de conștientizare pentru comunitățile defavorizate, permit vizitatorilor să se alăture eforturilor de conservare ale orașului. Alegeți dintre voluntariatul cu Crucea Roșie, care lucrează cu comunitățile locale pentru a educa pe subiecte precum eliminarea deșeurilor și reciclarea, sau cu Albufera sin Plasticos (Albufera fără plastic), care lucrează pentru a reduce poluarea cu plastic în cea mai importantă zonă umedă ecologică a orașului. De asemenea, vizitatorii pot face voluntariat la Bioparcul din Valencia și la Acvariul din Orașul Artelor și Științelor pentru a ajuta la colectarea de date despre speciile pe cale de dispariție.
Pentru mai multe poze - vedeți aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu