joi, 3 octombrie 2024

Cum să faci celebrul tort cu lămâie care înnebunește întreaga lume! Cel mai bun dintre prăjituri!

Pregătește-te să pornești într-o călătorie cu arome de neuitat cu această tartă extraordinară cu lămâie care a captivat scena culinară. Nu numai că vă oferă o rețetă ușor de urmat, dar combinația aromelor sale vă va lăsa să aveți poftă de fiecare mușcătură. Cum să faci celebrul tort cu lămâie care înnebunește întreaga lume



Acest desert este simbolul perfecțiunii, cu un pandișpan care se scufundă în pufos și se contopește delicios cu o umplutură cremoasă de lămâie. Ești gata să descifrezi secretele din spatele acestei rețete care a făcut înconjurul lumii?


Cum să faci celebrul tort cu lămâie care înnebunește întreaga lume! Iată ingredientele:

Pentru umplutură

1 ou

un praf de sare

50 g zahăr

40 g amidon de porumb

300 ml lapte

coaja de lămâie

Suc de 1 lămâie


Pentru aluat

2 ouă

un praf de sare

100 g zahăr

120 ml ulei

1 lingurita de vanilie

220 g faina

15 g praf de copt

Tava de copt de 23 cm


Mod de preparare:

Pentru umplutură

Într-un castron, bate 1 ou cu un praf de sare. Adăugați 50 g zahăr și 40 g amidon de porumb, având grijă să obțineți un amestec uniform.

Se adauga 300 ml lapte si coaja rasa de lamaie. Stoarceți sucul de la 1 lămâie și adăugați-l la amestec.

Gătiți această combinație rafinată la foc mediu, amestecând constant până când ajunge la o consistență groasă, cremoasă. Această umplutură va fi atingerea principală care vă va ridica plăcinta cu lămâie la noi culmi.

Se ia de pe foc si se acopera vasul cu folie de plastic pentru a preveni formarea unei cruste la suprafata cremei.


Pregătirea aluatului și coacerea

Acum, să trecem la aluatul care va servi drept bază pentru această capodoperă. Într-un castron batem 2 ouă cu un praf de sare. Adăugați 100 g de zahăr și continuați să bateți până obțineți un amestec omogen și omogen. Adaugă 120 ml de ulei și 1 linguriță de vanilie pentru o notă irezistibilă de aromă.

Într-un alt recipient, cerne 220 g de făină și 15 g de praf de copt. Adăugați aceste ingrediente uscate la amestecul umed, amestecând cu grijă până obțineți un aluat uniform, fără cocoloașe.

Pregătiți o tavă de 23 cm și turnați jumătate din aluat.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 15 minute.

Scoateți din cuptor și turnați cu grijă umplutura de lemon curd peste acest strat de aluat. Acoperiți cu restul de aluat, având grijă să distribuiți totul uniform.

Coaceți aproximativ 30-35 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.

După coacere, lăsați creația să se răcească înainte de a o desface. Puteți stropi cu zahăr pudră sau puteți decora cu felii de lămâie pentru o notă finală răcoritoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu