sâmbătă, 27 aprilie 2024

Cum faci sparanghel la grătar

Sparanghelul la gratar este un preparat foarte usor de facut. Sunt un acompaniament foarte bun pentru carne și pește și le poți servi chiar și ca un singur fel de mâncare la cină sau cu un ou prăjit.




Rețeta de sparanghel sălbatic la grătar se face curățând foarte bine această legumă și gătindu-l cu ulei și sare pe grătar. Este atât de simplu și de delicios, este imposibil să mănânci doar unul.


Haide! Să mergem la bucătărie.


Ingrediente pentru sparanghelul la gratar

Pentru 2 persoane


Sparanghel verde (aproximativ 300 g pentru două persoane)

Ulei de măsline VE

Sare

Cum să faci sparanghel la grătar

1. Pentru a face sparanghelul la gratar trebuie sa incepeti prin a spala foarte bine sparanghelul sub apa de la robinet. Apoi asigurați-vă că le uscați bine cu hârtie de bucătărie.

2. Apoi trebuie să tăiați cele mai fibroase capete, care sunt cele mai dure, chiar acolo unde sparanghelul intră în pământ. Este foarte usor sa vezi unde sa o faci, doar pliaza-l si vei vedea ca in locul cu cele mai multe fibre se sparg singure, trebuie doar sa aplici cu mana.

3.



4. Încinge o tigaie cu un strop de ulei.

5. Puneti sparanghelul in tigaie la foc mediu-mare si veti vedea ca dupa 2 minute incep sa se prajeasca. Tine cont ca depinde. putin cat de groase sunt. Întoarceți-le la fiert pe toate părțile până când observați că s-au înmuiat puțin.

6. Scoate-le în vasul în care urmează să le prezinți și pune puțină sare deasupra. Ideal este să adaugi sare în fulgi pentru că se dizolvă rapid, dar poți adăuga orice altă sare pe care o ai la îndemână.

7. Le poti insoti si cu putina maioneza sau aioli, sunt grozave asa.

8. Bucurați-vă de aceste sparanghel la grătar super simple și delicioase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu