joi, 14 martie 2024

Frigărui de pui ușoare și suculente

Astăzi pregătim niște frigărui de pui delicioase, ușoare și gustoase. O rețetă foarte simplă cu care pregatesti niste frigărui gustoase.



O rețetă perfectă de casă ca fel al doilea, fără grăsimi, așa că este perfectă dacă ești la dietă sau pur și simplu pentru a avea grijă de tine și cel mai bun lucru este că sunt delicioase.


Se pot prepara la gratar, la gratar sau la gratar... ca intotdeauna, o idee perfecta pentru orice zi a saptamanii si pentru intreaga familie.


Vei vedea cât de buni sunt.

Frigarui de pui ușoare și suculente

Dificultate: ușoară 

Porții: 6 – 8 unități 

Timp: 40 minute Fără gluten



Ingrediente:

1 kg de pui curat, fără piele sau oase; Am folosit pulpe dezosate

2 catei de usturoi

1/2 lingurita chimen praf

Un praf de piper proaspat macinat

Sare

1/2 lingurita boia dupa gust

Sucul de la o jumătate de lămâie

2 linguri ulei de masline extravirgin

1 ardei rosu si 1 verde

Niste rosii

ulei de măsline și sare

Mod de elaborare:

Urmează să începem prin a pregati marinada in care vom lasa puiul, adica un amestec in care vom lasa puiul astfel incat sa prinda aroma si sa ramana suculent si foarte gustos.



Curatam usturoiul si scoatem germenul, tulpina din centru si intr-un mojar pasam pana este bine zdrobit cu un praf de sare.

Adaugam chimenul, boia de ardei si zeama de lamaie si amestecam, apoi continuam cu un praf de piper si 2 linguri de ulei de masline si turnam amestecul intr-un bol mare.



Pe de altă parte, tăiem puiul în pătrate medii, încercând să le facem pe toate de aceeași dimensiune.

Saram puiul si il punem in vasul cu amestecul anterior, folosim o lingura pentru a amesteca totul astfel incat puiul sa fie bine integrat cu toate aromele; si lasam sa se odihneasca 20 de minute la frigider.


In timp ce taiem si ardeii patrate, iar rosiile in jumatate, vom aseza cate unul pe fiecare frigarui.


Dupa ce carnea s-a odihnit, o scoatem din frigider si formam frigaruile de pui usoare si suculente. Alternăm puiul cu o bucată de ardei verde și alt roșu și terminăm cu o roșie.

Și vom proceda la fel cu restul de frigărui până nu rămânem fără pui, și îl păstrăm la frigider.


Pe de alta parte, incalzim o tigaie antiaderenta, un gratar sau gratarul; Dacă alegem această ultimă variantă, nu uitați să udăm bețișoarele de frigărui pentru a nu se arde.


Cand este foarte fierbinte se unge usor cu ulei de masline si se aseaza frigaruile, se pune la foc mediu si se lasa sa se fiarba pe o parte inainte de a se rastoarna si lasa sa fiarba bine.


Odata ce adaugi frigaruile de pui usoare si suculente, le lasam cateva minute sa se odihneasca inainte de a manca si le avem gata.


Vei vedea cât de bogat, suculent și foarte gustos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu