miercuri, 10 aprilie 2024

Cum să petreci un weekend lung în vibranta Valencia. Cu festivaluri fabuloase, plaje aurii, o mulțime de parcuri, grădini și spații verzi, precum și mai multe liste UNESCO, Valencia este un act greu de învins

Cu festivaluri fabuloase, plaje aurii, o mulțime de parcuri, grădini și spații verzi, precum și mai multe liste UNESCO, Valencia este un act greu de învins, scrie nationalgeographic.com. 

Cu aproximativ 300 de zile însorite anual, al treilea oraș ca mărime din Spania, Valencia este un loc popular pentru vizitatori, dar rămâne plăcut neaglomerat, făcându-l perfect pentru o vacanță de weekend. Aproape echidistant de surorile sale mai mari Madrid și Barcelona, acest oraș fermecător de pe coasta de sud-est a Spaniei este izbitor - așteptați-vă plaje cu steag albastru, cartiere distinctive, plantații de portocali parfumate și grămezi de moștenire.



Recunoscută pentru lățimea sa de spații naturale, de la Parcul Natural Albufera până la Jardí del Túria (Grădinile Turia) care șerpuiesc de-a lungul fostei sale albie, Valencia este mândră să își promoveze angajamentul pentru îmbunătățirea mediului. Pe măsură ce orașul sărbătorește a fi Capitala Verde Europeană în 2024, adăugați un weekend prelungit în Valencia la lista de călătorii de Anul Nou.


Ce să fac

Valencia se mândrește cu trei liste UNESCO pentru Patrimoniul Cultural Imaterial, inclusiv La fiesta de las Fallas - un festival legendar care electrizează străzile orașului în fiecare martie cu petreceri, pirotehnice și sculpturi supradimensionate numite ninots. Creați din materiale precum ipsos și papier mâché, ninoturile sunt adevărate opere de artă. Dacă nu puteți ajunge la Valencia în timpul Fallas, asigurați-vă că vizitați unul (sau ambele) dintre muzeele dedicate evenimentului - Museo Fallero și Museo del Gremio de Artistas Falleros.


De asemenea, revendică un loc pe lista patrimoniului cultural imaterial a UNESCO săptămânalul Tribunal de Las Aguas, în care opt fermieri îmbrăcați în halate se întrunesc în fața Ușii Apostolilor din Plaza de la Virgen pentru a discuta despre modul în care ar trebui distribuită apa în La Huerta (o zonă agricolă din jurul Valencia, remarcată pentru sistemul său arab de irigare vechi de secole). În timp ce vă aflați la catedrală, aruncați o privire la potirul de agat din interior - despre care se spune că este Sfântul Graal - și urcă 207 trepte până la turnul Miguelete pentru a experimenta sunetul manual al clopotului Spaniei, încă o comoară UNESCO.


Cu grădini din belșug – de la Parque Central până la Monforte și Turia, plin de flori, plămânul verde iubit al Valencia – plus 120.000 de metri pătrați de zone pietonale, cum ar fi Plaza de la Reina, acest oraș plin de verde este pregătit pentru rătăcire. Cei care preferă ciclismul vor aprecia aproximativ 120 de mile de trasee pentru biciclete, inclusiv noul Anillo Verde Metropolitano (Inelul Verde Metropolitan), un coridor circular de 35 de mile care leagă terenurile agricole din jur de coastă, cuprinzând orașe și oaze cu caracter, precum Albufera.


Vizitarea uneia dintre plajele cu steag albastru din Valencia este o modalitate ideală de a profita și de soarele amplu. Cabanyal și Malvarrosa sunt ambele la câțiva pași de centru.


Ce să vezi

Arta și designul sunt printre atracțiile de top ale orașului Valencia - cu peste 60 de spații culturale, alături de icoane arhitecturale precum art nouveau Estación del Norte (Gara de Nord), este logic că orașul a fost numit Capitala Mondială a Designului 2022. Atracțiile variază de la Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias „González Martí”, expunând ceramică și alte arte decorative într-un palat baroc, către arhitectul Santiago Calatrava, futuristul Ciudad de las Artes y las Ciencias (Orașul Artelor și Științelor) și tururi de artă stradală în cartierul vechi din orașul El Carmen. Un alt loc de vizitat obligatoriu este La Lonja de la Seda (Bursa de Mătase), un sit fastuos în stil gotic, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu