luni, 14 octombrie 2024

Desert cremos de banane: dulceață și textura în fiecare mușcătură!

Acest desert cremos de banane este o opțiune delicioasă și reconfortantă, perfectă de savurat în orice moment al zilei. Cu dulceata naturala a bananelor coapte, combinata cu o textura fina si catifelata, acest desert este un adevarat rasfat pentru iubitorii de deserturi cremoase. În plus, este foarte ușor de preparat și necesită ingrediente de bază pe care probabil le ai deja acasă. Il poti decora cu frisca si fursecuri sau granola pentru a-i da o nota crocanta si mai atractiva. Ideal pentru a-ti rasfata familia sau a-ti surprinde invitatii!



Ingrediente

4 banane coapte

2 cani de lapte

1/2 cană zahăr

3 linguri amidon de porumb

1 linguriță extract de vanilie

1 praf de sare

Frisca pentru decorare (opțional)

Fursecuri sau granola pentru a decora (opțional)


Modul de pregătire

Pregătiți ingredientele:


Curățați și tăiați bananele coapte în felii subțiri. Rezervați câteva felii pentru a decora dacă doriți.

Faceți amestecul de lapte și amidon de porumb:

Într-o cratiță medie, amestecați amidonul de porumb cu 1/2 cană de lapte. Amestecați până când amidonul de porumb este complet dizolvat, asigurându-vă că nu există cocoloașe.


Gătirea bazei de desert:

Adăugați restul de lapte, zahăr și un praf de sare în amestecul de amidon de porumb. Aduceți cratita la foc mediu, amestecând continuu pentru a preveni să se lipească sau să se formeze cocoloașe.

Gatiti amestecul pana se ingroasa, aproximativ 5-7 minute, sau pana ajunge la o consistenta asemanatoare budincii. Se ia de pe foc.

Adăugați bananele și vanilia.


Îndoiți feliile de banană în amestecul gros și adăugați extractul de vanilie. Se amestecă bine pentru ca bananele să se integreze complet cu crema.


Asamblați desertul.

Turnați amestecul de banane și smântână în recipiente individuale sau într-un castron mare. Dacă doriți, puteți să sandwich straturi de fursecuri sau granola între amestecul de banane pentru a-i oferi un plus de textură. 


Răcire:

Lăsați desertul să se răcească la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute, apoi dați-l la frigider pentru cel puțin 2 ore pentru a-l lăsa să se întărească și să capete o textură mai fermă.

Decorați și serviți:

Înainte de servire, se ornează cu frișcă, felii de banane rezervate și niște fursecuri zdrobite sau granola pentru a adăuga un aspect crocant.


Sfaturi și concluzie

Varietate de texturi: Dacă preferați o textură mai moale, puteți piure bananele înainte de a le adăuga la amestec. Dacă vă plac bucățile, adăugați-le pur și simplu în felii, conform rețetei.

Mai multă aromă: pentru o notă suplimentară de aromă, presărați puțină scorțișoară sau pudră de cacao peste desert înainte de servire.

Personalizare: Puteți înlocui laptele cu lapte de migdale sau de cocos dacă preferați o versiune fără lactate.

Pastrare: Acest desert se pastreaza bine la frigider 2-3 zile. Asigurați-vă că îl acoperiți cu folie de plastic sau îl depozitați într-un recipient etanș pentru a preveni oxidarea bananelor.


Acest Desert cremos de banane este combinația perfectă de aromă și textură, ideală pentru iubitorii de deserturi de casă. Prepararea sa simplă și rapidă, împreună cu aroma sa dulce și blândă, îl fac un desert de care te poți bucura în orice moment al zilei. Indiferent dacă îl serviți ca final dulce al unei mese sau ca o gustare specială, acest desert cu banane este un succes garantat. Pregătește-l și bucură-te de fiecare mușcătură!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu