Corpul nostru este foarte important pentru noi, precum și îngrijirea alimentației noastre, deoarece acest lucru ne va ajuta să ne îmbunătățim sănătatea. De aceea, vă împărtășim ce plante medicinale sunt bune pentru ficat. Există o mare varietate de produse care ne pot sprijini în îngrijirea organismului nostru, precum plantele medicinale pe care le împărtășim aici.
Trebuie să știți că organismul uman are nevoie de sprijinul fiecărui organ și este necesar să avem grijă de el pentru a ne îmbunătăți performanța metabolică.
Ce boli sunt frecvente la nivelul ficatului?
Este important să vedem un medic specialist în sănătate pentru ca acesta să ne ofere informațiile adecvate pentru sănătatea noastră, deoarece implicarea ficatului ne poate aduce diverse consecințe.
Ficatul este necesar pentru sănătatea noastră, deoarece ne ajută să reglam o parte importantă a nivelurilor chimice din sânge. De asemenea, excretă un produs cunoscut sub numele de bilă, care ne ajută să descompunem grăsimile pentru a le pregăti ulterior pentru a fi digerate și absorbite.
Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină, există diferite boli care pot afecta ficatul, cum ar fi:
Hepatita A, B și C
Ficat gras
Ciroză
Cancer de ficat
Hemocromatoza
boala lui Wilson
Ce să luați noaptea pentru a curăța ficatul?
Daca vrei sa stii ce plante medicinale sunt bune pentru ficat, in primul rand iti recomandam sa mergi la medicul specialist pentru ca acesta sa iti ofere cel mai bun tratament pentru tine.
Printre cele mai cunoscute plante medicinale pentru îmbunătățirea funcției hepatice se numără următoarele:
Ciulinul de lapte: Este unul dintre cele mai recomandate pentru sanatatea ficatului si este folosit pentru curatarea si protejarea acestuia.
Cum să detoxifiezi ficatul rapid și ușor?
Aici vă împărtășim câteva sfaturi pe care le puteți aplica în viața de zi cu zi pentru a vă detoxifia organismul într-un mod sănătos:
- Bea cel puțin 2 litri de apă pe zi.
- Consumați fructe și legume.
- Mănâncă cereale integrale.
- Evitați grăsimile saturate.
- Efectuați exercițiu.
- Evita dietele restrictive.
- Atenție la consumul excesiv de medicamente.
Turmericul: Are efecte antiinflamatoare și ajută la producerea bilei, care ne va ajuta la digestie și la sănătatea acestui organ.
Anghinare: Această componentă are un efect hepatoprotector care ajută la restabilirea funcțiilor de filtrare ale organului după intoxicație sau tulburări hepatice, cum ar fi hepatita, ciroza și icterul.
Ceaiul verde: Are proprietăți care ne îmbunătățesc sănătatea datorită antioxidanților săi și s-a dezvăluit că poate ajuta împotriva bolilor hepatice grase non-alcoolice.
Usturoiul: Un alt remediu pe care îl puteți încerca este usturoiul, deoarece compușii săi cresc nivelul de glutation, care este un antioxidant important pentru detoxifierea organismului. Se crede că usturoiul crud este un element excelent pentru organ.
Lemn dulce: Odată cu consumul de lemn dulce putem obține beneficii dacă avem ficat gras nealcoolic, în plus, ne va ajuta să ne protejăm de afectarea ficatului care este legată de alcool.
Ghimbir: Această rădăcină este recunoscută pentru diferitele sale proprietăți care ameliorează indigestia și greața, precum și pentru compușii digitali care ajută la protejarea organismului de deteriorarea celulelor și inflamație.
Rădăcina de brusture: Această plantă ajută la detoxifierea și curățarea ficatului, se crede că poate purifica sângele și poate ajuta la congestia limfatică, deoarece stimulează drenajul limfatic.
Ginseng: Această plantă este folosită pentru a se relaxa după stres și pentru a îmbunătăți energia, dar și pentru beneficiile sale antiinflamatorii care protejează ficatul.
Rață galbenă: Această rădăcină stimulează producția de bilă și ajută organismul să scape de diverse toxine, precum și digestia. Se recomandă să o luați ca digestiv cu o jumătate de oră înainte de masă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu