luni, 22 aprilie 2024

Frica de schimbare profesională, dezavantaj și avantaj

Câți din voi a stat la un post de muncă din cauza fricii de schimbare? Câtor din voi v-a fost frică să vă schimbați meseria din cauza fricii de schimbare pentru că nu știți ce va fi? Câți dintre voi v-ați gândit că deja mai bine stai unde lucrezi deja pentru că știi deja lucrul, responsabilitățile și deja mai bine așa decât să-ți schimbi locul de muncă pentru că nu știi ce te așteaptă?



Probabil mulți din noi gândesc așa. Din frică de schimbare. Și pentru că am suntem deja într-o zonă de confort și suntem ok așa. Avem o stabilitate. Dar cât va dura această stabilitate? Cinci ani? 10 ani? Sau poate o eternitate?


Categoric nu va dura o eternitate această comoditate a muncii pe care o facem

Starea de confort durează până simți că locul de muncă te sufocă. Starea de confort durează până simți că degradezi la locul de muncă. Iar la pachet vine și un șef cu un management prost și disfuncțional. Tot acest șef este mereu nemulțumit de sine și de cei din jur. Acest șef este nemulțumit de angajații lui. Și urlă la tine pentru cele 10 minute întârziate pentru că ai avut nevoie la un medic să dai analize, ori să îți iei un act de la o autoritate a statului. Ori poate ai o problemă de familie și ca să o rezolvi, ți-a luat ceva mai mult timp decât ai planificat. 


Acest șef mereu nemulțumit cu sine și cu angajații lui, te stoarce de puteri din punct de vedere psihologic și îți reproșează multe și nevrute. Iar dacă dorești să pleci din sistem și să te angajzi udneva profesor într-o insituție de învățământ, îți zice că e foarte greu să lucrezi în învățământ.


Beneficiile unui șef mereu nemulțumit

Acest nemulțumit deșef, nici nu își dă seama că prin comportamentul lui, de fapt, îți face un bine. Șeful nemulțumit te scoate din zona de confort și te face să evoluezi. Te face să scapi de frici. Odată ce ți-ai schimbat meseria, realizezi cât de bine e. 

Te schimbi ca om. Totodată, lucrezi într-un colectiv nou care îți dă posibilitatea să cunoști alți oameni. Iar, odată ce ai plecat de la fostul job, ți se zice că ești schibmat ca om și nu mai ești persoana aia care erai odată. 

Bine a zis cine a zis: - prima schimbare profesională este dificipă. Odată ce ai făcut prima schimbare profesională, ești optimist și mergi înainte. 

Șeful mereu nemulțumit nici nu-și dă seama ce bine face angajaților săi...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu