marți, 28 mai 2024

Trei orașe spaniole sunt cele mai bune din lume în care să locuiești. Soarele, locuința și bunătatea oamenilor ne fac mai buni

S-au spus multe despre calitatea înaltă a vieții pe care o avem în Spania. În timp ce în țările noastre vecine ploaia și cerul înnorat sunt prezente aproape toată iarna, mâncarea este destul de medie și costul vieții este foarte mare, se pare că străinii care vin să se stabilească aici constată că viața este foarte bună. Acest lucru este stabilit de sondajul Internations, o platformă pentru expatriați care a ales trei orașe spaniole ca fiind cele mai bune din lume pentru a trăi. Și, de asemenea, alți doi din Spania se strecoară în topse strecoară în top 13.



Zilele însorite, ușurința de a se instala, costul vieții pentru străini, locuința, securitatea, conviețuirea între vecini, moștenirea turistică și gastronomia, sunt câțiva dintre factorii care au făcut ca cea mai mare comunitate de oameni care locuiesc și muncesc în străinătate din lume să aibă a optat pentru orașele spaniole.

Există 12.000 de expatriați în întreaga lume, din 177 de naționalități diferite, care trăiesc în 181 de țări și au ales Malaga, Alicante și Valencia drept cele mai bune orașe pentru a se stabili. Madrid este pe locul șase, în timp ce Barcelona este pe locul 13, dintr-un total de 49 de orașe.

Málaga.

 Istock / benedek/iStock


Malaga se îndrăgostește

Málaga a smuls prima poziţie de la Valencia, care a fost aleasă de expatriaţi anul trecut. Printre principalele sale atracții se numără amabilitatea oamenilor săi. 89% dintre cei chestionați spun că locuitorii din Malaga sunt deosebit de prietenoși cu rezidenții străini, comparativ cu 65% la nivel mondial. De asemenea, ocupă primul loc în echilibrul dintre viața profesională și viața privată, mediul său natural, calitatea vieții, opțiunile de petrecere a timpului liber și, mai presus de toate, în ușurința de a găsi locuințe la prețuri accesibile. Punctul său slab este situația pieței muncii.

Alicante.

 Istock / saiko3p/iStock


Cât despre Alicante, străinii evidențiază ușurința de a se stabili în oraș. Alicante te face să te simți ca acasă, iar ei sunt mulțumiți de opțiunile care există pentru a-ți găsi prieteni. Costul vieții este prezentat și ca punct favorabil, întrucât 78% dintre cei chestionați sunt mulțumiți, spre deosebire de 44% la nivel mondial. Îngrijirea sănătății este accesibilă și ușor disponibilă, lucru pe care și ei apreciază, amintindu-ne că în multe țări asistența medicală este costisitoare și dificil de accesat.

Valencia.

 Istock / pawel.gaul/iStock


Tocmai această îngrijire bună a sănătății îi face pe expatriați să prefere și Valencia, pe locul trei în clasament. Posibilitatea de a practica sporturi recreative și buna sa mobilitate urbană în ceea ce privește cât de ușor este să te deplasezi pe jos sau cu bicicleta îl plasează în acea poziție. Orașele cu cel mai prost scor pe listă sunt orașele italiene Milano și Roma, pe pozițiile 49 și 48, urmate de Vancouver, în Canada, pe 47.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu