miercuri, 1 mai 2024

Călătorii // Madrid pentru începători: 7 colțuri nu foarte cunoscute pe care ar trebui să le vizitezi

Madrid pentru începători: 7 colțuri nu foarte cunoscute pe care ar trebui să le vizitezi. Capitala ascunde secrete pe care foarte puțini le cunosc și care sunt cu adevărat minunate. Madridul are faima sa: tradițională și cu colțuri surprinzătoare.

Cele mai bine păstrate secrete ale Madridului pe care nu trebuie să le ratezi / Istock


Madrid, orașul care nu doarme niciodată, unde veți vedea mereu pe cineva pe stradă și de câte ori ați vizita, veți avea mereu locuri de descoperit. Capitala țării noastre are un număr nesfârșit de enclave celebre precum Gran Vía, Puerta del Sol, Plaza Mayor, Muzeul Reina Sofia sau Parcul El Retiro, dar există și alte locuri nu atât de cunoscute care sunt cu adevărat minunate și există să vizitezi măcar o dată în viață. Unele dintre ele sunt puțin ascunse, dar altele sunt la vedere și poate că ați trecut pe lângă ele de o mie de ori și nu ați observat niciodată. Vă aducem aici câteva colțuri necunoscute pe care nu le puteți rata în vizita la Madrid.

Citiți și 10 cele mai bune locuri de vizitat în MADRID

Citiți și Unde să stai în MADRID: 10 cele mai bune zone și hoteluri

1. Munte artificial, Parcul El Retiro

Cascada și unele dintre statuile care decorează Muntele Artificial / Daderot


Una dintre cele mai importante vizite atunci când călătorești la Madrid este Parcul El Retiro, o imensă întindere verde care servește călătorilor și localnicilor ca loc de deconectare și un mod simplu și accesibil de a fi în contact cu natura. Ceea ce mulți oameni nu știu este că acest parc ascunde nenumărate enclave secrete dincolo de locurile tipice.

Unul dintre ele este Muntele Artificial, care după 20 de ani închis și-a redeschis porțile pentru plăcerea și plăcerea vizitatorilor. Este o zonă cu cascade și grădini care include o boltă mare în interior și a fost construită cu mulți ani în urmă de Ferdinand al VII-lea. Această zonă frumoasă din Retiro este destinația perfectă pentru iubitorii de istorie care pot descoperi statui antice în timp ce se bucură de trasee și de sunetul relaxant al cascadelor.


2. Cerro del Tío Pío

Acest punct de vedere incredibil oferă priveliști ale întregului oraș Madrid / David Daguerro | istock


Să te bucuri de apusul soarelui și de orizontul Madridului este visul multor călători care vizitează capitala în fiecare zi. Cei mai mulți îl observă din enclave aglomerate precum Templul lui Debod, dar trebuie să știi că există un loc perfect pentru a vedea culorile portocalii la sfârșitul zilei fără mulți oameni și cu priveliști spectaculoase. Îndepărtându-ne de centru găsim cartiere cunoscute precum Vallecas, dar dacă mergem puțin mai departe în această zonă a orașului vom găsi Cerro del Tío Pío.

Această enclavă a devenit populară sub numele Parque de las 7 Tetas datorită munților săi de iarbă cu această formă. Din vârful acestor dealuri veți găsi cele mai spectaculoase priveliști ale întregului oraș unde puteți vedea cele mai emblematice clădiri și un apus de soare frumos.


3. Cel mai vechi restaurant din lume

Cel mai vechi restaurant din lume se numește Casa Botín și se află în Madrid / Tamorlan | Licență Creative Commons Attribution 3.0 Unported.


Oferta gastronomică din Madrid este nesfârșită, orice îți place, vei găsi întotdeauna un restaurant perfect pentru a-ți potoli foamea. Locuri cu mâncare din alte culturi și țări, fast-food, sandvișuri, tapas, mâncare tradițională, tot ce vă puteți imagina este în restaurantele din Madrid. Dar există unul foarte special despre care mulți oameni nu știu. Capitala găzduiește cel mai vechi restaurant din lume.

Este vorba de restaurantul Botín, o minune istorică fondată în 1725 de Cándido Remis și a cărei faimă s-a răspândit în întreaga planetă. Este situat în inima Madridului și, deși mulți nu îl cunosc, este o oprire obligatorie în vizita dumneavoastră în oraș pentru a descoperi acest loc vechi de aproape 300 de ani.


4. Parcul El Capricho

Parcul El Capricho este o minune ascunsă a Madridului. / JOSE LUIS VEGA GARCIA | istock



Madridul are nenumărate parcuri celebre unde te poți relaxa și te poți conecta cu natura în timp ce te deconectezi de marele oraș. Sunt unele foarte celebre precum El Retiro, dar sunt altele mai puțin vizitate care sunt o adevărată minune naturală și de care toți cei care le descoperă se îndrăgostesc. Cel mai bun exemplu în acest sens este Parcul El Capricho, care situat în Alameda de Osuna, a devenit unul dintre cele mai frumoase spații din capitală și este încă un secret pentru mulți.

Ducii de Osuna au lansat acest parc în 1784 și au decis să-l umple cu sculpturi, artă, botanică, clădiri istorice și faună de neegalat. El Capricho este o oază de frumusețe și liniște care își păstrează propriile secrete în interior, precum un buncăr al Războiului Civil și multe altele pe care vă vom lăsa să le descoperiți singur.


5. Stația de metrou fantomă

Această gară veche poate fi vizitată și plimbată prin coridoarele ei / jlaherradon | istock


Linia de metrou Madrid este una dintre cele mai notabile din Europa pentru calitatea și cantitatea de linii și posibilitățile de transport. Majoritatea stațiilor sale au fost renovate și actualizate de-a lungul anilor pentru a se adapta nevoilor vremii în care se află, însă există una cu totul specială care își păstrează farmecul încă de la începuturi.

Vorbim despre vechea stație Chamberí, care a fost inaugurată în 1919 și a fost în funcțiune ani de zile până la închiderea ei în 1966. Poveștile și legendele sale străvechi au determinat capitala să întrețină gara și să creeze tururi ghidate în care să-i descoperi căile de trecere și să apreciezi. zidurile și semnele ei bine conservate.


6. Punctul de belvedere ascuns din El Retiro

Această statuie celebră din El Retiro are un punct de vedere ascuns / erlucho | istock


Am trecut cu toții pe lângă iazul mare din El Retiro la un moment dat, care este încununat de o statuie impunătoare a lui Alfonso al XII-lea. Dar ceea ce foarte puțini oameni știu este că de acolo putem accesa unul dintre cele mai incredibile puncte de belvedere din Madrid. Coloana sa mare, înaltă de 30 de metri, este de fapt un punct de belvedere care a fost închis până în 2018, când și-a redeschis porțile tuturor celor care doresc să-l viziteze.

De acolo poti avea privelisti superbe ale intregului parc dintr-un loc privilegiat unde te poti bucura de un apus incredibil sau de linistea ambarcatiilor care navigheaza pe iaz. Este, fără îndoială, un secret pe care foarte puțini îl știu și care merită vizitat.


7. Sute de biserici

Biserica Ortodoxă Rusă Sfânta Maria Magdalena din Madrid. / JOSE LUIS VEGA GARCIA | istock


La Almudena sau San Isidro sunt unele dintre cele mai faimoase biserici din Madrid, dar capitala are multe alte temple frumoase despre care foarte puțini oameni le știu și pe care ar trebui să le vizitezi măcar o dată în viață. Cel mai bun exemplu în acest sens este Sfânta Maria Magdalena, un templu ortodox rus cu o frumusețe monumentală și care se remarcă prin culorile alb și auriu.

Este al doilea ca mărime din oraș și are o arhitectură în stil bizantin în care 5 cupole gigantice de aur ies în evidență într-un peisaj destul de urban. Această biserică rusească este situată în Hortaleza și poate fi vizitată cu respect De altfel, sâmbăta după-amiaza au loc tururi ghidate unde poți afla mai multe despre istoria ei și interiorul său incredibil cu fresce și elemente tradiționale ortodoxe.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu