marți, 9 aprilie 2024

Imaginile șocante ale „inelului cu diamante” create de eclipsa totală de soare

Este un spectacol vizual unic care ar putea fi savurat luni în această parte a Americii de Nord. O eclipsă totală de soare a fost văzută pe cerul deasupra Mexicului în jurul orei 11 a.m., ora locală.

Când este ascuns de Lună, Soarele formează un halou de lumină cunoscut sub numele de inel cu diamante.


Prima imagine a Soarelui acoperită complet de Lună a putut fi văzută perfect în orașul Mazatlán (statul Sinaloa), din vestul Mexicului, cu un halou de lumină în jurul său, care este cunoscut sub numele de inel cu diamante.

Luna s-a apropiat până când a acoperit complet Soarele în jurul orei 11:00, ora locală (18:00 GMT).


Oamenii s-au adunat în orașele nord-americane care se aflau pe calea eclipsei, în timp ce aceasta a călătorit spre nord și est prin 13 state americane.

Acest eveniment este rar, deoarece a acoperit mai multe orașe dens populate și aproximativ 31,5 milioane de oameni l-au putut vedea, a spus NASA.

O eclipsă de soare are loc atunci când Luna se mișcă între Pământ și Soare, blocând unele sau toate razele stelei noastre să ajungă la suprafața planetei.


Fenomenul este un eveniment cosmic care necesită ca Soarele, Luna și Pământul să fie în alinierea corectă pentru ca satelitul să arunce o umbră.


Mai multe poze de la eclipsa de soare, vedeți aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu