vineri, 19 aprilie 2024

10 cele mai bune locuri de vizitat în MADRID

Dacă ai de gând să vizitezi capitala Spaniei, Madrid, aici îți spunem care sunt cele mai bune 10 locuri de vizitat si sa nu ratezi nimic!


Cum să te deplasezi prin Madrid?

Deplasarea prin Madrid este foarte ușor. Aici vă lăsăm cele mai populare opțiuni:

Tur Madrid pe jos: Este cea mai bună opțiune pentru distanțe scurte și pentru a-i cunoaște colțurile. Pentru a dobândi cunoștințe generale despre acest oraș și istoria lui, vă recomandăm să faceți Turul gratuit al Madridului! unde vei avea un ghid care te va duce intr-un tur al diferitelor monumente.




Utilizați transportul public: transportul public din Madrid funcționează foarte bine. Metroul are o rețea extinsă de linii care vă pot duce în diferite părți ale orașului într-un timp foarte scurt.

Luați Autobuzul Turistic: Dacă aveți puțin timp, puteți lua autobuzul turistic Madrid care va face opriri la principalele atracții ale orașului. Veți avea, de asemenea, un ghid audio care vă va permite să aflați despre istoria acestuia.


10 locuri de vizitat în Madrid

SFAT: Dacă intenționați să vizitați mai multe atracții din Madrid, vă recomandăm să cumpărați Madrid Explorer Pass. Acest card oferă acces la principalele atracții ale orașului și vă ajută să economisiți până la 40%. Puteți obține mai multe informații aici.


1. Vizitați Plaza Mayor din Madrid

Plaza Mayor din Madrid este cea mai faimoasă piață din oraș și datează din 1619. La început a fost folosită pentru organizarea de lupte cu tauri, iar în timpul Inchiziției spaniole mulți eretici acuzați și-au găsit moartea aici.



Trei laturi ale pieței sunt mărginite de șiruri de apartamente cu trei etaje care au fost finalizate la sfârșitul secolului al XVIII-lea. De asemenea, puteți găsi celebrul Arco de Cuchilleros, una dintre principalele intrări în piață.

În centrul pieței se află statuia caracteristică a lui Filip al III-lea călare, iar în fața acesteia se află Casa de la Panadería, cea mai importantă și izbitoare clădire din această piață. Aici, puteți găsi și centrul de informații turistice.


2- Vizitați Puerta del Sol din Madrid

Situată în centrul Madridului, Puerta del Sol este una dintre cele mai vizitate piețe de turiști și localnici. Traficul auto a fost limitat în această zonă, astfel încât vizitatorii să se poată plimba în liniște și să admire minunățiile arhitecturale.



Această piață este cunoscută pentru că este locul în care în noaptea de Revelion o mulțime se adună pentru a auzi cele 12 clopote când ceasul Oficiului Poștal bate miezul nopții.

Tot aici sunt alte două mari atracții: Kilometrul Zero, o placă care arată punctul de unde începe măsurarea sistemului național de autostrăzi; si statuia Ursului si Capsunului care este considerat un simbol al Madridului.


3. Vizitați La Gran Vía

Gran Vía este cea mai faimoasă stradă din Madrid. Este cunoscut sub numele de Broadway din Madrid pentru că este „strada care nu doarme niciodată”. Are sute de magazine, restaurante, afaceri și unele dintre cele mai importante cinematografe și teatre.



Această stradă trece prin centrul Madridului de la Plaza de España până la Calle de Alcalá. Cea mai faimoasă clădire care poate fi găsită aici este Clădirea Telefónica, care a fost cea mai înaltă clădire din Europa când a fost finalizată în 1929.


4. Vizitați Palatul Regal din Madrid

Construit în 1764, Palatul Regal a servit ca reședință regală începând cu Carol al III-lea. Ultimii membri ai regalității care au locuit acolo au fost Alfonso XIII și Victoria Eugenia la începutul secolului al XX-lea. Astăzi, regii Spaniei locuiesc în Palatul Zarzuela.



Cu dimensiunile sale impresionante, Palatul Regal are peste 2.500 de camere decorate cu sculpturi si ornamente importante. În plus, este înconjurat de grădini frumoase care merită vizitate.

Deși palatul este încă folosit pentru ceremonii oficiale, unele dintre camerele sale luxoase sunt deschise publicului, printre care: Armeria Regală, Farmacia Regală și sala de lux a tronului a palatului, sau „Sala Tronului”.

Daca vrei sa sari peste cozi, sa ai putin timp sau vrei sa-i cunosti istoria, poti rezerva un tur ghidat al Palatului Regal sau sa achizitionezi aceasta oferta care include si un tur ghidat al Muzeului Prado.


5. Faceți o plimbare prin Parcul Retiro

Cunoscut sub numele de Parcul Buen Retiro, acest parc de 118 hectare este plămânul orașului. A început ca mănăstire în secolul al XVI-lea, iar mai târziu a devenit parc regal când Filip al II-lea și-a mutat curtea la Madrid în 1561.

Monumentul lui Alfonso al XII-lea


Pe lângă faptul că are grădini și fântâni frumoase, are un iaz artificial mare de unde poți închiria caiace și canoe. Pe unul dintre malurile iazului, puteți vedea renumitul Monument al lui Alfonso al XII-lea, inaugurat în 1922.

Alte dintre cele mai mari atracții ale sale sunt Palatul de Cristal și Paseo de la Argentina (plimbare cu statui), împodobite cu statui din Palatul Regal reprezentând regii spanioli de-a lungul secolelor.


6. Muzeul Prado

Muzeul Prado este una dintre cele mai populare atracții turistice din Madrid. Această structură din secolul al XVIII-lea a fost proiectată de arhitectul Juan de Villanueva.

Muzeul adăpostește peste 7.000 de opere de artă reprezentând cultura și istoria din secolul al XII-lea până la începutul secolului al XIX-lea. Cu extinderea sa mare, este aproape imposibil să vezi totul într-o singură zi.


Dacă ești iubitor de artă, aici vei găsi cea mai bună colecție de picturi spaniole din lume, cu lucrări de Goya, El Greco, da Ribera și Velázquez.

Pentru a evita pierderea timpului la cozi la casa de bilete, îți poți cumpăra biletul la Muzeul Prado de aici

Dacă doriți să aveți și un tur ghidat și să aflați despre istoria acestuia, puteți rezerva aici.


7. Vizitați Plaza Cibeles

Plaza de Cibeles este una dintre cele mai frumoase piețe din Madrid. Este înconjurat de mai multe clădiri construite în stil neoclasic, inclusiv impresionantul Palat Cibeles proiectat de arhitectul Antonio Palacios.



În centrul pieței se află o statuie care este considerată și un simbol al orașului: Fântâna Cibeles.

Această fântână magnifică, care a servit cândva drept fântână de apă menajeră, o înfățișează pe zeița romană Cybele într-un car tras de lei.


8. Centrul Național de Artă al Muzeului Reina Sofia

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia a fost proiectat ca o completare modernă a Muzeului Prado. A fost inaugurat oficial de Regina Sofia în 1992.


Construit inițial ca spital, muzeul sa extins în 2005 pentru a găzdui o gamă largă de lucrări create de artiști spanioli. Tot aici veți găsi opere de artă ale lui Pablo Picasso și Salvador Dalí.


Sambata dupa-amiaza, duminica dimineata și în restul zilelor de la ora 19.00. Intrarea la muzeu este gratuită.

În cazul în care doriți să aveți un tur ghidat, îl puteți rezerva aici.


9. Vizitați Puerta de Alcalá

«Uită-te, uită-te, uită-te, uită-te... La Puerta de Alcalá» Cine nu s-a gândit la acest cântec? 😀



Puerta de Alcalá este una dintre cele cinci porți regale antice care dădeau acces la orașul Madrid. A fost inaugurat în 1778 de Francisco Sabatini, un arhitect italian care și-a lucrat cea mai mare parte a vieții în Spania.


Este situat în centrul sensului giratoriu Plaza de la Independencia, la intersecția străzilor Alcalá, Alfonso XII, Serrano și Salustiano Olózaga.


10. Vizitați Templul lui Debod

Templul lui Debod este unul dintre cele mai vizitate locuri din vestul orasului, fiind foarte aproape de Palatul Regal. Vechi de peste 4.000 de ani, este gravat cu basoreliefuri reprezentând zeii Amon și Isis.



Acest templu a stat cândva pe malul Nilului, dar din cauza construcției Barajului înalt din Aswan din Egipt, mai multe monumente istorice au trebuit să fie mutate pentru a evita inundațiile. Spania a intervenit pentru a ajuta și, în semn de recunoștință, guvernul egiptean a predat Templul lui Debod Spaniei în 1968.


Templul dedicat zeiței Isis este înconjurat de grădini. Cea mai populară perioadă pentru a vizita Templul lui Debod este apusul, unde puteți obține peisaje frumoase.


Plus: Vizitați Toledo, Segovia sau Avila

Dacă aveți timp, vă recomandăm să vizitați Toledo, Segovia sau Avila. Orașe frumoase care sunt foarte aproape de Madrid. Puteți ajunge la toate cu autobuzul sau trenul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu