vineri, 19 aprilie 2024

Unde să stai în MADRID: 10 cele mai bune zone și hoteluri

Dacă vă întrebați care sunt cele mai bune zone pentru a vă caza în Madrid, în această postare vă spunem cele mai bune 10!



Vă recomandăm, de asemenea, unele dintre cele mai bune hoteluri în ceea ce privește calitatea/prețul conform Booking pentru a vă caza 🙂 Să vă fie de ajutor!

Citește și 10 cele mai bune locuri de vizitat în MADRID

Cele mai bune cartiere pentru a sta în Madrid

Madrid, una dintre principalele destinații de vacanță din lume. Are o mare moștenire culturală și artistică, precum și o viață de noapte grozavă, considerată una dintre cele mai bune din lume.


Mai jos vă spunem care sunt cele mai bune 10 cartiere în ceea ce privește siguranța, frumusețea, transportul și apropierea de cele mai mari atracții ale orașului.


1. Sol / La Gran Vía (Central Madrid)

Zona dintre Puerta del Sol și Gran Vía este inima orașului. Este o zonă foarte animată, cu oameni care se plimbă în orice moment al zilei.



Puerta del Sol este foarte renumită pentru că este locul în care oamenii se adună în noaptea de Revelion pentru a auzi cele 12 clopote ale ceasului și pentru a mânca cei 12 struguri. Între timp, La Gran Vía are o serie de teatre, cinematografe și buticuri, multe dintre ele situate în clădiri vechi de la începutul secolului al XX-lea.

Fără îndoială, este una dintre cele mai bune zone pentru a vă caza dacă aveți puțin timp, deoarece este aproape de marile atracții din Madrid. De asemenea, ar trebui să țineți cont de faptul că este unul dintre cele mai scumpe cartiere de cazare.

Hoteluri recomandate pentru cazare în Sol și Gran Via:

Deluxe: NH Collection Madrid Gran Vía

Mediu: B&B Hotel Madrid Centro Puerta del Sol

Economic: Far Home Gran Vía


2. Nesănătos

Malasaña este unul dintre cele mai frumoase cartiere din Madrid pentru a rămâne. Este plin de cafenele vechi, restaurante și buticuri exclusiviste.

Este o zonă multiculturală, cu o atmosferă vibrantă și mai multe cluburi de noapte care atrag tinerii.

Deși este situat destul de aproape de toate obiectivele de interes și atracții din Madrid, este departe de aglomerația turistică, ceea ce o face o zonă ideală dacă cauți să stai într-un cartier liniștit și la preț accesibil.


Hoteluri recomandate în Malsaña

Deluxe: Hotel Atlántico

Mediu: 7 Islas Hotel

Economic: sterlină


3. Chueca

Dacă în timp ce mergi începi să vezi steaguri de culoarea curcubeului expuse cu mândrie de pe balcoanele și ferestrele caselor, înseamnă că te afli în inima orașului Chueca.


Chueca este celebrul cartier gay din Madrid. Este bine cunoscut pentru celebrarea evenimentelor de mândrie LGBT care atrag mii de turiști din toată lumea în lunile de vară. Cu toate acestea, Chueca are un climat festiv și fericit pe tot parcursul anului.

În această zonă veți găsi o serie de baruri, cluburi, magazine și restaurante cu terase în aer liber. Este o zonă ideală dacă vrei să te distrezi și să socializezi!


Hoteluri recomandate pentru cazare în Chueca

Deluxe: Boutique Hotel H10 Villa de la Reina

Mediu: Roommate Oscar

Buget: B&B Hotel Madrid Centro Fuencarral 52


4. Salamanca

Salamanca este cel mai cochet cartier din Madrid. Este cunoscut pentru clădirile sale de lux atrăgătoare și arhitectura elegantă.


Este o zonă liniștită în comparație cu alte părți ale orașului, așa că este ideală dacă cauți o zonă liniștită în care să stai. Foarte aproape de aici este Parcul Retiro.

Daca vrei sa mergi la cumparaturi, in aceasta zona vei gasi numeroase buticuri si magazine de lux cu cele mai importante branduri. Veți găsi, de asemenea, o gamă largă de restaurante rafinate care să vă încânte.


De menționat că prețurile de cazare sunt de obicei mai scumpe decât în ​​restul orașului.


Hoteluri recomandate în Salamanca

Deluxe: ICON Casona 1900 de Petit Palace

Mediu: VP El Madroño

Buget: Ibis Madrid Centro las Ventas


5. Latina

În La Latina puteți vedea clar cultura spaniolă colorată și spiritul bucătăriei sale delicioase.



Această zonă este un punct de mers obișnuit în weekend, unde restaurantele tapas sunt vedetele. Tot aici veți găsi și piața de vechituri El Rastro

Dacă doriți să experimentați adevăratul gust al Spaniei și să vă bucurați de cele mai bune mâncăruri tipice, beri delicioase la halbă și unele dintre cele mai bune tapas din Madrid, cazarea la La Latina este cea mai bună opțiune.


Hoteluri recomandate pentru cazare în Latina

Deluxe: Posada del León de Oro Boutique Hotel

Mediu: Posada del Dragón Boutique Hotel

Buget: Hotel HRC


6. Sfertul de litere

Cartierul Las Letras își trage numele de la nenumăratele minți literare care au trăit și au lucrat aici de-a lungul secolelor.


Printre marile sale atracții se numără casa istorică în care a murit autorul spaniol Miguel de Cervantes și Calle de las Huertas, unde veți găsi poezii scrise pe pavajul ei.

Această zonă are o locație centrală, dar nu atrage la fel de mulți turiști precum zona Sol și La Gran Vía Este, fără îndoială, una dintre cele mai plăcute zone de cazare din Madrid.


Hoteluri recomandate în Huertas

Deluxe: CoolRooms Atocha // Gran Hotel Inglés

Mijloc: Catalonia Plaza Mayor

Economic: Casual de la Teatrul din Madrid


7. Lavapiés

Madrid este un oraș cosmopolit datorită comunității de imigranți înfloritoare care trăiește aici și o mare parte din el locuiește în Lavapiés.


Influența multiculturală se vede peste tot, în principal în varietatea mare de restaurante. Este o destinație ideală dacă doriți să încercați ceva dincolo de mâncarea tipică spaniolă.


Multă vreme, această zonă a fost etichetată periculoasă. Cu toate acestea, în ultimii ani s-a îmbunătățit foarte mult și este obișnuit noaptea să-i vezi străduțele și barurile pline de lume.


Este una dintre cele mai bune zone de cazare dacă sunteți în căutarea unei cazări ieftine în capitala Spaniei.


Hoteluri recomandate pentru cazare în Lavapiés

Deluxe: Catalonia Atocha

Mediu: Hotel Artrip

Buget: Hotel Mediodia

Dacă numele Retiro vă sună cunoscut, probabil că din cauza celui mai faimos parc din Madrid care se află în această zonă și poartă același nume.

8- Moncloa / Argüelles

Cartierul cunoscut sub numele de Argüelles sau Moncloa, este situat la vest de centrul orașului.


Deși poate părea îndepărtată, această zonă găzduiește unele dintre cele mai mari atracții din Madrid, cum ar fi Palatul Regal și spectaculosul templu Debod.


În ciuda faptului că este un cartier foarte turistic, este totuși o zonă liniștită și prietenoasă. În plus, aici veți găsi parcuri frumoase și o mare ofertă gastronomică.


Hoteluri recomandate în Moncloa

Deluxe: Barceló Torre de Madrid

Mediu: Be Mate Plaza España

Economic: Apartosuites Jardines de Sabatini


9. Retiro

Dacă numele Retiro vă sună cunoscut, probabil că din cauza celui mai faimos parc din Madrid care se află în această zonă și poartă același nume.



Majoritatea turiștilor care vizitează parcul, în general, nu se îndreaptă spre estul cartierului și ratează să cunoască această zonă rezidențială liniștită, unul dintre cele mai fermecătoare locuri de cazare din Madrid.

Parcul Retiro este plămânul orașului, ceea ce îl face o zonă ideală dacă doriți să fiți aproape de natură. Aici puteți găsi și unele dintre cele mai delicioase și autentice tapas din oraș.


Hoteluri pentru cazare în Retiro

Deluxe: Hotel Palacio del Retiro, Autograph Collection

Mediu: Doar TU Hotel Atocha

Economic: Agumar






10. Chamberí

Acest cartier rezidențial maiestuos a fost casa multor aristocrați în ultimele două secole.


Are diverse atracții culturale, cum ar fi Muzeul Sorolla și Muzeul Geominerale. Este, de asemenea, o zonă în care puteți găsi mai multe teatre și cinematografe și puteți merge la tapas în jurul Plaza de Olavide din Trafalgar.


Hoteluri recomandate in Chamberi

Deluxe: Hyatt Regency Hesperia Madrid // Hotel Orfila

Mediu: Hotel Sardinero Madrid

Economic: One Shot Fortuny 07

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu