marți, 25 august 2020

Romanul Atingerea destinului de Alina Cosma

Subiectul romanului m-a cucerit încă de la primele pagini. 

E vorba de Alesia, medic pediatru, dedicat vocației și copiilor pacienți. Îl cunoaște pe Sebastian, un tânăr bogat care are grijă de o fetiță, fiind nepoată, de fapt. 

Acesta venise la spital cu fetița. Venise la spital pentru că fetița avea o durere în gât. Făcuse febră și vomitase. Le comunică schema de investigații și tratamentul. 

O problemă a relației lor era că Alesia trăia în Dumbrava, un orășel liniștit, între dealuri împădurite. Iar Sebastian - în Cluj-Napoca. Relația dintre cei doi s-a apropiat grație fetiței, Suzana. 

La ziua de naștere a Suzanei, aceasta o invită pe Alesia. 

Deși la început relația dintre Alesia și Sebastian a fost una rece, între timp reușesc să se cunoască mai bine și să se îndrăgostească.

Sebastian, fiind genul de bărbat cu relații fără compromisuri, a ajuns să se întrebe ce are special Alesia. A fost plăcut surpinsă și o membră a familiei, care l-a încurajat că Alesia e persoana potrivită pentru el.

Găsise o scrisoare a bunicii lui care zicea următoarele:

Dragă Sebastian,

Dacă citești aceste rânduri înseamnă că te veghez din cer, alături de bunicul tău. Să nu fii supărat că drumul meu în această viață a luat sfârșit. Eu sunt fericită. Bunicul tău era de prea mult timp singur.

Am vrut să îți dau ultimele sfaturi, far nu prea știu cum să aleg cuvintele. Când vine vorba de dragoste, totul pare mai complicat.

Alesia a venit la mine. Avea inima sfâșiată pentru că luase o decizie care îi zdrobea sufletul. Probabil a venit să o ajut, să-i dau un sfat care să o întoarcă din drum. Nu am putut pentru că, pe lângă inima rănită, am văzut pe chipul ei ș urmele fizice pe care i-o lăsase Titus. M-am simțit vinovată pentru suferința ei și a ta. Trebuia să fiu mai hotărâtă în trecut, când familia mea începea să se dezbine. [...]

Iar după ce ți-ai făcut ordine în viață, caut-o pe Alesia. Te va aștepta. Este femeia care te va face fericit. Nu vei găsi alta ca ea. Vă iubește pe tine și pe fiica mai presus de propria ființă.

Alege-ți soția cu inima, nu vei da greș! Dacă inima ta se va simți în siguranță în brațele ei, acele brațe te vor îngriji pe tine și îți vor crește copiii. Vei fi un om împlinit și fericit.


Sursa imaginii: editurapetalescrise.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu