duminică, 23 februarie 2020

Cât de greu poate fi? de Allison Pearson, editura Polirom

Cartea a fost tradusă în anul 2019de editura Polirom din Iași. În Marea Britanie romanul a apărut în anul 2017. Și este o continuare a romanului Nu știu cum reușeșete de aceeași autoare.  Romanul Nu știu cum reușeșete a fost ecranizat, Sarah Jessika Parker și Hugh Grant, doi actori pe care îi apreciez și îmi sunt dragi. Sper să fie acranizat și romanu Cât de greu poate fi? cu cei doi actori mai sus menționați. 


Cât de greu poate fi? de Allison Pearson, colecția CHIC, editura Polirom

Kate Reddy are tot ce-și dorește o femeie împlinită: casă de vis, doi copii iubitori și un soț ca nimeni altul. Copii au crescut și au devenit adolescenți, Richard ideal, și-a dat demisia, își pierde vremea pe velodrom. În contextul în care Kate trebuie să se angajeze se confruntă cu problema respingerii din cauza vârstei (49 de ani) și a pauzei lungi în care nu a lucrat. La un moment dat este impusă de situație să mintă, pretinzând că ar fi cu 10 ani mai tânără. Fapt care se află oricum.
Citind romanul veți retrăi anumite puncte de vedere în ceea ce privește aspectele vieții în toate formele: rețele de socializare, postarea pe facebook a unei poze care nu ar trebui să apară, dificultatea de a te angaja, obsesia față de telefon și rețele ect.

Fragment

Allison Pearson explorează subiectele dificile ale vieții într-un roman cu adevărat savuros – o căsnicie cu hopuri și creșterea copiilor, pericolele social media, adolescența cu năbădăi și gestionarea unei personalități independente – și găsește o cale de a spune toate aceste lucruri fără să și strice poveste.
The Weekly Standard

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu