sâmbătă, 9 septembrie 2023

3 motive pentru a-ți înmuia picioarele în apă fierbinte dacă ai probleme cu circulația

Cufundarea picioarelor în apă fierbinte este una dintre cele mai delicioase senzații după o zi lungă. Dacă atunci când îți scoți pantofii observi că îți sunt picioarele umflate, dureroase, furnicături sau grele, ai putea începe cu probleme circulatorii. Alinați senzația de amorțeală: 3 motive pentru a vă înmuia picioarele în apă fierbinte înainte de culcare.


Cum afectează problemele de trafic traficul?

Problemele de circulatie afecteaza intreaga retea de vase de sange din organism, adica venele, arterele si capilarele, sunt pereti foarte subtiri care permit schimbul de substante intre tesuturi si sange, descrie National Library of United States Medicine.



Atunci când picioarele nu primesc suficient flux de sânge, problema depășește apariția varicelor, specialiștii de la Institutul Medical Mayo Clinic avertizează că s-ar putea dezvolta arterioscleroză, cheaguri de sânge, accident vascular cerebral, infarct și în cazuri mai grave un anevrism.

Cum pot evita complicațiile dacă am probleme de circulație?

Cel mai important lucru este să adere la tratamentul dumneavoastră medical, să faceți schimbări în stilul de viață, să mențineți tensiunea arterială stabilă, să controlați glicemia în caz de diabet, să evitați să stați pe scaun sau în picioare pentru perioade lungi de timp, precum și să purtați ciorapi compresivi. Pe langa aceste recomandari, poti si inmuia picioarele in apa fierbinte inainte de culcare.


Vă asigur că nu veți regreta!

Cufundarea picioarelor în apă fierbinte nu este doar o formă de „mângâiere” a celei mai uitate zone a corpului, picioarele ne susțin toată greutatea, sunt închise de pantofi pentru cea mai mare parte a zilei și dacă nu avem grijă. dintre ei, ajung obosiți și dornici și chiar cu calusuri.



Ce este bun pentru a-ți înmuia picioarele în apă fierbinte?

Cufundarea picioarelor în apă fierbinte ajută la dilatarea vaselor de sânge pentru ca sângele să circule mai bine, în acest fel ameliorați momentan senzația de durere, greutate, oboseală și reduceți crampele la picioare, descrie un articol publicat de Biblioteca Națională de Medicină.


Înmuierea picioarelor în apă fierbinte reduce stresul

Credeți sau nu, apa fierbinte relaxează mușchii corpului pentru că dilată vasele de sânge, determinând o oxigenare mai mare, pe de altă parte, ajută la reducerea umflăturilor la picioare. Dacă adăugați câteva picături de ulei esențial sau frunze de eucalipt, vă va reduce nivelul de stres deoarece scade activitatea sistemului nostru nervos simpatic, favorizând relaxarea.


Înmuierea picioarelor în apă fierbinte ameliorează durerile musculare

Da, totul se datorează faptului că prin creșterea circulației sângelui, substanțele chimice care provoacă durere și care se acumulează în țesuturi sunt eliminate. Ca urmare, durerile musculare dispar mai repede.


Cum să-ți înmoaie picioarele în apă fierbinte?

Ideal este să o faci înainte de culcare pentru a profita de beneficiile sale relaxante.Pregătește două recipiente, unul cu apă fierbinte la aproximativ 40 sau 50°C pentru a evita arsurile și altul cu apă rece. Se pune atat in o lingura de sare grunjoasa cat si in 10 picaturi de esenta de lavanda sau eucalipt, se amesteca perfect.

Scufundați-vă picioarele mai întâi în vasul cu apă fierbinte, lăsați-le să stea aproximativ 10 până la 15 minute, apoi transferați-le în vasul cu apă rece și lăsați-le să stea timp de 5 minute. Pentru a termina, poți să-ți masezi ușor picioarele cu mâinile, să folosești o cremă hidratantă și gata.


Repetă această procedură de cel puțin trei ori pe săptămână și bucură-te de beneficiile ei, sunt sigură că le vei adora. Aveți grijă de dumneavoastră!


Nu uitați să salvați acest pin pe Pinterest, vă invităm să vizitați pagina noastră de Facebook pentru a găsi mai mult conținut care vă interesează. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu