marți, 20 februarie 2024

Creșteți-vă instantaneu randamentul de roșii, adăugați-l întotdeauna în sol

Aveți o grădină sau o grădină mică acasă și doriți să vă măriți recolta de roșii? Iată cum să o faci în câțiva pași simpli.




Cultivarea roșiilor este destul de simplă și necesită puține precauții. Cu toate acestea, de foarte multe ori există dificultăți în a face răsadurile să se dezvolte bine, cu riscul de a le pune în pământ prea devreme și cu riscul ca acestea să nu se dezvolte corespunzător. Dar iată o metodă fără greșeală pentru o recoltă abundentă de roșii, fie în grădină, fie într-o mică grădină de casă.


Roșiile se pretează bine să fie cultivate nu numai în grădină, ci și acasă. Cultivarea roșiilor acasă poate fi o activitate distractivă și plină de satisfacții și, desigur, poate oferi o recoltă grozavă de roșii proaspete, organice. Este o activitate foarte simpla, potrivita si pentru a face cu cei mici. Mai întâi trebuie să alegeți tipul de roșie. Există diferite tipuri de roșii din care poți alege, așa că este important să optezi pentru tipul care se potrivește cel mai bine nevoilor și condițiilor tale de creștere. Unele soiuri de roșii sunt mai potrivite pentru cultivarea în containere, în timp ce altele sunt mai potrivite pentru cultivarea în grădină.


Apoi, trebuie să alegeți recipientul: dacă cultivați roșii într-o oală, este important să alegeți un vas suficient de mare pentru a permite o bună creștere a rădăcinilor. Găurile de drenaj sunt de asemenea preferate pentru a permite solului să elimine excesul de apă. Apoi va trebui să pregătim solul, care trebuie să fie bine drenat și bogat în nutrienți. Un amestec de pământ de ghiveci și compost poate fi folosit pentru a crea un mediu fertil de creștere.


Odată ce totul este gata, puteți planta semințele sau răsadurile: semințele de roșii pot fi semănate în ghivece sau un pat de semințe, iar răsaduri pot fi achiziționate de la o pepinieră locală. Dar cum poți fi sigur că răsadurile rezistă la transplantare și returnează o recoltă bună de roșii?


Cum să ai o recoltă bogată de roșii

Dacă răsadurile tale de roșii par slabe sau cresc încet, îi poți ajuta să crească creând o seră mică de bricolaj și hrănindu-l cu ingredientele potrivite. Următorii pași vor crește randamentul roșiilor și vor face plantele mult mai puternice și mai rezistente.


Mai întâi, în funcție de ghiveciul în care se află răsadul, luați o sticlă și tăiați-o astfel încât planta să poată continua să se dezvolte. Acest lucru va crea o cupolă care va acționa ca o seră, protejând planta de curenți, menținând umiditatea și oferind lumină.


Apoi puteți continua să creați un îngrășământ excelent pentru răsaduri. Tot ce aveți nevoie este drojdie uscată, lapte, zahăr și apă. Să vedem cum să procedăm rapid și ușor.


Amestecul pentru fertilizarea plantelor de tomate

Este nevoie de doar câteva minute pentru a pregăti îngrășământul pentru creșterea răsadurilor. Luați o cană mare și turnați în ea 10 grame de praf de drojdie uscată și 100 ml de lapte. Începeți să amestecați și apoi adăugați o lingură de zahăr. Se amestecă totul bine din nou până când soluția este omogenă. La final, se adauga 1 litru de apa si se amesteca din nou.


Puteți uda răsadurile cu această soluție chiar înainte de a le transplanta. Ingredientele folosite sunt toate foarte eficiente pentru plantele de tomate. Drojdia ajută la creșterea naturală a plantei susținând-o, laptele este un complement excelent care ajută la prevenirea bolilor în timp ce zahărul ține la distanță posibilii paraziți.

Astfel vei avea răsaduri mai puternice și mai luxuriante, care nu vor fi afectate de transplantare și îți vor oferi în timp util o recoltă bogată de roșii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu