vineri, 18 august 2023

Patru rețete delicioase pentru iubitorii de paste

Recomand atenției dvs 4 rețete delicioase pentru iubitorii de paste. Cele patru rețete corespund în funcție de numărul indicat în imagine.



Rețeta nr. 1

PASTE  CU CREVEȚI

(în 10 minute)

Ingrediente

1 pachet paste tip fettuccini

1 lingură unt nesarat

3 catei de pasta de usturoi

½ cană smântână plină

½ cană de lapte integral

1/3 cană parmezan

1 galbenuș de ou bine bătut

2 linguri de frunze de patrunjel tocate.


Mod de preparare:

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și scurge-le bine. 

Într-o cratiță se combină untul, usturoiul bine zdrobit, smântâna și laptele și se fierbe la foc mediu. Se amestecă bine până când ingredientele se integrează fără a lăsa oul să se gătească. Daca sosul devine prea gros, mai puteti adauga putin lapte.

Adaugă pastele putin cate putin si amesteca bine... asezoneaza cu sare si piper dupa gust.


Pentru a pregăti creveții, puneți-i într-o tigaie cu unt și sare din bob până își schimbă culoarea. Apoi adăugați-le la paste. Se serveste imediat, decorând cu parmezan și frunzele de p=trunjel.


Rețeta nr. 2

SPAGUETTI CU 3 BRÂNZECI super minunate

Ingrediente:

240 gr de spaghete

Unt

1 cană de cremă de lapte

100 de grame de brânză cheddar

100 gr brânză mozzarella

100 gr de parmezan

praf de usturoi

pătrunjel tocat după gust

opțional bacon sau șuncă fiartă


Mod de preparare:

Într-o tigaie mare se pune apa, sarea si pastele, se prăjesc cu puțin unt, sare și usturoi măcinat. Lăsați aproximativ 10 minute. Adăugați smântâna. Apoi, până se încălzește smântâna, adăugați cheddarul ras, parmezanul și brânza mozzarella la foc foarte mic. Amestecăm foarte bine până se topesc și se face un sos gros. Pastele se scurg și se servesc pe farfurie, se pune sosul de brânză și se presară pătrunjel și bacon fiert după gust.


Rețeta nr. 3 

SPAGHETTI CARBONARA

Ingrediente:

- 250 de grame de spaghete

- 150 de grame de bacon proaspăt

- 150 de grame de parmezan

- 4 ouă 

- 4 căței de usturoi

- Ulei de măsline extra virgin

- Sare

- Piper negru


Mod de preparare:

Vom începe să pregătim mai întâi pastele, pentru care urmează să încingem o oală cu apă din belșug, iar când începe să fiarbă, adăugăm un praf de sare și un strop de ulei de măsline și spaghetele. Le lăsăm la fiert aproximativ 12-13 minute, scăzând putin intensitatea focului pentru ca bulele de apă să nu iasă din recipient când fierbe. După acest timp, spaghetele ar trebui sa fie potrivite, asa ca le turnam intr-un scurtor de paste si lasam sa se scurga tot excesul de apa.

În timp ce se gătesc spaghetele, putem profita de ocazie pentru a pregăti restul ingredientelor de care vom avea nevoie în rețetă. Curățați cățeii de usturoi și tăiați-i în felii destul de subțiri. Vom tăia și slănina fâșii, dacă nu le-am cumpărat deja așa, deși preferăm să le cumpărăm în felii și apoi să le tăiem, dar să-l cumpărăm pe cel pe care îl preferi. Iar in ceea ce priveste ouale, este mai bine sa nu fie reci de la frigider, asa ca este interesant sa le lasam afara din frigider atunci cand incepem sa pregatim aceasta reteta.


În continuare, încingeți o tigaie de mărime potrivită cu puțin ulei de măsline extravirgin, pentru a rumeni în ea usturoiul feliat, de preferință la foc mediu pentru a nu se arde. Odată ce usturoiul este bine călit pe toate părțile, scoateți-l din tigaie și rezervați-l pentru mai târziu. În aceeași tigaie vom căli slănina pe care o tăiasem înainte, până când este ușor prăjită pe toate părțile, dar fără a fi complet prăjită și crocantă. Cand este gata, oprim focul si punem deoparte baconul impreuna cu usturoiul pe care il calisem inainte.


Următorul lucru pe care îl vom face este să batem ouăle pe care le-am scos din frigider. O putem face batând ouăle întregi sau folosind doar gălbenușurile lor, așa cum se face în unele zone ale Italiei în mod tradițional. Faceți varianta care vă place cel mai mult, dar rețineți că această a doua opțiune face ca aroma de ou să fie mai intensă atunci când serviți preparatul cu spaghete carbonara. Odată ce avem ouăle bătute, sau gălbenușurile lor, adăugăm parmezanul ras și sare și piper negru măcinat după gust și batem din nou pentru a se amesteca bine.

Si acum o sa terminam de pregatit vasul, pentru care punem spaghetele bine scurse in tigaia pe care o folosisem inainte, impreuna cu baconul si usturoiul si calim totul la foc mediu cateva minute, ca pastele sa ia ceva aroma si ingredientele sa fie reincalzite bine.

Servim apoi pe farfurii individuale, iar deasupra adaugam o parte din amestecul de oua batute si branza pe care l-am pregatit, pentru ca odata cu caldura pastelor oul sa nu se coaguleze complet si sa ramana cremos. Și bucurați-vă de această rețetă tradițională de spaghete carbonara, care sperăm să vă placă.


Rețeta nr. 4

Paste cu brânză

⁣Ingrediente:

1 pachet de paste

1 ceapă albă

2 cești de crema de lapte

¼ cană brânză Roquefort (sau brânză albastră)

½ cană de brânză cheddar

1 cană brânză gruyere (răzuită)

1 cană parmezan (răzuit)

2 linguri de unt

Sare și piper după gust

Mod de pregătire:

⁣1) Puneți pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.⁣

⁣2) Tăiați ceapa și prăjiți în unt.⁣

⁣3) Apoi adaugam smantana si lasam sa se incinga la foc mic.⁣

⁣4) Când este fierbinte, adăugăm brânzeturile roquefort, cheddar și gruyére la foc foarte mic. Se amestecă foarte bine până se topesc și se face un sos gros.⁣

5) Scurge pastele și lasă-le într-o oală.⁣

6) Adăugați sosul, 1/2 cană de parmezan și amestecați.⁣

7) Așezam intr-o forma refractara si punem deasupra parmezanul ramas.⁣

😎 Se coace la 400ºF timp de 5-7 minute, sau până când brânza este ușor topită și rumenită.⁣

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu