joi, 14 martie 2024

Cum a fost creată publicația „În august ne vedem”, romanul pe care Gabriel García Márquez a vrut să-l distrugă și care tocmai a ieșit în vânzare

Este un roman scurt, de 122 de pagini, care o urmărește pe Ana Magdalena Bach, o femeie de vârstă mijlocie care este căsătorită fericit de 27 de ani și nu are de ce să vrea să scape din viața pe care și-a construit-o. Cu toate acestea, în fiecare august călătorește pentru a vizita mormântul mamei sale pe o insulă și pentru o noapte devine o altă persoană.



Romanul aceasta a ajuns în librăriile din întreaga lume.

Gabriel García Márquez a lucrat mult și intens la el, dar procesul a fost întrerupt de deteriorarea memoriei sale. În anii dinaintea morții, el însuși a aruncat-o. „Această carte nu funcționează. „Trebuie să-l distrugem”, a spus el.


Cu toate acestea, fiii săi Rodrigo și Gonzalo au decis să o salveze din arhiva Universității din Texas din Austin și să o publice când se apropie a zecea aniversare de la moartea scriitorului.

„Teoria mea este că atunci când a spus că nu a funcționat, și-a pierdut capacitatea de a o judeca. Nu este la fel de șlefuit ca celelalte romane ale ei, dar nici nu este o mizerie de neînțeles. Cred că el a fost cel care nu a mai înțeles nimic”, a declarat Rodrigo García presei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu