Printre cele mai cunoscute recomandări pentru a avea grijă de acest organ este să mănânci puțină sare și să eviți produsele lactate și foarte procesate.
Alimente bogate în potasiu Getty Images/iStockphoto |
Rinichii au misiunea de a purifica si detoxifica organismul. Deci nu este prea greu de înțeles că dieta pe care o mâncăm este esențială pentru a ușura lucrurile pentru acest organ vital. Dacă mâncăm bine, rinichilor le este mai ușor să își desfășoare activitatea și vor fi mai puține toxine care nu pot fi eliminate prin urină.
Printre cele mai cunoscute reguli de îngrijire a rinichilor se numără să mănânci puțină sare și să eviți produsele foarte procesate, precum și să nu abuzezi de lactate, deoarece acestea favorizează apariția calculilor biliari și a insuficienței renale.
Inutil să spun că apa este esențială pentru curățarea rinichilor. Încearcă să bei suficient pentru a elimina prin urină elementele dăunătoare corpului tău. Mai jos este o serie de alimente și infuzii care beneficiază de sănătatea rinichilor și, prin extensie, a corpului tău în general.
Afine
Ei mențin rinichii detoxificati și, de asemenea, ajută la menținerea curată a vezicii urinare. Este de preferat să le luați pe stomacul gol.
Cerealele integrale
Datorita continutului lor de fibre, cerealele integrale ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Căpșuni
Căpșunile sunt ideale pentru a preveni oxidarea în organism și pentru a menține rinichii în formă.
Ananas
Datorită conținutului său ridicat de vitamina C, potasiu și enzime precum bromelaina, este o bijuterie pentru îngrijirea rinichilor. Ananasul ajută la combaterea infecțiilor sau inflamațiilor la rinichi.
Fructe și legume bogate în potasiu
Bananele, mărul, portocala, caise sau piersici, precum și legumele precum cartofii, ceapa, țelina, broccoli, conopida și vinetele, conțin cantități mari de potasiu, un element esențial pentru creșterea producției de urină.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu