sâmbătă, 26 august 2023

Plăcintă rece cu pui și ananas cu felii de pâine

Astăzi vă aduc un preparat rece și foarte apetisant; o prăjitură rece de pui și ananas cu felii de pâine. O rețetă de casă foarte ușor de făcut, poate fi preparată în cel mai scurt timp și are un gust grozav, îmbină perfect aroma de pui și ananas. În plus, am folosit deja resturile unui pui la prajit, deci este perfect ca si folosire.



O prăjitură rece, proaspătă și delicioasă, care este perfectă ca aperitiv sau prim fel în aceste zile caniculare. O să-ți placă.

Plăcintă rece cu pui și ananas cu felii de pâine

Dificultate: ușoară Porții: 6 – 8 persoane Timp: 10 minute plus refrigerare.

Link video


Ingrediente:

350 gr pui curat și fiert; Am folosit resturi de pui la friptură

400 gr de ananas curat

8 felii de pâine fără crustă

250 gr maioneza

50 de grame de roșii

Câteva pumni de salată verde curată și tăiată

50 gr de măsline verzi fără sâmburi



Elaborare:

Pentru a pregăti această rețetă trebuie să începem de la un pui deja gătit, eu am folosit resturi de pui la friptură (rețetă aici) dar dacă nu ai poți să gătești niște piept sau să-i gătești în tigaie și apoi să-i folosești la rece. plăcintă cu pui și ananas cu pâine.


Odată ce avem puiul trebuie să-l tăiem în bucăți mici sau să-l marunți și să-l punem într-un castron mare.

Tăiați feliile de ananas cubulețe, rezervând câteva întregi pentru decorare, 3 vor fi de ajuns; si adauga-le la pui.


Tăiem și roșia cubulete sau daca folosesti rosii ca mine, jumatate sau sferturi. Ne rezervam si cateva pentru a orna prajitura. De asemenea, tăiem măslinele în bucăți mai mici.

La final adaugam salata verde curata si tocata marunt la restul ingredientelor, imbracam cu 2 sau 3 linguri de maioneza si amestecam totul bine, testam sarea si adaugam putina daca este nevoie.


Acum urmează să asamblam prăjitura rece de pui și ananas cu pâine feliată.


Într-o formă dreptunghiulară punem un prim strat cu felii de pâine, 2 felii sau 1 dacă este dublă, pe aceasta umplutura încercând să o întindem uniform, mai punem pe acesta un alt strat de pâine feliată și repetă operațiunea până când terminăm cu pâinea.


Cand am asamblat prajitura, presam putin sa fie foarte compact; acoperă-l și pune-l la frigider până este foarte rece pentru 2 până la 4 ore sau dacă preferi peste noapte.

După ce s-a odihnit și odată ce s-a răcit foarte tare, se scoate din formă și se acoperă cu puțină maioneză, se decorează după dorință și se pune gata de mâncat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu