luni, 25 noiembrie 2019

Madridul va instala o minge uriașă de 12 metri cu lumini și sunet între Gran Vía și Alcalá pentru Crăciun

Spectacolul va avea loc de trei ori pe zi, cu o durată aproximativă de șase minute, pentru a „pune în valoare un punct emblematic al orașului”, în perioada 22 noiembrie - 6 ianuarie.
Recreația mingii uriașe care va fi instalată între Gran Vía și Alcalá E. M

Aproape șapte tone de greutate, 12 metri în diametru și 43.000 de lumini LED pentru a obține efecte de mișcare, proiecție text și variații în design. Aceasta va fi balul uriaș pe care Consiliul Local Madrid îl va așeza la intersecția străzii Alcalá cu Gran Vía, în fața clădirii Metropolis, pentru a „inova” în datele de Crăciun și a „valoriza un punct emblematic” al orașului, explică surse surse din zona Lucrări și Echipamente până la EL MUNDO.
Montarea, care a început marți seara cu opt persoane și o macara cu mare tonaj, se va încheia în acest miercuri. Dar nu va fi până vineri, ziua în care va fi inaugurată rețeaua de lumină din Madrid, când cetățenii vor putea vedea în acțiune „această surpriză” pe care Consistoriul a plasat-o într-una dintre principalele artere ale capitalei.
Spectacolul acestei bile, care va avea LED-uri de mapare de 43.000 pixeli care permit programarea și sincronizarea luminii și sunetului, poate fi bucurat între 22 noiembrie și 6 ianuarie în trei treceri zilnice care durează șase minute fiecare.
Din departamentul pe care îl conduce Paloma García Romero, ei atrag atenția către acest ziar că această tehnologie 100% LED are o putere de 6,93 kilowati, ceea ce este echivalent cu „o cheltuială mai mică de trei uscătoare de păr”.

Acest gadget se adaugă proiectelor „unice și inovatoare”, în cuvintele reprezentanților corporației municipale, pe care Consistoriul Capitalei îl pregătește de Crăciun, unde anul acesta bugetul a crescut cu aproape 28% în raport cu anul 2018.

În centrul proiectului de lumină din Madrid se află și cele 10 nasteri luminoase pe care Consiliul Local le va amplasa în Puerta de Alcalá, Puerta de Toledo, Puerta de San Vicente, Viaductul din strada Segovia și Plaza Mayor - unde vor fi instalate. șase, câte una pe intrare -, după cum a mai avansat acest ziar, „pentru a da un impuls turistic și comercial orașului Madrid”.

Sursa: Madrid instalará una bola gigante de 12 metros con luces y sonido entre Gran Vía y Alcalá por Navidad [online] [citat 24.11.2019]. Disponibil: https://www.elmundo.es/madrid

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu