luni, 27 aprilie 2020

Turismul rural va fi primul care va reveni la normal

Turismul rural este sectorul care se va recupera în primul rând conform „Studiului ADN al sectorului turistic COVID 19” realizat de consultantul DNA. Studiul se bazează pe un sondaj de peste 600 de cifre din sectorul turismului. Conform datelor obținute, motivul pentru care turismul rural va crește în primul rând este furnizarea unui serviciu într-un spațiu natural și deschis, care este perfect adaptat la noile comportamente și la cererea turistică curentă, în care vor predomina securitatea.

În același sector, antreprenorii din turismul rural solicită ajutor extraordinar pentru a evita închiderea totală a afacerilor lor. Fastur, Federația Asturiană de Turism Rural, a solicitat Direcției Dezvoltare Rurală un sprijin puternic pentru a păstra activitatea și ocuparea forței de muncă, evitând închiderea multor unități, cum ar fi cazarea rurală, pentru a nu putea suporta pierderea veniturilor din cauza Crizei COVID-19.

Studiul ADN plasează turismul de soare și plajă al doilea ca un sector care va reveni la normal mai devreme, precum și turismul de sănătate și sănătate. Toate acestea ținând cont de faptul că sunt implementate măsuri pentru garantarea igienei.

Cu o recuperare mai lentă și treptată, evadările urbane și turismul cultural ar fi restaurate. În cele din urmă, destinațiile care se vor recupera cel mai rapid vor fi cele care propun experiențe și oferte bazate pe produse și activități în aer liber care sunt în contact cu natura. În ceea ce privește clienții, familia, cuplurile și vacanțele individuale vor prevala.

Sursa: El turismo rural será el primero en volver a la normalidad [online] [citat 21.04.20]. Disponibil: espanafascinante.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu