vineri, 8 septembrie 2023

Beneficiile uleiului de cocos atât pentru păr, cât și pentru scalp. Oamenii îl folosesc de ani de zile

În ultimul timp, s-a discutat mult dacă uleiul de cocos este bun sau nu pentru părul tău - ceva ce mi se pare un atac personal, deoarece femeile din Asia de Sud au fost loiale uleiului de cocos Parachute încă de la începutul timpurilor. Nu, serios, chiar și atunci când dinozaurii cutreierau pământul, puteai găsi unul cu o împletitură lungă de ulei care curgea pe spate. Pentru a clarifica acest lucru, m-am consultat cu patru coafuri pentru a explica beneficiile uleiului de cocos, cum să-l folosești și dacă textura părului contează sau nu. De asemenea, am obținut recomandările experților lor, precum și recomandările editorilor Elle.com.


Care sunt beneficiile uleiului de cocos?

Uleiul de nucă de cocos conține atât de multe beneficii pentru întregul corp, în interior și în exterior. În ceea ce privește părul, „Uleiul de cocos adaugă părului hrănire, hidratare și strălucire. De asemenea, poate elimina o parte din pielea uscată de pe scalp în timpul curățării”, spune Edward Tricomi, master hair stylist și co-fondator al Warren Tricomi Salon.

Potrivit celebrului hairstylist Albert Morrison, a cărui clientelă include Jennifer Hudson, Yaya Dacosta și Mary J Blige, „Uleiul de cocos este un produs natural cunoscut pentru natura sa ușoară, bogăția în zinc, vitamina K și vitamina E. Este ideal pentru oxigenarea părului, foliculi și creșterea rezistenței părului.” Unele studii indică faptul că uleiul de cocos poate ajuta la prevenirea bacteriilor care cauzează mătreața și la calmarea scalpului.

În plus, uleiul de cocos îmblânzește încrețirea, sporește strălucirea, acționează ca un antiinflamator eficient și ajută la vindecarea părului deteriorat prin catifelarea, hidratarea și fortificarea șuvițelor fragile, așa cum a subliniat stilistul Kim Kimble.



Cum se folosește uleiul de cocos pentru păr

Nu există o modalitate unică de a folosi uleiul de cocos pentru părul tău, deoarece există multe abordări diferite. Totuși, un lucru este sigur: adaugă strălucire și strălucire părului tern și uscat. Potrivit stilistei celebre Ericka Verrett, ale cărei clienți includ Miranda Kerr, Arden Cho și Lili Reinhart, o metodă presupune utilizarea uleiului de cocos ca tratament de pre-spălare pentru firele uscate, ajutând la reținerea umidității și a uleiurilor naturale. Ea sugerează masarea acestuia în scalp pentru a echilibra pH-ul pielii: „Cu proprietățile sale antimicrobiene, creează o barieră protectoare împotriva bacteriilor și calmează scalpul uscat sau iritat.” Kimble adaugă: „Uleiul de cocos de pe scalp nu numai că stimulează creșterea părului, dar îl lasă și strălucitor și cu aspect sănătos. Elimină mătreața și acționează ca un hidratant natural.”


Dacă preferați să nu îl aplicați direct pe scalp, puteți hrăni vârfurile părului cu el. Începeți prin șamponarea părului ca de obicei, apoi pieptănați uleiul de cocos de la mijloc până la vârfuri. După spălare și condiționare, Kimble sugerează să folosești ulei de nucă de cocos ca detangent, frecând o cantitate mică prin păr și periându-l. Tricomi recomandă și această metodă, sugerând să folosiți câteva picături (nu mai mult de două până la patru) pentru a oferi strălucire și ținere. „Amintiți-vă că utilizarea uleiului de nucă de cocos vă poate face părul gras, așa că aveți grijă de cantitatea pe care o utilizați și de coafura cu care îl asociați”, ne sfătuiește el.


Contrar credinței populare, uleiul de cocos nu trebuie să fie fierbinte înainte de utilizare. „Cele mai bune modalități de a aplica uleiul de cocos sunt să-l încălzești între palme sau mâini sau să folosești un încălzitor de ceară pentru a păstra uleiul într-o formă lichidă în timpul aplicării”, sfătuiește Morrison. Cheia este să vă asigurați că este suficient de cald pentru a evita orice cocoloașe și pentru a menține o consistență netedă. Dacă folosirea mâinilor nu dă rezultate, puteți folosi și apă caldă. „Uleiul de cocos devine solid la temperatura camerei și începe doar să se înmoaie în jur de 78 de grade. Asigurați-vă că uleiul de nucă de cocos este nerafinat, deoarece are un profil nutrițional mai ridicat și antioxidanți”, spune Verrett.


Contează textura părului?

Deși uleiul de cocos este potrivit pentru toate texturile părului, este important să luați în considerare anumiți factori înainte de a vă stropi părul cu ulei. Morrison explică: „Pentru cei cu bucle foarte mici sau strânse, uleiul de cocos este excelent pentru tratamente pentru scalp, tratamente cu ulei fierbinte și pentru a spori strălucirea frumuseților afros și a răsucirii.” Dacă aveți părul creț și uscat, puteți folosi ulei de cocos ca pre-șampon pentru a vă proteja părul de șampoanele care elimină umezeala, conform recomandărilor Kimble.


Pentru buclele medii, Morrison spune: „Este eficient în a minimiza încrețirea pentru stilurile de spălat și deșert”. Uleiul de cocos poate fi aplicat mai frecvent celor cu parul cret, comparativ cu persoanele cu parul drept. „Părul creț sau aspru tinde să absoarbă mai bine uleiul de cocos și să mențină forma buclei, în timp ce părul drept este mai predispus să se îngreuneze”, avertizează Tricomi.


În ceea ce privește părul drept, Morrison notează: „Este grozav pentru îmblânzirea părului zburător, dar ar trebui să fie folosit cu multă moderație pentru a preveni îngreunarea părului”. Dacă aveți părul drept sau mai subțire, asigurați-vă că aplicați ulei de cocos cu o atingere ușoară, deoarece acesta poate adăuga greutate părului și lăsa părul să arate gras. „Dacă aplicați în exces ulei de nucă de cocos, aceasta ar putea agrava mătreața, deoarece tipul de drojdie care provoacă mătreața se hrănește cu acid lauric”, adaugă Kimble.


Potrivit lui Verrett, uleiul de cocos și-a câștigat repetarea proastă datorită tendinței sale de a deveni prea greu dacă nu este folosit cu moderație. Această greutate poate duce la acumularea de proteine, la respingerea apei și la potențialul de a avea un păr gras, în special pentru cei cu păr fin. „Folosirea moderată a uleiului de cocos, ținând cont de tipul și textura de păr, va ajuta, de asemenea, la evitarea acestor dezavantaje. așa cum arată toate beneficiile în păr”, spune Verrett.


Este uleiul de cocos rău pentru părul tău?

Uleiul de cocos a căpătat un nume prost și a devenit un ulei controversat – în funcție de cine întrebi. Cu toate acestea, așa cum notează atât Morrison, cât și Kimble mai sus, aplicarea este totul. Aplicarea excesivă a uleiului de cocos poate provoca acumularea de proteine pe scalp, blocând foliculii și împiedicând umiditatea să ajungă la nivelul scalpului. Acest lucru poate duce în cele din urmă la păr uscat și fragil. Uleiul de cocos este, de asemenea, hidrofob, ceea ce înseamnă că respinge apa. Acest lucru îl face excelent pentru etanșarea umidității, așa că aplicați ulei de cocos pe părul umed pentru o hidratare maximă. Un alt mic truc este că poți aplica ulei de cocos pe părul uscat pentru a servi drept barieră pentru apă. Acest lucru este grozav dacă mergeți să înotați într-o piscină și doriți să vă protejați părul de apa cu clor atât de dăunătoare. Deci, pe scurt, nu, uleiul de cocos în sine nu este rău, cum îl aplicați pe scalp și șuvițe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu