miercuri, 31 ianuarie 2018

Sfaturi de îngrijire a picioarelor

Recomand atenţiei DVS! sfaturi şi recomandări de îngrijire a picioarelor: tălpi moi sau cum evităm bătăturile de la picioare.

Pregătiți puțină apă călduță și o mine de flori de tei! Spălați-vă pe picioare cu aceast soluție, apoi
Adăugați o legendă
fricționați-le cu suc de lămîie. Stați un sfert de oră cu picioarele ridicate.
Tălpile vor fi moi și netede dacă înainte de culcare, după ce le-ați spălat în apă caldă, le ungeți cu vaselină și le pudrați cu talc boric. Apoi încălțați o pereche de ciorapi de lînă sau bumbac pentru a nu murdări așternutul. Repetați acest procedeu încă 3 seri la rînd. Ține-ți picioarele o jumătate de oră în apă caldă, în care adăugați puțin oțet sau sare de mare. Nu numai că veți avea picioarele mai relaxate, dar va dispărea și mirosul neplăcut de transpirație.
Una din cele mai eficiente metode de a combate bătăturile este de a le unge în fiecare seară, înainte de culcare, cu ulei de ricin. După un timp, cînd se vor înmuia suficient, pielița se va îndepărta repede și fără durere.

Bătături
Apa în care ați fiert sfecla este un remediu excelent pentru bătături. Umeziți-vă picioarele cîteva zile la rînd cu apa aceea. Curățați ceapa și timp de 4-5 zile lăsați-o la măcerat în oțet. În fiecare seară o bucată de ceapă astfel preparată legați-o pe bătături. Nu aruncați oțetul. Dat fiind că va avea o aromă specială, folosți-l la diferite salate. Sau zdrobiți usturoi curățat în prealabil și amestecați-l cu puțin ulei de măsline. Compoziția obținută distribuiți-o pe bătătură și bandajați cu o fașă din lînă. Repetați procedura dacă e necesar.

Picioare reci
Băile alternative de apă caldă și apă rece sunt cel mai bun remediu pentru a stimula circulația sîngelui la picioare. Un masaj ușor cu un prosop aspru, ungerea cu cemă și relaxarea în poziție cu picioarele puțin ridicate vă va face plăcere și în curînd va dispărea și oboseala.



Sursa: Enciclopedia casei : 7500 de sfaturi practice / coord.: Mile Radičevič; trad. din sîrbă: Octavia Nedelcu. - Ed. a 2-a, rev. şi adăug. - Chişinău : ARC, 2010. - 503 p. : il.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu