miercuri, 6 decembrie 2023

Rețeta secretă a unchiului Antonio pentru ciuperci cu usturoi

Reteta de ciuperci cu usturoi cu secretul unchiului Antonio. O reteta cu care vei manca cele mai bune ciuperci gatite intr-un mod deosebit. În cele din urmă unchiul Antonio mi-a spus secretul lui și adevărul este că ar trebui să le încerci pentru a verifica dacă nu exagerez.


Putem încadra ciupercile cu usturoi într-un meniu ca aperitiv sau ca garnitură pentru carne, chiar și pentru a însoți peștele. Ceea ce vă recomand este să o gătiți separat și să o puneți pe farfurie chiar înainte de a o servi pe masă.


A pregăti bine ciupercile cu usturoi înseamnă a gusta un preparat foarte delicios, dar ne determină și să consumăm un aliment foarte sănătos, care este bun pentru sănătatea noastră.

Ciupercile și ciupercile aparțin familiei ciupercilor și există referiri la cultivarea lor în Franța încă din anul 1650. În prezent, La Rioja este un reper național în ceea ce privește cultivarea sa, orașe precum Pradejón sau Autol produc o bună parte din tot ce se cultivă în Spania. Datorită acestui fapt, avem ciuperci pe tot parcursul anului.


Nu numai că este un produs economic, este și foarte sănătos și, de fapt, este foarte recomandat să îl adăugați în meniurile dietetice pentru a pierde în greutate. Cantitatea mare de apă le face un produs foarte ușor și este foarte ușor să le gătești fără grăsime. Dacă trebuie să vă recomand să luați ciupercile cât mai aproape de momentul recoltării lor. În fiecare zi petrecut pe un raft, își pierde calitatea.


Există multe moduri de a găti ciuperci. In afara de a le face cu usturoi ca in aceasta reteta, imi plac foarte mult la gratar insotite de putina sunca. Faceți niște ciuperci umplute, să nu credeți că nu vă vor face foarte fericite. Am făcut chiar și un flan de ciuperci pe vremea aceea... Îmi place să le includ într-o umplutură bună de carne pentru empanadas și atâtea alte lucruri...


Sper că nu numai că gătești această rețetă de ciuperci cu usturoi în care unchiul Antonio ne dezvăluie secretul său, vreau să exersezi gătitul acestei delicioase ciuperci și să-mi spui dacă te-ai gândit la ceva original...

Originea ciupercilor cu usturoi nu este clar definită, deoarece este o rețetă populară care a evoluat de-a lungul timpului și s-a răspândit în diferite culturi. În Spania, usturoiul este un ingredient utilizat pe scară largă în gătit, iar ciupercile sunt consumate și cultivate pe scară largă în țară. Prin urmare, combinația de ciuperci sotate cu usturoi și ulei de măsline este probabil să fi apărut în mod natural în regiune.


Procesul de preparare a ciupercilor cu usturoi presupune tăierea ciupercilor în felii sau sferturi, apoi să le sojești într-o tigaie cu ulei de măsline și usturoi tocat, adăugând adesea puțin pătrunjel tocat pentru a spori aroma. Rețeta este simplă și delicioasă, ceea ce a făcut din aceasta un fel de mâncare popular atât în ​​Spania, cât și în alte locuri din lume.

Este important de reținut că aceasta este doar o presupunere cu privire la originea rețetei, deoarece istoria culinară este adesea dificil de urmărit cu acuratețe din cauza transmiterii orale și a lipsei înregistrărilor scrise vechi despre anumite rețete. Totuși, ceea ce știm este că ciupercile cu usturoi sunt o modalitate delicioasă de a te bucura de aceste ciuperci.


Rețeta secretă a unchiului Antonio pentru a face ciuperci cu usturoi, rețetă video:



Ingrediente

1 kg de ciuperci

4 catei de usturoi

Pătrunjel după gust

1 ceapă

1 măr

1 cub supă de pui

Amidon de porumb după cum este necesar

Boia iute după gust

Ulei de masline

Apă

Sare


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu