miercuri, 30 august 2023

Tort cu lămâie și biscuiții fără coacere la cuptor

Cum să faci tartă cu lămâie și prăjituri fără cuptor?

Astăzi avem o prăjitură cu lămâie și prăjituri fără cuptor, una dintre cele pe care oricine le poate face și când spun oricine, este oricine. Cea mai mare dificultate pe care o are este prepararea cremei de patiserie cu lămâie și urmând pasul cu pas pe care ti-l indic mai jos sau urmarind filmuletul, va iesi foarte bine, pot garanta asta.


Dacă ai o zi de nastere, nu ai experiență în patiserie dar vrei să-ți surprinzi invitații, succesul este garantat cu această prăjitură cu lămâie și fursecuri. Se poate servi si la o masa de familie unde ai multa lume. Cu o prajitura ca cea facuta de mine, ai un desert pentru 8-10 persoane, asa ca pe baza asta poti calcula cantitatea de ingrediente de care ai nevoie.



Ceea ce face ca prepararea acestui tort cu lămâie și biscuiți să fie atât de ușoară este că cuptorul nu face parte din proces. Nu trebuie să fii conștient de timpii sau temperaturile de coacere, ceea ce este de obicei o durere de cap pentru mulți oameni. Trebuie doar sa faci crema si sa adaugi intr-o forma straturi de biscuiti si crema de lamaie. Apoi intră în frigider, se desface și mănâncă.

Tartă cu lămâie și fursecuri, ingrediente

5 ouă

400 ml smântână lichidă (cremă de lapte)

600 ml lapte

200 g zahăr

50 g amidon de porumb

1 strop de esenta de lămâie

Coaja a 2 lămâi

Biscuiți



Cum să faci tort cu lămâie și prăjituri pas cu pas

1. Începem sa pregatim crema de lămâie

Primul lucru este să prepari crema de patiserie cu lămâie. Pentru a face acest lucru vom pune o caserolă cu lapte, smântână, ouă, zahăr și amidon de porumb. Scoatem pentru a le integra pe toate intr-un amestec uniform in timp ce acesta se incalzeste incet. Focul trebuie să fie la o intensitate medie-scăzută, pentru că nu trebuie să dea în clocot. Dacă vezi că se încălzește prea repede, trebuie să scazi căldura.



2. Adăugați esența de lămâie

Când avem deja un amestec uniform, vom adăuga esența și coaja de lămâie și vom continua să amestecăm.



3. Așteptați ca crema să se îngroașe

Acum trebuie să așteptăm să se îngroașe. Un bun indiciu că crema este gata este atunci când spuma care iese când este lichidă dispare.



4. Lăsăm crema să se răcească

Amintiți-vă că pentru tort, crema trebuie să aibă consistență. Dacă este foarte lichidă, prăjitura nu se poate face pentru că se va destrăma. Daca este prea pastoasa, va fi mai greu sa o intinzi la asamblarea prajiturii. Cand crema este gata, o vom lua de pe foc si o vom acoperi cu o hartie de film transparenta, avand grija sa nu fie bule de aer. În acest fel, nu se va forma o crustă pe măsură ce crema se răcește.




5. Pregătiți tava

Odată ce avem frișca rece, vom trece la asamblarea prăjiturii cu lămâie și a prăjiturii. Vom aseza o hartie de film transparenta in forma sau vasul pe care urmeaza sa-l folosim, astfel incat sa acopere tot fundul si partile laterale si sa iasa din laterale.



6. Asamblați prăjitura cu lămâie și biscuiții

Imediat dupa aceea incepem sa punem straturi de fursecuri si crema, tinand cont ca atat primul cat si ultimul strat trebuie sa fie fursecuri. Trebuie să acoperim toată suprafața cu fursecuri, așa că recomand să le facem pătrate și să le spargem în bucăți dacă este necesar. Cu prajitura asamblata, vom da forma la frigider cateva ore pentru ca crema să capete o consistenta mai mare.



7. Desfaceți tortul

Dupa acest timp, vom scoate prajitura din frigider si o vom desface intr-un vas. Punand folie de plastic in matrita, o vom scoate cu usurinta din matrita fara sa ramana nimic in interior. Scoatem folia de plastic si mai punem putina crema deasupra, intindem-o cu ajutorul unei spatule.



8. Decorați prăjitura cu lămâie și fructe

În plus, decorăm tortul într-un mod care ne place și îl avem deja gata de mâncat.



9. Am terminat prăjitura cu biscuiți fără coacere la cuptor

Și gata prieteni, ne-am terminat prăjitura cu lămâie și prăjiturile fără cuptor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu