duminică, 12 iunie 2022

Crêpe cu căpșuni și lămâie

Crêpe cu căpșuni și lămâie

Randament: 6-8 timp de preparare: 1 oră timp de gătire: 15 minute timp total: 1 oră 15 minute

Aceste crepe de căpșuni și lămâie sunt un mic dejun sau un desert grozav! Reteta usoara si delicioasă!

INGREDIENTE PENTRU CREPES



1 1/2 cani de lapte

4 ouă

1 cană făină universală

1 1/2 linguriță. zahăr

Vârf de cuțit de sare

8 linguriță. unt

PENTRU Umplutura

1/2 cană lemon curd

1/2 cană smântână grea pentru frișcă

Capsuni tocate

PENTRU GARNITURA

Sos de cremă de lămâie suplimentar

Căpșuni suplimentare


INSTRUCȚIUNI

Într-un castron mic, bate laptele și ouăle. Într-un castron separat, combinați făina, zahărul și sarea. Adăugați amestecul de făină la amestecul de lapte și amestecați bine. Acoperiți și lăsați la frigider pentru o oră.

Într-un 8-in. tigaie antiaderentă, topește 1 linguriță. unt la foc mediu. Se toarnă 2-3 linguri. aluatul în centrul tigăii. Ridicați și înclinați tigaia pentru a acoperi fundul uniform cu aluat. Gatiti pana cand blatul pare uscat, intoarceti cu grija cu o spatula si gatiti inca 15-20 de secunde. Scoateți crepa pe un grătar. Repetați procesul cu aluatul rămas, adăugând unt în tigaie după cum este necesar.

Puneți lemon coagul și smântâna grea pentru frișcă într-un castron mediu. Bateți cu un mixer electric la viteză mare până se îngroașă, aproximativ 3-5 minute.

A servi:

Acoperiți fiecare crep cu sos de cremă de lămâie și căpșuni tocate. Rulați și puneți cu grijă pe o farfurie. Adăugați o praf de sos de cremă de lămâie. Acoperiți o căpșună feliată, dacă doriți.


Pentru a păstra crepele:

Odată ce crepurile s-au răcit, stivuiți crepurile cu hârtie cerată sau prosoape de hârtie între ele. Se da la frigider si se foloseste in 2-3 zile. Umpleți cu umplutura dorită.


INFORMATII NUTRITIONALE:

Cantitate per porție: Calorii: 401 Grăsimi totale: 29 g Grăsimi saturate: 17 g Colesterol: 207 mg Sodiu: 135 mg Fibre: 1 g Zahăr: 11 g Proteine:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu