marți, 24 septembrie 2024

Cheesecake rece cu zmeură

Cheesecake rece cu zmeură

Porții/număr de persoane: 6 persoane

Timp de preparare: 200 minute

Timp de preparare: 25 minute

Categorie: Deserturi

Dificultate: Ușor



Ingrediente pentru prepararea Cheesecake cu Zmeură

30 gr. de cookie-uri

125 gr. de unt

500 gr. de brânză proaspătă

200 ml. de smântână lichidă

O linguriță de esență de vanilie

12 frunze de gelatină neutră

200 gr. de zahăr

300 gr. de zmeură

250 ml. de suc de mere

250 ml. apă

Câteva picături de colorant alimentar roșu, opțional.


Cum se prepară Cheesecake cu zmeură

Pentru a face un delicios cheesecake rece cu zmeură, primul lucru pe care trebuie să-l facem este baza. Pentru a face acest lucru, zdrobim fursecurile pana se transforma in praf si apoi adaugam untul topit. Amestecam bine si punem aluatul obtinut pe fundul unei forme de prajitura detasabile, unsa in prealabil cu unt. Presam bine cu degetele si rezervam la frigider.


Punem 6 frunze de gelatina in apa rece ca sa se hidrateze. Intre timp, batem frisca lichida, care trebuie sa fie foarte rece. Separat, intr-un alt bol, amestecam branza cu 150 gr. de zahăr și vanilie și se bat bine pentru ca toate ingredientele să fie bine integrate. Ne rezervăm.


Incalzim putina apa, stoarcem gelatina si o adaugam in apa fierbinte, amestecand pana se dizolva. Apoi, adăugăm mai întâi o parte din amestecul de brânză pe care l-am rezervat, amestecăm bine și adăugăm restul.


In continuare adaugam frisca, dar putin cate putin. Amestecam cu miscari invaluitoare pana cand toate ingredientele sunt bine amestecate. Apoi turnam amestecul pe baza de biscuiti pe care am pregatit-o anterior. O intindem bine astfel incat sa acopere toata suprafata si sa lase o suprafata neteda. Il rezervam la frigider pentru aproximativ patru ore, ca sa se prinda.


După acest timp pregătim acoperirea. Pentru a face acest lucru, hidratăm încă 6 foi de gelatină în apă rece. Separat, turnăm într-o cratiță sucul de mere, apa și zahărul rămas, iar dacă dorim o culoare mai strălucitoare, câteva picături de colorant alimentar roșu. O punem la foc mediu, amestecam, iar cand amestecul este fierbinte adaugam gelatina, dar vom incerca sa nu fiarba.


Apoi, o luăm de pe foc și, cât se răcește, acoperim toată suprafața prăjiturii cu zmeură, care poate fi căpșuni sau congelată. In continuare, turnam peste ele gelatina pe care am facut-o, si o mai tinem la frigider inca o ora, pentru ca prajitura sa termine sa prinda forma, inainte de a o servi. Delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu