duminică, 14 aprilie 2024

10 cele mai bune locuri de vizitat în SEVILA (2024)

10 cele mai bune locuri de vizitat în SEVILA (2024). Dacă urmează să vizitezi Sevilla, aici îți spunem care sunt cele mai bune 10 locuri de vizitat, ce să vezi și ce să faci în acest oraș minunat care are cel mai mare oraș vechi din Spania, informează amoespana.net.



Sevilla este un municipiu și un oraș din Spania, capitala provinciei omonime și a comunității autonome Andaluzia. Este cel mai populat oraș din Andaluzia și al patrulea din Spania după Madrid, Barcelona și Valencia.

Este unul dintre cele mai alese orașe din Andaluzia pentru a petrece o zi deoarece de acolo este foarte ușor să te muți în alte orașe precum Granada sau Córdoba. Este foarte bine pregătit pentru turism și amestecurile sale culturale vor încânta pe oricine trece pe aici.


Citește și Unde să stai în SEVILA: 5 cele mai bune zone și hoteluri

Citește și Ce să vezi, să vizitezi și să faci în BARCELONA? 


Cum să vă deplasați în Sevilla?

Pe jos: Deși Sevilla este un oraș mare, poate fi explorat foarte bine pe jos deoarece centrul său istoric este destul de compact.



Pentru a vă asigura că nu pierdeți nimic, vă recomandăm să faceți acest tur gratuit pe jos al Sevilla! unde veți avea un ghid care vă va spune istoria fascinantă a orașului și veți vizita cele mai importante monumente.

Autobuz turistic: Dacă vizitați Sevilla într-o singură zi sau aveți puțin timp la dispoziție, folosirea autobuzului turistic Sevilla este o opțiune bună, deoarece vă va duce către principalele puncte de interes. Acest lucru va economisi timpul pe care îl pierdeți mergând de la o atracție la alta.


Cu bicicleta: O altă opțiune bună de a explora Sevilla într-un mod rapid, diferit și distractiv este să faci un tur cu bicicleta din Sevilla.

Ce să vezi în Sevilla

1. Frumoasa Giralda

Giralda este singura structură rămasă din moscheea din secolul al XII-lea care a fost demolată în timpul construcției Catedralei din Sevilla.



Maurii au construit turnul cu o serie de rampe pentru ca paznicii să ajungă în vârf călare și astfel să protejeze orașul. Astăzi, cele 35 de rampe le ajută vizitatorilor să urce pe vârf pentru a se bucura de vederi panoramice frumoase.


Clopotnița este încoronată cu o giruetă din bronz numită El Giraldillo, care este un simbol care reprezintă triumful credinței. Pentru a vizita Giralda, puteți închiria acest Tur al Alcázarului, al Catedralei și al Giraldei unde veți avea un ghid expert care vă va spune istoria acestor trei monumente principale.


2. Moscheea – Catedrala din Sevilla

Puteți petrece ore întregi contemplând minunata Moschee – Catedrala din Sevilla, cu frumoasele sale decorațiuni arhitecturale, relicve și curiozități istorice. Una dintre cele mai mari atracții din interior este mormântul lui Cristofor Columb.



Cu 80 de capele diferite, a fost cea mai mare catedrală din lume, până când a fost construită Catedrala Sf. Petru din Vatican. Este un sit declarat Patrimoniu Mondial.

Aici puteți găsi urme ale moscheii care s-a aflat cândva aici, în special în Curtea Portocalului din partea de nord, unde musulmanii făceau abluții.


Pentru a vă scufunda în incredibila istorie a acestui loc și a nu rata nimic, puteți rezerva acest tur ghidat al Catedralei din Sevilla.


3. Alcázarul Regal din Sevilla

Adevăratul Alcazar din Sevilla este un complex de palate, curți și grădini regale care a suferit multe transformări de-a lungul a peste o mie de ani de istorie. Este încă folosit de familia regală a Spaniei la ocazii de stat.


În secolul al XI-lea, musulmanii mauri au construit un palat pe locul unui fort din secolul al X-lea, care a fost transformat într-o structură în stil gotic în secolul al XIII-lea. O sută de ani mai târziu, regele Pedro a angajat meșteri arabi pentru a reconstrui și extinde palatul în stil mudejar.


De la designul tavanului său boltit din Sala Ambasadorilor până la arcadele delicate și tencuiala Patio de las Doncellas, Palacio de Don Pedro este considerat una dintre principalele atracții turistice din Sevilla.


Pentru a vizita acest loc incredibil și a vă bucura de istoria lui, puteți face un tur cu ghid al Alcázarului.


4. Parcul Maria Luisa

Parcul María Luisa este principalul parc public din Sevilla. Se întinde de-a lungul râului Guadalquivir, lângă centrul orașului.


Cea mai mare parte a terenului parcului a fost inițial parte din grădinile Palacio de San Telmo și a fost donată orașului în 1893.

Parcul este cunoscut pentru populația sa mare de păsări, inclusiv porumbei, lebede, papagali și rațe. Statuile, iazurile și fântânile împrăștiate prin parc îl fac un loc pitoresc și plăcut de relaxare.


Pentru a-l vizita, puteți rezerva acest Tur ghidat al Parcului María Luisa


5. Plaza de España din Sevilla

Acesta este, fără îndoială, unul dintre cele mai fotografiate locuri din Sevilla și este clar de ce, frumusețea sa este imensă.



Plaza España din Sevilla a fost construită în 1914 de arhitectul sevillian Aníbal González pentru Expoziția Ibero-Americană din 1929. Cu aceasta, au vrut să arate rolul Spaniei în istorie, industrie și tehnologie.


Clădirile sunt un exemplu rar al stilului arhitectural renașterii regionaliste, care se caracterizează prin utilizarea materialelor locale.

Astăzi, structurile servesc ca birouri guvernamentale și este una dintre cele mai frumoase piețe din lume.


6. Turnul de Aur din Sevilla

Torre del Oro (Turnul de Aur) din Sevilla este structura care explică cel mai bine rolul pe care l-a jucat râul Guadalquivir în perioada colonială spaniolă.



Sevilla și-a datorat o mare parte din succesul său în comerțul maritim fluviului navigabil, care oferea navelor mai multă protecție decât un port tradițional european.


Construit la începutul anilor 1200, numele acestui turn de veghe provine de la strălucirea aurie pe care reflectarea materialelor sale de construcție o aruncă asupra râului.

Astăzi, turnul găzduiește un muzeu maritim care descrie importanța râului de-a lungul istoriei Sevilla. Accesul la terasa de pe acoperiș este, de asemenea, permis pentru a obține o priveliște frumoasă asupra Sevilla.

La debarcaderul situat lângă Torre de Oro, puteți face o excursie cu barca prin Sevilla unde vă puteți bucura de monumentele seviliane situate pe malul râului Guadalquivir.


7. Belvedere Metropol Parasol

Metropol Parasol, cunoscut și sub numele de Las Setas de la Encarnación sau Setas de la Encarnación este cea mai mare structură din lemn din lume.



Este situat în Plaza La Encarnación din cartierul Orașului Vechi din Sevilla. Aici puteți găsi o piață, un magazin de antichități, un restaurant și o piață în aer liber. Partea sa superioară funcționează și ca punct de vedere.


A fost proiectat de arhitectul german Jurgen Mayer-Hermann. Designul său modern a stârnit multe controverse, nu doar pentru că contrastează cu vechimea zonei, ci și din cauza prețului excesiv atașat construcției sale, care a dus la dublarea costului estimat de 50 de milioane de euro.


8. Cartierul Triana

Triana este un cartier care păstrează farmecul autentic al Seviliei. Este renumit pentru ceramica și tavernele sale de flamenco.

Este un cartier cu alei și străzi înguste pietruite, plin de portocali, terase colorate cu gresie, piețe și magazine la scară mică. Barurile de pe malul râului sunt perfecte pentru a vă răcori în nopțile fierbinți de vară.

Puteți rezerva aici un Tur Ghidat al Trianei și puteți afla despre minunata istorie a acestui cartier fascinant.


9. Zidurile și cartierul Santa Cruz

Situat la est de orașul vechi, Barrio Santa Cruz este mărginit de râul Guadalquivir.



10. Arhiva Indiilor

Lângă catedrală și Alcázarul din Sevilla se află un alt loc mai puțin turistic care merită vizitat: Arhiva Generală a Indiilor. Vizita este gratuită, iar principalul interes este arhitectura notabilă a clădirii.


Cu toate acestea, nu vă așteptați să vedeți celebrele arhive, deoarece originalele sunt ținute departe de vedere. Incredibil de toate dosarele de carton din biblioteci sunt goale.

Nu ezitați să o vizitați după Catedrală, nu vă va lua decât 15 minute.


Plus: Vizitați Córdoba, Ronda sau Itálica

Dacă aveți timp, vă recomandăm să vizitați Córdoba, Ronda sau Itálica. Orașe frumoase care sunt foarte aproape de Sevilla. Puteți ajunge la toate cu autobuzul sau trenul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu