sâmbătă, 9 decembrie 2023

Astăzi vă las o rețetă simplă și foarte proaspătă. Piure de cartofi umpluți, foarte delicios și ideal pentru prânzuri sau cine

Astăzi vă las o rețetă simplă și foarte proaspătă. Piure de cartofi umpluți, foarte delicios și ideal pentru prânzuri sau cine. Deși arată bine și în orice perioadă a anului, pentru mesele noastre festive.



Este foarte comod și îl consumăm proaspăt când avem nevoie.

Ingrediente:

      - 4 cartofi medii

      - 6 castraveți murați

      - 12 măsline fără sâmburi

      - 3 ouă fierte

      - 1 conservă de ardei gras (roșu prăjit)

      - 2 linguri de roșii prăjite

      - maioneză după gust

      - 3 conserve de ton în ulei, scurse


Mod de preparare:

Curățăm și tocăm cartofii, îi calesc cu puțină apă și sare până se înmoaie. Le scurgem si le lasam sa se raceasca. Le pasăm cu un zdrobitor de cartofi sau cu o furculiță.



Tocam foarte marunt maslinele, muraturi, 2 oua (rezervam un ou si un galbenus netocat), ardeii grasi (rezervam cativa pentru garnitura) si ii punem intr-un bol.

Adăugăm tonul maruntit, rosiile prajite si maioneza si amestecam bine. Îl rezervăm.

Așezăm o folie transparentă pe masa, intindem piureul de cartofi in forma dreptunghiulara, punem deasupra umplutura si rulam cu folie, inchidem la capete si lasam la frigider aproximativ 2 ore.



O scoatem, taiem capetele si acoperim cu maioneza. Îl ornăm cu salata verde tocată, ou fiert tare și ardei gras dupa bunul nostru plac. Îl lăsăm la frigider până este timpul să-l mâncăm.



Poftă bună și distribuie postarea pentru prietenii tăi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu