miercuri, 31 iulie 2024

Desert ușor și delicios cu cremă de mango

Desert ușor și delicios cu cremă de mango

Un desert delicios, simplu și reușit. Acest desert ușor și delicios cu cremă de mango este răcoritor, ușor și delicios.


Nu are mult zahăr așa că nu este deloc stânjenitor și este perfect după masă sau pentru vara asta. Vei vedea ca se prepara intr-o clipa si trebuie doar sa o pastrezi la frigider pentru a o servi foarte rece.

Și dacă vă place acest desert, nu ratați cum să pregătiți o mousse de lămâie delicioasă.


Rețetă video; desert ușor și delicios cu cremă de mango:



Desert ușor și delicios cu cremă de mango

Dificultate: foarte usor Portii: 6 – 8 pahare sau cani Timp: 10 minute


Ingrediente:

700 gr mango curat

200 g crema de branza

75 g zahăr

120 ml lapte evaporat foarte rece


Prepararea desertului ușor și delicios cu cremă de mango:

Curățăm mânerele, în cazul meu au fost 2; Le curatam de coaja și scoatem carnea încercând să profitam la maxim de carne.

Mixăm sau măcinăm întregul mango cu ajutorul unui blender până obtinem o cremă.

Pentru ca crema de mango să nu-și piardă culoarea, trebuie doar să o încălzim pe aragaz. O asezăm într-o cratiță și, fără să ne oprim sa le miscam, lasam sa se incinga bine, nu este nevoie sa o fierbem.

Se ia de pe foc, se transfera intr-un recipient rece si se lasa sa se raceasca complet.

Așezăm crema de brânza într-un castron mare împreună cu zaharul si cu ajutorul unui tel batem bine pana devine cremos si zaharul s-a dizolvat.

Rezervam cateva linguri de crema de mango pentru a adăuga deasupra desertului, iar restul îl adaugam in crema de branza și amestecăm totul bine.


Acum să batem laptele evaporat; Este foarte important ca este foarte rece, il puteti pune la congelator cu cateva minute inainte si am racit si tijele si vasul in care l-am asamblat.



Daca este foarte rece si cu ajutorul unui tel se asambleaza intr-o clipa si cand este ferm il adaugam in amestecul anterior.


Cu ajutorul unei limbi de patiserie si miscari invaluitoare amestecam totul si gata.


Tot ce trebuie să facem este să o distribuim în pahare sau căni în care urmează să le serviți și să adăugăm puțin din mango pe care l-am rezervat.


Îl punem la frigider să fie foarte rece și mâncăm.

Ca întotdeauna, sper că v-a plăcut această rețetă de desert ușor și delicios cu cremă de mango.

17 fapte pe care este posibil să nu le știi despre Barcelona

17 fapte pe care este posibil să nu le știi despre Barcelona:



1. Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei și al doilea oraș ca mărime din țară.

2. Sagrada Família, o bazilică emblematică proiectată de Antoni Gaudí, este în construcție din 1882 și este încă neterminată.

3. Barcelona a găzduit Jocurile Olimpice de vară din 1992, care au stimulat semnificativ profilul global al orașului și dezvoltarea infrastructurii.

4. Parcul Güell al orașului, o altă capodoperă a lui Gaudí, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și oferă vederi uimitoare ale Barcelonei.

5. La Rambla, o stradă faimoasă din centrul Barcelonei, este o zonă plină de viață plină de magazine, restaurante și artiști de stradă.

6. Cartierul Gotic din Barcelona (Barri Gòtic) prezintă arhitectură medievală și străzi înguste și întortocheate, datând din epoca romană.

7. Stadionul Camp Nou găzduiește FC Barcelona, ​​unul dintre cele mai de succes și mai populare cluburi de fotbal din lume.

8. Barcelona este renumită pentru plajele sale, plaja Barceloneta fiind una dintre cele mai faimoase plaje urbane din Europa.

9. Fântâna Magică din Montjuïc, construită în 1929, oferă spectacole spectaculoase de lumini și muzică de seară.

10. Orașul are o scenă culturală bogată, cu muzee de talie mondială, cum ar fi Muzeul Picasso și Fundația Joan Miró.

11. Barcelona este cunoscută pentru festivalurile sale vibrante, inclusiv La Mercè și Festa Major de Gràcia, care oferă parade, muzică și evenimente tradiționale.

12. Sistemul de transport public al orașului, inclusiv autobuzele, tramvaiele și metroul, este eficient și utilizat pe scară largă de către rezidenți și turiști.

13. Patrimoniul arhitectural al Barcelonei include clădiri moderniste ale lui Gaudí, Domènech i Montaner și Puig i Cadafalch.

14. Bucătăria orașului oferă specialități catalane, cum ar fi pa amb tomàquet (pâine cu roșii) și crema catalana (un desert cu cremă).

15. Barcelona are un sector de tehnologie și inovare înfloritor, cu multe startup-uri și companii de tehnologie cu sediul în oraș.

16. Dealul Montjuïc oferă vederi panoramice ale Barcelonei și găzduiește mai multe atracții, inclusiv Castelul Montjuïc și Muzeul Național de Artă al Cataloniei.

17. Portul Barcelona este unul dintre cele mai aglomerate porturi din Europa și un centru important pentru navele de croazieră mediteraneene.

duminică, 28 iulie 2024

17 fapte pe care este posibil să nu le știi despre Melbourne

 17 fapte pe care este posibil să nu le știi despre Melbourne



1. Melbourne, capitala statului Victoria din Australia, este cunoscută pentru cultura sa diversă și scena artistică.

2. Orașul este renumit pentru cultura cafelei, cu numeroase cafenele și baristi renumiți în întreaga lume.

3. Melbourne găzduiește anual Festivalul Internațional de Comedie Melbourne, unul dintre cele mai mari festivaluri de comedie din lume.

4. Orașul este cunoscut pentru arta sa stradală, în special pe străzi precum Hosier Lane.

5. Grădinile Botanice Regale din Melbourne sunt o destinație populară, cu colecții extinse de plante și peisaje pitorești.

6. Orașul găzduiește Melbourne Cricket Ground (MCG), unul dintre cele mai mari și mai faimoase stadioane sportive din lume.

7. Melbourne găzduiește Australian Open, unul dintre cele patru turnee de tenis de Grand Slam.

8. Orașul are o cultură sportivă puternică, fotbalul australian cu reguli fiind deosebit de popular.

9. Piața Federației din Melbourne este o zonă culturală, care găzduiește evenimente, expoziții și spectacole.

10. Orașul este cunoscut pentru scena sa alimentară vibrantă, oferind o mare varietate de bucătării internaționale.

11. Piața Queen Victoria din Melbourne este o piață istorică care oferă produse proaspete, tarabe cu mâncare și produse unice.

12. Sistemul de transport public al orașului include tramvaie, trenuri și autobuze, rețeaua de tramvaie fiind una dintre cele mai mari din lume.

13. Râul Yarra din Melbourne oferă vederi pitorești și activități precum canotaj și croaziere fluviale.

14. Orașul găzduiește anual Melbourne Cup, un eveniment prestigios de curse de cai cunoscut sub numele de „cursa care oprește o națiune”.

15. Zona Southbank din Melbourne este un centru pentru mese, divertisment și artă, cu Galeria Națională din Victoria.

16. Aleele și arcadele orașului sunt renumite pentru magazinele, cafenelele și pietrele prețioase ascunse.

17. Melbourne este adesea cotat drept unul dintre cele mai locuibile orașe din lume, cunoscut pentru calitatea vieții și cultura vibrantă.

sâmbătă, 27 iulie 2024

Nu beți suficientă apă dacă aveți aceste semne. Este posibil să aveți nevoie de hidratare și nu ați observat

De unde știi dacă bei suficientă apă? Aici iti oferim raspunsul! Este foarte comun ca în zilele caniculare să căutăm să ne răcorim cu apă și să creștem cantitatea pe care o consumăm, dar ce se întâmplă în acele zile înnorate sau ploioasennorate sau ploioase?



Deși știm cu toții că este extrem de important să consumăm cel puțin 3 litri de apă în fiecare zi, cantitățile pot varia în funcție de vârstă, greutate și sănătate. Eliminand orice bautura care contine orice indulcitor sau mineral, este important sa ne hranim organismul cu apa pura Cand nu o facem corect, incepem sa dam semne ca este necesar sa ne crestem consumul.


Semne că nu bei suficientă apă

Când corpul tău începe să sufere din cauza lipsei de apă, va începe să te informeze în acest fel, așa că fii atent dacă ai vreunul dintre aceste simptome.


Sete

Deși setea este un semn fără echivoc al lipsei de apă, nu este vorba despre orice tip de sete la care ne referim, nu este cea pe care o simți după o plimbare lungă sau în timpul mesei. Este o senzație de sete în gât care nu s-a oprit, deși ai consumat ceva lichid, cum ar fi suc sau sifon, deoarece corpul tău primește un „înlocuitor” nesănătos.


Ochi uscați

A avea ochi uscați este extrem de frecventă dacă nu bei suficientă apă, deoarece această senzație apare atunci când ochiul nu produce suficiente lacrimi și nu poate avea o lubrifiere adecvată, ceea ce provoacă o senzație de mâncărime, iritație și roșeață care, de multe ori, îți pot tulbura vederea. .

Dacă folosești lentile de contact, este vital să bei zilnic apa necesară, deoarece uscarea ochilor poate face imposibilă utilizarea acestora.


Ochi goliți

Așa cum spunem poetic că ochii sunt fereastra sufletului, este adevărat că ei sunt capabili să dea semne că ceva nu este în regulă în corpul nostru.

Este foarte frecvent ca copiii și adulții mai în vârstă să aibă ochii scufundați atunci când nu consumă suficientă apă, așa că este un simptom căruia trebuie să îi acordați atenție promptă, deoarece aceștia sunt cei mai predispuși să sufere de deshidratare severă.

Atunci când organismul nu primește zilnic apa de care are nevoie, încearcă să conserve toată apa pe care o are deja, indiferent ce trebuie să facă pentru a o obține. Una dintre cele mai frecvente moduri în care se întâmplă acest lucru este cu constricția vaselor de sânge și cu aceasta există și o reducere a aportului de oxigen și sânge a creierului, care este cauza durerilor de cap.


Piele uscată

Fiind cel mai mare organ din corpul nostru, este cel care depinde cel mai mult de o hidratare corectă și constantă, prin urmare, atunci când nu furnizăm cantitatea adecvată de apă, încep să apară semne vizibile precum mâncărime, descuamare, opacitate și chiar o rigiditate. sentimentul care este o consecință a lipsei de elasticitate. Chiar dacă adaugi creme hidratante, doar apa are capacitatea de a elimina complet aceste condiții.


Oboseală

Se crede că principala cauză a oboselii este lipsa somnului, dar chiar dacă dormi 8 ore la rând la un moment optim, lipsa apei te poate face să te simți obosit și să ai o senzație puternică de somnolență, împiedicându-te să faci performanțe adecvate. în serviciul tău zi după zi, în ciuda faptului că ai avut un ciclu de somn sănătos.


Dureri de articulații

Dintre părțile care alcătuiesc corpul nostru, cartilajul este una dintre părțile care are nevoie de cea mai mare apă pentru a menține articulațiile la un nivel optim de hidratare și pentru a se putea mișca corect, precum și pentru a evita frecarea între oase care de obicei provoacă atât. multă durere. Amintiți-vă că cu cât au mai puțină apă, cu atât uzura lor este mai mare și, prin urmare, pot începe să apară boli greu de tratat precum artrita.

Dieta unui atlet olimpic: alimentele care nu pot lipsi niciodată de la masa ta

Dieta unui atlet olimpic: alimentele care nu pot lipsi niciodată de la masa ta. Dacă doriți să vă adânciți în dulapul unui sportiv profesionist, vedeți cum este dieta unui sportiv olimpic.

Pentru o persoană care își face viața din sport, alimentația este la fel sau mai importantă decât antrenamentul. Dieta unui sportiv olimpic trebuie să fie foarte bine planificată, iar acesta trebuie să o urmeze doar cât să-și mențină corpul în cea mai bună stare, și astfel să poată performa 100% în competițiile sale.



Dacă ești interesat să știi pe ce se bazează dieta unui sportiv olimpic pentru că vrei să devii unul sau pur și simplu pentru că ai vrea să încerci dieta lui, aici vei găsi pilonii dietei lui. Alertă spoiler: ei nu mănâncă lucruri imposibil de obținut, ci mai degrabă întreaga greutate cade pe când, cât și cum mănâncă.


Dieta sportivului olimpic 101

Ceea ce mănâncă oamenii normali nu este foarte diferit de ceea ce mănâncă sportivii, deoarece toți împărtășim ingrediente și mâncăm mai multe mese pe zi. În realitate, ceea ce se schimbă cel mai mult este momentul, cantitatea și prepararea alimentelor. Cu alte cuvinte, un atlet poate mânca ouă la micul dejun ca tine, dar acesta mănâncă patru ouă fierte în același timp în fiecare dimineață.



Acest lucru se întâmplă din mai multe motive. Primul este că organismul are nevoie de alimente pentru a funcționa în funcție de cheltuiala calorică; Deci, cu cât mai multă activitate fizică, cu atât porțiuni mai mari. Al treilea este că este foarte important ca sportivii să se asigure că toate (sau cel puțin majoritatea) alimentelor lor conțin nutrienți multipli și nu le oferă calorii goale. În cele din urmă, al treilea este că sportivii trebuie să respecte un program de antrenament lung și greu, așa că trebuie să-și obișnuiască corpul să mănânce la o anumită oră în fiecare zi pentru a putea participa cu energie la antrenamente.


Chiar și așa, nu toate sporturile necesită același tip de efort fizic, așa că dieta ta variază și în funcție de tipul de sport, de intensitatea și durata antrenamentului sau a competițiilor. Dacă majoritatea oamenilor au nevoie de între 1500 și 2000 de calorii pe zi, pentru majoritatea sportivilor acest număr poate crește la 500 până la 1000 de calorii.

Ora mesei

În general, se recomandă să așteptați cel puțin o oră înainte de a face orice activitate fizică. În cazul sportivilor, aceștia trebuie să aștepte 2 sau 4 ore înainte de antrenament deoarece mesele lor sunt mai grele.

Ingredientele esențiale

Fie că este micul dejun, prânzul sau cina, dieta sportivilor include întotdeauna ingrediente bogate în carbohidrați complecși, proteine ​​slabe, fructe fibroase și grăsimi bune, dar săracă în zahăr, grăsimi rele și sodiu.



Hidratare constantă

Ca orice alt nutrient, apa este esențială pentru funcționarea corectă a organismului. Deoarece sportivii transpira intens câteva ore pe zi și multe zile pe săptămână, este deosebit de important pentru ei să recupereze apa și toate mineralele pierdute. Prin urmare, regula generală este să bei o băutură cel puțin la fiecare 15 până la 20 de minute.


Mai mult, atunci când au evenimente scurte, apa le este suficientă, dar dacă tocmai au terminat un antrenament sau au părăsit o competiție, antrenorii lor au întotdeauna pregătite băuturi pentru sport care le furnizează electroliți.

Suplimentare

În lumea fitness-ului, suplimentele au devenit foarte populare în ultimii ani, dar pentru sportivi aceasta a fost întotdeauna un element de bază al dietei lor, deoarece știu mai bine decât oricine că nu este posibil să consume doar cantitatea necesară de vitamine și minerale cu mancare. Din acest motiv, ei urmează o rutină personalizată de suplimente care îi ajută să performeze cât mai bine.


Libertate

Faptul că sportivii necesită o dietă riguroasă pentru că corpul lor este principalul lor instrument de lucru, sunt și oameni, așa că nu le este strict interzis să consume alimente considerate gunoi din când în când, mai ales când sunt în vacanță sau într-un eveniment special.

17 fapte interesante despre Peru

17 fapte interesante despre Peru



1. Ruinele antice din Peru nu sunt doar situri istorice; sunt porți de intrare în trecut, unde vizitatorii pot descoperi misterele civilizației incași și pot explora camere ascunse pline cu comori.

2. Pădurea tropicală amazoniană nu este doar un ecosistem biodivers; este un tărâm de mirare și feerie, unde șamanii comunică cu spiritele, iar plantele medicinale dețin secrete străvechi de vindecare.

3. Machu Picchu nu este doar un reper faimos; este un oraș sacru învăluit în mituri și legende, unde se spune că zeul soarelui Inti le dă binecuvântări celor care fac pelerinaj la culmile sale.

4. Liniile Nazca nu sunt doar geoglife; sunt hărți cerești gravate în pământ, care ghidează astronomii antici și invocă admirația vizitatorilor din zilele noastre care se minunează de originile lor misterioase.

5. Ceviche-ul nu este doar un fel de mâncare; este un deliciu culinar care reflectă moștenirea de coastă a Peruului, combinând fructele de mare proaspete cu arome de citrice, într-o fuziune ispititoare de gust și tradiție.

6. Munții Anzi nu sunt doar o minune naturală; sunt coloana vertebrală a Peruului, adăpostește culturi străvechi și ecosisteme diverse, unde condorii urcă și lamele cutreieră câmpiile de înaltă altitudine.

7. Calul Peruvian Paso nu este doar o rasă; este un simbol al grației și eleganței, renumit pentru mersul său unic și celebrat în spectacolele de dans tradițional marinera.

8. Lacul Titicaca nu este doar un lac; este un corp de apă sacru venerat de incași ca locul de naștere al civilizației lor, unde insulele plutitoare făcute din stuf găzduiesc comunități indigene care păstrează obiceiuri vechi de secole.

9. Festivalul Inti Raymi nu este doar o sărbătoare; este un omagiu spiritual adus zeului soarelui, cu procesiuni colorate, dansuri tradiționale și ritualuri străvechi care onorează ciclul vieții și recolta.

10. Textile peruviane nu sunt doar țesături; sunt opere de artă țesute cu modele complicate și culori vibrante, fiecare design purtând o semnificație simbolică și o semnificație culturală transmisă de-a lungul generațiilor.

11. Amazonul peruan nu este doar o junglă; este un refugiu pentru biodiversitate, plin de animale sălbatice exotice, de la delfini roz jucăuși până la jaguari evazivi și care oferă eco-aventurerilor șansa de a explora tărâmuri neexplorate.

12. Salinele Maras nu sunt doar saline; sunt o mărturie a ingeniozității străvechi, unde bazinele terasate coboară în cascadă pe versantul muntelui, recoltând sare prin metode neschimbate de secole.

13. Pisco peruan nu este doar un spirit; este o comoară națională, distilat din struguri cultivați în văile fertile din Anzi și venerat pentru aroma netedă și versatilitatea sa în cocktail-uri emblematice precum Pisco Sour.

14. Plaza de Armas nu este doar un pătrat; este inima orașelor din Peru, unde arhitectura colonială se întâlnește cu moștenirea indigenă, iar localnicii se adună pentru a sărbători festivaluri, proteste și viața de zi cu zi.

15. Parcul Cartofilor nu este doar o zonă de conservare; este un muzeu viu al biodiversității, unde sute de soiuri native de cartofi sunt cultivate de comunitățile indigene, păstrând cunoștințele ancestrale și practicile agricole durabile.

16. Condorul andin nu este doar o pasăre; este un simbol al forței și libertății, venerat de culturile andine ca mesager între tărâmurile pământești și spirituale și acum o specie emblematică pentru eforturile de conservare.

17. Traseul Incașului nu este doar un traseu de drumeție; este un pelerinaj prin istorie, care urmărește pașii călătorilor antici prin trecători montane accidentate, prin păduri cu nori și prin ruinele incașilor pentru a ajunge la minunatul Machu Picchu.

17 lucruri pe care poate nu le știi despre Qatar

 17 lucruri pe care poate nu le știi despre Qatar



1. Qatar, situat pe coasta de nord-est a Peninsulei Arabe, este una dintre cele mai mici țări din Orientul Mijlociu, dar una dintre cele mai bogate pe cap de locuitor.

2. Capitala și cel mai mare oraș din Qatar este Doha, o metropolă în creștere rapidă, cunoscută pentru orizontul modern, arhitectura futuristă și atracțiile culturale.

3. Qatar găzduiește cea de-a treia rezervă de gaze naturale din lume, care au propulsat economia și dezvoltarea țării în ultimele decenii.

4. Ziua Națională a Qatarului, sărbătorită pe 18 decembrie, comemorează unificarea țării în 1878 sub conducerea șeicului Jassim bin Mohammed Al Thani.

5. Perla-Qatar, o insulă artificială cu o întindere de aproape 400 de hectare, este una dintre cele mai ambițioase dezvoltări imobiliare din Qatar, cu reședințe de lux, hoteluri și porturi de porturi.

6. Qatar urmează să găzduiască Cupa Mondială de Fotbal 2022, fiind prima țară din Orientul Mijlociu care găzduiește prestigiosul turneu de fotbal.

7. Muzeul de Artă Islamică din Doha găzduiește una dintre cele mai extinse colecții de artă islamică din lume, întinzând peste 1.400 de ani de istorie și prezentând capodopere din întreaga lume islamică.

8. Compania aeriană națională din Qatar, Qatar Airways, a câștigat numeroase premii și este renumită pentru serviciile de lux și flota modernă, conectând Doha cu peste 150 de destinații din întreaga lume.

9. Bucătăria din Qatari este un amestec de influențe tradiționale arabe, persane, indiene și levantine, cu preparate precum machboos (orez condimentat cu carne), hummus și carnea la grătar fiind populară.

10. Biblioteca Națională din Qatar, deschisă în 2017, nu este doar o minune arhitecturală, ci și un centru de învățare și schimb cultural, cu milioane de cărți, manuscrise și resurse digitale.

11. Education City din Doha este o inițiativă educațională revoluționară care găzduiește campusuri filiale ale universităților internaționale de prestigiu, făcând din Qatar un centru regional pentru învățământul superior și cercetare.

12. Economia Qatarului se diversifică rapid, investițiile în industrii precum finanțe, tehnologie, sănătate și turism, având ca scop reducerea dependenței de veniturile din petrol și gaze.

13. Zona Aspire din Doha este un complex sportiv de ultimă generație, cu locații de fotbal, tenis, atletism și alte sporturi, precum și o academie sportivă și spital de medicină sportivă.

14. Peisajul deșert din Qatar este un refugiu pentru pasionații de aventură, oferind activități precum dunele, safari-uri în deșert și curse de cămile, oferind o experiență unică a culturii tradiționale Qatari.

15. Souq Waqif, o piață tradițională din inima Doha, este un centru de activitate plin de viață, oferind o privire asupra culturii Qatari cu labirintul său de alei, magazine, restaurante și cafenele.

16. Satul Cultural Katara, o dezvoltare pe malul apei din Doha, este un centru de artă, muzică și evenimente culturale, găzduind festivaluri, expoziții și spectacole din întreaga lume.

17.ani. Angajamentul Qatarului pentru sustenabilitate este evident în proiecte precum Msheireb Downtown Doha, o dezvoltare urbană durabilă care își propune să fie unul dintre primele districte neutre din lume.

vineri, 26 iulie 2024

Cum faci lichior cremos de banane fără coloranți în condiții de casă

Cum faci lichior cremos de banane fără coloranți



INGREDIENTE:

400 g de banane foarte coapte (aproximativ 3-4 banane) cântărite fără coajă;

350 ml alcool pur la 95°;

700 g zahăr;

500 ml lapte integral;

500 ml smantana proaspata pentru frișcă;

o pastaie de vanilie;

1-2 plicuri de sofran (eu am folosit 2, dar este optional, doar da culoare).


Mod de preparare: 

1. Tăiați bananele rondele nu prea subțiri și puneți-le într-un borcan ermetic de cel puțin 1 litru de capacitate.

2. Se toarnă alcoolul, se închide și se lasă totul să se odihnească timp de 10 zile într-un loc întunecos, răcoros.

3. După această perioadă, turnați într-o tigaie laptele, smântâna, zahărul și păstăia de vanilie tăiată.

4. Se aduce la fierbere, se fierbe 3-4 minute și se oprește. Se toarnă șofranul și se amestecă.

5. Se lasa sa se raceasca complet, amestecand din cand in cand.

6. După ce s-a răcit complet, adăugați alcoolul pe care l-ați picurat din banane, fără a le zdrobi.

joi, 25 iulie 2024

Horoscop / Ce trebuie să știți despre semnele cardinale zodiacale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn

Când Capricorn Ice Spice a afirmat: „Dacă nu gătești, atunci dă-i drumul la oală”, probabil că nu și-a dat seama că demonstrează un flex clasic al semnului cardinal. Cu toate acestea, ea a reuşit. Această grupare de semne zodiacale - care include Berbec, Rac, Balanță și Capricorn - este mare și responsabilă. În calitate de lideri inovatori ai haitei, mereu se încălzește ceva în lumile lor. Și dacă doriți să păstrați accesul VIP la bucătăriile lor, ar fi bine să vă urcați rapid la bord.



Ce este un semn cardinal, exact?

Probabil ați auzit despre cele patru elemente ale zodiacului: foc, pământ, aer și apă. În calitate de Săgetători, ne lăudăm cu mândrie statutul de semn de foc. O segmentare mai puțin cunoscută, dar la fel de importantă, vine sub forma celor trei modalități: semne zodiacale cardinale, mutabile și fixe. Ele sunt grupate astfel:


Semne cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn

Semne fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător

Semne mutabile: Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti

Cardinal înseamnă „șef”, „primar” sau „principiu”. Aceste semne sunt alfa zodiacului și cele patru semne zodiacale care încep fiecare sezon:


Berbecul începe trezirea anuală de primăvară cu echinocțiul de primăvară.

Cancerul ia volanul la solstițiul de vară.

Balanța ne readuce la echilibru la echinocțiul de toamnă.

Capricornul termină totul odată cu solstițiul de iarnă.

Din punct de vedere astrologic, aceste semne ale șefilor apar atunci când este timpul să schimbăm clima în fiecare trimestru. Aceasta nu este chiar o ispravă ușoară, ceea ce ar putea explica puterea și comportamentul autoritar al semnelor cardinale. Întrebați-o pe Greta Thunberg, care s-a născut sub semnul solar cardinal al Capricornului.


Trăsături ale semnului cardinal

În esență, semnele cardinale sunt vizionari revoluționari. Ne bazăm pe ei pentru a conduce progresul și a perturba industrii întregi. Pentru acești oameni, viața este un laborator nesfârșit în care să experimenteze. Iubește-i sau urăști, ei sunt aici pentru a ne împinge către viitor, precum Racul Elon Musk.

Plictiseala este un concept străin unui semn cardinal, iar acești înalți performanțe atrag multă admirație. Cu toate acestea, stilul lor îi poate face pe colegii de echipă conduși de procese absolut nebunești. Impulsul neobosit al Cardinalilor către creștere și inovare garantează că vor lăsa o moștenire în urmă.

Problema este că semnele cardinale pot fi atât de devotate ambițiilor lor, încât cei dragi ajung să se simtă neglijați. Pentru a obține timp de calitate, ar putea avea nevoie să înceapă o afacere cu familia sau prietenii lor. Uită-te doar la Joanna Gaines Berbec din imperiul Magnolia Home sau la cele trei surori Kardashian, Kourtney (Berbec), Kim (Balanta) și Khloé (Rac).

Cum diferă cele patru semne cardinale unele de altele

În cadrul cvartetului cardinal este un semn de foc, pământ, aer și apă. Combinația de element și modalitate creează un profil unic de personalitate pentru fiecare dintre cele patru semne cardinale.


Berbec: Cardinal Fire

Având în vedere că Berbecul este primul semn al zodiacului și un semn cardinal, nu este de mirare că sunt atât de motivați să fie numărul 1 în tot ceea ce fac. Adăugați extravaganța elementului foc în rețetă și veți fi binecuvântat cu unele dintre cele mai icoane de genul din timpul nostru, cum ar fi Berbecul Lady Gaga și Lil Nas X. Ca semn cardinal de foc, Berbecul aduce căldura cu originalitatea lor. Vor rezista mult și în timp ce ard stereotipurile, cum ar fi Aries Halle Bailey, care a fost grație sub foc atunci când a fost distribuită ca Ariel în filmul live-action de la Disney Mica Sirenă și s-a confruntat cu reacții rasiste.

Cancer: Cardinal Water

Racii ar putea fi îngrijitorii zodiacului, dar nu le confunda bunătatea cu slăbiciunea. În timp ce elementul apă îi face profund empatici, cardinalitatea lor îi împiedică să fie atât de fluidi încât uită unde termină și încep. Acest semn poate avea limite stricte, având nevoie de intimitate și de timp singur pentru a rămâne centrat. (Coaja de crab și cleștele lui Cancer nu sunt o glumă!) Sensibilitatea lor extrem de adaptată îi face lideri puternici pentru o cauză, precum fostul președinte al Planned Parenthood Cecile Richards. Starul Cancerian Only Murders in the Building Selena Gomez este, de asemenea, fondatorul și proprietarul Rare Beauty, o linie de frumusețe fără cruzime, cu accent pe sănătatea mintală.


Balanta: Cardinal Air

Când farmecul aeris al unui semn de aer se întâlnește cu rigoarea de înaltă realizare a cardinalității, efectul este ca o mână de fier într-o mănușă de catifea. Nu ești cu adevărat conștient de faptul că ești manipulat, dar dintr-o dată ești sub vraja lină a Balanței. Balanța Gwyneth Paltrow este o expoziție principală a acestui lucru, conducând zeci de femei printr-un tunel al modurilor New Age, inclusiv ouă yoni de jad și clisme cu cafea. Și cine altcineva decât un semn cardinal de aer ar putea pătrunde în curte (domeniul legal al Balanței) și ar putea declanșa o tendință globală de „lux liniștit”?


Capricorn: Pământul cardinal

Vorbiți despre mizerie! Capricornii sunt faimoși pentru longevitate și semnele cardinale pentru originalitatea lor. Pune aceste două elemente împreună și vei avea elementele unui membru al celebrității, cum ar fi legenda muzicii country Dolly Parton. Munca grea este ceva în care se bucură semnul cardinal de pământ ca ingredient esențial pentru stăpânire. Jennie Kim de la Blackpink, o capricornă îndrăzneață, s-a antrenat timp de șase ani în pregătirea pentru a deveni membră a grupului de fete K-pop.


Semne cardinale în harta natală

Chiar dacă nu sunteți un semn solar cardinal, rețineți dacă aveți o mulțime de semne cardinale în diagrama dvs., deoarece trăsăturile se pot aplica în continuare. (Puteți susține acest test gratuit pentru a găsi echilibrul modalităților din diagramă.)

Scorpion Emily Post are o diagramă care este grea pe semne cardinale, iar numele ei este încă sinonim cu maniere la 60 de ani de la moartea ei. Taurul Adele, al cărui top este plin de semne cardinale, se află într-o ligă proprie ca cântăreață și compozitoare.


Noua noastră carte, The Astrology Advantage (Simon Element), care apare pe 27 august, folosește și modalități pentru a sparge întreaga magie a diagramei tale. Prin intermediul cărții, veți învăța cum să vă folosiți codul cosmic unic ca sistem de ghidare pentru cronometrare, planificare sau navigare în dinamice dificile - totul fără a fi nevoie să vă memorați harta natală.

Dieta cu morcovi pentru a te „dezumfla”: meniu de 5 zile

Dieta cu morcovi nu este la fel de populară precum dieta cu mere sau dieta lunii. Motivul ar putea fi că printre nutriționiști și lumea fitness este cunoscut sub numele de dieta 5x5 sau protocolul 5x5. O detoxifiere care curăță organismul și slăbește foarte repede. Câte kilograme slăbești cu dieta cu morcovi?



Cum te ajută morcovul să slăbești?

În suc, fiert sau crud, morcovul este o legumă bogată în beta-caroten, enzimă digestivă și fibre. Acest ultim element este crucial pentru a menține stomacul umflat și să se simtă plin.


Pe de altă parte, și conform unui studiu publicat în Subcellular Biochemistry, carotenii prezenți în acest aliment contribuie la menținerea mucoaselor organismului. În plus, prin conținutul de vitamina B6, vitamina C, fier, iod și potasiu, menține organismul hrănit în timp ce pierde în greutate.

Dieta cu morcovi: slăbește rapid

Poate părea incredibil că un aliment atât de satisfăcător pentru palat și stomac aproape că nu are calorii. Se dovedește că 100 de grame de morcov furnizează între 36 și 40 de calorii. De aici și marele succes al dietei cu morcovi, deoarece o persoană poate slăbi între 2 și 3 kilograme în 5 zile.

Foto: iStock 


Dieta cu morcovi (dieta 5x5)

Ziua 1

Mic dejun: smoothie cu morcovi, mere și ghimbir. Combinați 2 morcovi, 1 măr, o bucată mică de ghimbir și apă.

Prânz: Salată crocantă de morcovi și varză cu piept de pui la grătar.

Cina: Supa de morcovi si linte cu o nota de curry.


Ziua 2

Mic dejun: suc de morcovi și portocale (2 morcovi mici și suc de 1 portocală mare).

Pranz: împachetări cu salata verde cu morcov ras, quinoa și avocado.

Cina: piure de morcovi și cartofi dulci însoțit de somon copt.


Ziua 3

Mic dejun: Iaurt natural cu morcov ras si nuci.

Prânz: Salată de morcovi, spanac și năut cu vinegretă de lămâie.

Cina: crema de morcovi cu ghimbir si o nota de lapte de cocos.


Ziua 4

Mic dejun: smoothie cu morcovi, banane și lapte de migdale.

Prânz: Tacos cu salată verde cu morcovi, pui mărunțit și sos de iaurt.

Cina: morcovi prăjiți cu ierburi și file de pește la abur.


Ziua 5

Mic dejun: pâine prăjită din grâu integral cu piure de morcovi și avocado.

Prânz: Salata de quinoa cu morcov ras, castraveți si roșii.

Cina: Spaghete cu dovlecel cu sos de rosii de casa si morcov ras.

Foto: iStock 


Cum este mai bine să mănânci morcovi cruzi sau fierți pentru a pierde în greutate?

Această întrebare se pune nu atât de mult dacă într-un anumit proces morcovul încetează să-și mai aibă proprietățile de slăbire. Realitatea este că nu, morcovii cruzi furnizează 40 de calorii la 100 de grame, iar morcovii fierți furnizează 35 de calorii.


Complexitatea problemei este că, dacă morcovul este pregătit prea mult, cantitatea de zahăr din el, pe lângă unele dintre vitaminele sale, se pierde. Cu toate acestea, morcovii fierți sunt mai ușor de digerat.


Pe lângă dieta cu morcovi, ce altă dietă crezi că este important să știi?


miercuri, 24 iulie 2024

13 fapte istorice mai puțin cunoscute despre New York City, SUA

 13 fapte istorice mai puțin cunoscute despre New York City, SUA



1. Orașul New York a fost numit inițial New AmsterdamNew Amsterdam când era o colonie olandeză în secolul al XVII-lea.

2. Orașul a devenit New York în 1664 după ce englezii au preluat controlul și l-au numit în onoarea ducelui de York.

3. Insula Ellis, poarta de intrare pentru milioane de imigranți, a funcționat din 1892 până în 1954.

4. Statuia Libertății, un cadou din Franța, a fost dedicată în 1886 și este un simbol al libertății și democrației.

5. Sistemul de metrou din New York City, deschis în 1904, este unul dintre cele mai vechi și mai mari sisteme de transport public din lume.

6. Orașul a fost prima capitală a Statelor Unite din 1785 până în 1790.

7. Wall Street, situat în Lower Manhattan, a fost inima districtului financiar încă din secolul al XVIII-lea.

8. Marele incendiu din 1835 a distrus o mare parte din cartierul de afaceri al orașului, dar a condus la dezvoltarea unui departament modern de pompieri.

9. Central Park, proiectat de Frederick Law Olmsted și Calvert Vaux, a fost deschis în 1858 și a fost primul mare parc public amenajat din S.U.A.

10. Clădirea Empire State, finalizată în 1931, a fost cea mai înaltă clădire din lume timp de aproape 40 de ani.

11. Times Square, numită inițial Longacre Square, a fost redenumită în 1904 după ce The New York Times și-a mutat sediul acolo.

12. Podul Brooklyn, finalizat în 1883, era cel mai lung pod suspendat din lume la acea vreme și o minune inginerească.

13. Orașul a găzduit numeroase evenimente semnificative, inclusiv semnarea Cartei Națiunilor Unite în 1945.

marți, 23 iulie 2024

Cum faci frigărui de pui în rolă

Cum faci frigărui de pui în rolă



Ingrediente:

500 g piept de pui, tăiat cubulețe

1 ardei roșu, tăiat în bucăți

1 ardei verde, tăiat în bucăți

1 ceapă mare, tăiată în bucăți

2 catei de usturoi, tocati

2 linguri ulei de masline

1 lingura suc de lamaie

1 lingurita boia dulce

1 lingurita chimen macinat

1 lingurita oregano uscat

Sare si piper dupa gust

Bețișoare de frigărui


Mod de preparare:

Pregătiți marinada: Într-un castron mare, amestecați uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul tocat, boia de ardei, chimen, oregano, sare și piper.

Marinați puiul: adăugați cuburile de pui în bol și amestecați bine, astfel încât să fie acoperite cu marinada. Marinați la frigider pentru cel puțin 30 de minute, de preferință 1 oră.

Asamblați frigăruile: Preîncălziți friteuza cu aer la 180°C (350°F). Așezați alternativ pe bețișoarele de frigărui cuburile de pui, bucățile de ardei roșu, ardeiul verde și ceapa.

Gătirea în friteuza cu aer: Puneți frigăruile în coșul friteuzei cu aer, asigurându-vă că nu sunt aglomerate. Gătiți la 180°C (350°F) timp de 10-12 minute, întorcându-le la jumătate, sau până când puiul este gătit și legumele sunt fragede.

Servire: Serveste frigăruile de pui fierbinti, însoțite de sosul preferat sau o salată proaspată.

luni, 22 iulie 2024

Invenția brânzei Mozzarella

Invenția brânzei Mozzarella

Brânza Mozzarella, cunoscută pentru textura netedă și capacitatea de a se topi perfect, își are rădăcinile în Italia, în special în regiunea Campania. Istoria brânzei mozzarella datează din secolul al XII-lea, când călugării din San Lorenzo din Capua au început să producă această brânză delicioasă din lapte de bivoliță.



Termenul „mozzarella” provine din verbul italian „mozzare”, care înseamnă „a tăia”, referindu-se la procesul de fabricare a brânzei în care cașul este tăiat. În mod tradițional, brânza mozzarella este făcută din lapte de bivoliță, dar astăzi este produsă și din lapte de vacă în multe părți ale lumii.

Mozzarella a devenit rapid o componentă esențială a bucătăriei italiene, folosită într-o varietate de feluri de mâncare, inclusiv celebra pizza napolitană. Aroma sa blanda si textura elastica il fac ideal pentru topirea pe pizza, paste si o gama larga de alte feluri de mancare.

De-a lungul secolelor, mozzarella a câștigat popularitate în întreaga lume și a fost adaptată în numeroase rețete și tradiții culinare. De la salate caprese la sandvișuri gourmet, această brânză rămâne favorită în întreaga lume, apreciată pentru versatilitatea și aroma sa delicioasă.

Chiftele în cremă de ciuperci

Chiftele în cremă de ciuperci



Ingrediente pentru chiftele.

- 500 g carne tocata de vita sau porc (sau un amestec din ambele).

- 1 ou.

- 1/4 cana pesmet.

- 1/4 cana ceapa. tocat mărunt.

- 2 catei de usturoi, tocati.

- 1 lingurita sare.

- 1/2 lingurita piper negru macinat.

- 1 lingurita de oregano uscat.

- Ulei pentru prajit.

+ Ingrediente pentru supa crema de ciuperci.

- 250 g ciuperci proaspete, curatate si taiate felii.

- 2 linguri de unt.

- 1 ceapa mica, tocata marunt.

- 2 catei de usturoi, tocati.

- 2 cani de bulion de pui sau legume.

- 1 cană de smântână de lapte (smântână de gătit).

- 2 linguri de faina de grau.

- Sare si piper dupa gust.

- Pătrunjel proaspăt tocat pentru decorare (opțional).

+ MOD PREGĂTIREA.

+ Pentru chiftele.

- Intr-un castron mare, amestecati carnea tocata de vita, oul, pesmetul, ceapa tocata, usturoiul tocat, sarea, piperul si oregano.

- Amesteca bine toate ingredientele pana se omogenizeaza.

- Formați chiftele mici cu amestecul de carne și puneți-le pe o farfurie.

- Se incinge putin ulei intr-o tigaie mare la foc mediu-mare.

- Cand uleiul este incins adaugam chiftelele si le rumenim pe toate partile, aproximativ 5 minute.

- Scoatem chiftelele din tava si le asezam pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta pentru a indeparta excesul de grasime.

- Rezervare.

+ Pentru supa crema de ciuperci.

- In aceeasi tigaie in care ati rumenit chiftelele adaugati untul si lasati sa se topeasca.

- Adăugați în tigaie ceapa tocată și usturoiul tocat și gătiți până devin aurii și parfumați, aproximativ 2 - 3 minute.

- Adăugați ciupercile tăiate în tigaie și gătiți până când sunt fragede și aurii, aproximativ 5 minute.

- Presărați făina peste ciuperci și amestecați bine pentru a se combina și gătiți câteva minute.

- Turnați bulionul de pui sau de legume în tigaie și amestecați bine pentru ca făina să se dizolve și să formeze un sos.

- Lasam sosul sa fiarba si se ingroasa putin.

- Reduceți focul la mediu-mic și adăugați smântâna groasă.

- Gatiti sosul inca cateva minute, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa si se incinge.

- Gustați și potriviți condimentele cu sare și piper dacă este necesar.

- Se pun chiftelele in sosul de ciuperci si se fierbe la foc mic cateva minute pentru ca acestea sa se incalzeasca si sa se infuzeze cu aroma sosului.

- Serviti chiftelele in crema fierbinte de ciuperci, presarate cu patrunjel proaspat tocat daca doriti.

duminică, 21 iulie 2024

Pâine de sat, coaptă în rolă/cuptor

Cum faci pâine de sat, coaptă în rolă/cuptor



Porții/număr de persoane: 6 persoane

Timp de preparare: 80 minute

Timp de preparare: 50 de minute

Categorie: Pâine și chifle


Ingrediente pentru prepararea pâinei

100 ml. de apă caldă;

100 gr. de făină de patiserie;

20 gr. drojdie proaspătă presată;

380 ml. de apă caldă;

500 gr. făină tare;

10 gr. de sare;

Ulei de masline;


Cum se prepară pâinea

Pentru a savura o pâine de sat delicioasă, primul lucru pe care ar trebui să-l facem, de preferință cu o seară înainte, este să pregătim aluatul. Pentru asta punem 100 ml. de apă într-un vas și diluează jumătate din drojdie în el.


Apoi adăugăm făina și amestecăm. Acoperim cu folie si lasam la frigider până a doua zi.

Pentru a face pâinea, puneți restul de apă și restul de drojdie într-un castron mare și amestecați bine. Apoi adaugam aluatul pe care l-am pregatit si restul ingredientelor.

Frământăm până obtinem un aluat omogen. Îl punem într-un vas uns cu puțin ulei, îl acoperim cu o carpa curata, si il lasam sa-si dubleze volumul jumatate de ora.


În continuare punem aluatul pe blat, infainat usor, si framantam usor pentru a elimina aerul. Ii dam forma dorita si asezam aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt.


Facem o taietura la suprafata, presaram faina si mai lasam sa se odihneasca inca jumatate de ora, pana isi dubleaza din nou volumul.


Preincalzim cuptorul la 250°C si asezam o tava pe pardoseala cuptorului, cu apa, la jumatate de inaltime. Apoi punem painea pe gratar si coacem zece minute. Apoi coborâm temperatura la 200 ° C și continuăm să facem pâinea încă 40 de minute.


Cand painea este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca inainte de a o consuma. Delicios!

Prăjitură cu portocală

Aceasta este o rețetă ușoară de prăjitură cu portocale umed și parfumat, cunoscută pur și simplu sub numele de tort cu portocale, pentru a începe, ungeți-vă tava de copt cu unt și pudrați-o cu făină.



Apoi, cerneți făina universală cu praf de copt, faceți acest lucru de două ori și puneți-o deoparte, apoi coajați și dați suc de portocale și lăsați-o deoparte.

Apoi, ia untul și pune-l în bolul mixerului și adaugă zahărul granulat și cremă-le până devin ușoare și pufoase.


INGREDIENTE:

1 3/4 cană (265 g) făină universală

1½ linguriță praf de copt

3/4 linguriță bicarbonat de sodiu

1 1/4 batoane unt (2/3 cană/141g) (înmuiat)

3/4 cană (165 g) zahăr

3 ouă

½ căni (120 ml) lapte

3 oz (90 ml) suc de portocale

Zeste de la 1 portocală



Mod de preparare:

Ungeți și făinați o tavă de 8 inch x 4 inch sau o tavă de copt de 8 inch. Preîncălziți cuptorul la 350°F (180°C).

Cerneți făina universală, praful de copt, bicarbonatul de sodiu într-un castron de dimensiune medie.

Bateți ouăle, pe rând, până se combină.

Adăugați jumătate din amestecul de făină, jumătate din lapte și jumătate din sucul de portocale. Bate la viteza mica. Apoi adăugați amestecul de făină rămas, laptele și sucul de portocale. Continuați să bateți până când se combină.

Încorporați coaja de portocală.

Se toarnă aluatul în tava pregătită.

Coaceți timp de 55 de minute sau până când scoaterea de lemn introdusă în centru iese curată.

Se răcește în tavă timp de 10 minute, se scoate și se răcește pe un grătar.


Bucurați-vă!

miercuri, 17 iulie 2024

21 de fapte unice despre Sydney, Australia

 21 de fapte unice despre Sydney



1. Sydney se mândrește cu cel mai mare port natural din lume, care se întinde pe 55 de kilometri pătrați și oferă un fundal uimitor orizontului emblematic al orașului.

2. Opera din Sydney nu este doar un loc de spectacol; adăpostește, de asemenea, una dintre cele mai mari organe mecanice din lume, cu peste 10.000 de țevi.

3. În zona metropolitană din Sydney se află o bijuterie ascunsă cunoscută sub numele de Insula Rechinilor, oferind vederi pitorești ale portului și servește drept loc perfect pentru picnicuri și relaxare.

4. Sydney găzduiește cea mai abruptă cale ferată de pasageri din lume, Scenic Railway din Blue Mountains, care se mândrește cu o înclinație palpitantă de 52 de grade.

5. Stâncile de coastă ale orașului nu sunt doar pentru vizitarea obiectivelor turistice; de asemenea, adăpostesc singura colonie urbană de pinguini mici din lume, oferind o experiență unică a vieții sălbatice.

6. Luna Park din Sydney, cu intrarea sa emblematică cu chip zâmbitor, găzduiește unul dintre ultimele roller coaster din lemn originale rămase din lume, oferind un fior nostalgic vizitatorilor.

7. Sub străzile pline de viață din Sydney se află o rețea de tuneluri subterane cunoscută sub numele de Tank Stream, cândva principala sursă de apă a orașului și acum o bucată fascinantă de istorie deschisă explorării.

8. Rezervația Barangaroo din Sydney nu este doar un parc; găzduiește, de asemenea, unul dintre cele mai mari proiecte de reînnoire urbană din lume, transformând un fost sit industrial într-o destinație vibrantă pe malul apei.

9. Scena culinară diversă a orașului include nu numai restaurante rafinate și cafenele la modă, ci și restaurante ascunse pe străzi care servesc delicii multiculturale, oferind o aventură culinară la fiecare colț.

10. Sydney nu este doar despre plaje; De asemenea, găzduiește piscine unice de stâncă de coastă, cum ar fi Bondi Icebergs Pool, unde înotătorii pot face o baie răcoritoare în timp ce privesc oceanul.

11. Stâncile de coastă din Sydney sunt un paradis pentru amatorii de senzații tari, oferind experiențe de pompare de adrenalină, cum ar fi scufundări în stânci și alpinism, cu vederi uluitoare ale Oceanului Pacific.

12. Bogatul moștenire aborigenă a orașului este prezentat în experiențe culturale unice, cum ar fi plimbări cu ghid în parcuri urbane, unde vizitatorii pot afla despre practicile tradiționale indigene și despre povestiri.

13. Scena vibrantă de artă stradală din Sydney merge dincolo de graffiti; include instalații interactive, picturi murale ascunse și galerii de străzi, transformând străzile orașului în galerii de artă în aer liber.

14. Grădina Botanică Regală Sydney nu este doar un paradis botanic; găzduiește, de asemenea, gravuri rupestre antice aborigene, oferind o privire asupra moștenirii indigene a pământului.

15. Orizontul orașului Sydney nu este doar despre zgârie-nori; include, de asemenea, Sydney Tower Skywalk, unde amatorii de senzații tari se pot plimba de-a lungul unei platforme cu podea de sticlă, deasupra străzilor orașului.

16. Cartierele istorice ale orașului, precum Paddington și Balmain, nu sunt doar fermecătoare; ele găzduiesc, de asemenea, piețe și festivaluri unice care sărbătoresc artizanii locali, muzicienii și deliciile culinare.

17. Apele de coastă din Sydney nu sunt doar pentru înot; oferă, de asemenea, oportunități pentru experiențe unice, cum ar fi snorkeling cu dragoni de mare plini de buruieni și scufundări cu foci prietenoase.

18. Rețeaua de transport a orașului include nu doar autobuze și trenuri; are, de asemenea, cea mai mare rețea de feriboturi din lume, oferind călătorii pitorești prin emblematicul port Sydney.

19. Darling Harbour din Sydney nu este doar un hotspot turistic; găzduiește și unul dintre cele mai mari parcuri plutitoare de trambuline din lume, unde vizitatorii pot sări și se pot juca pe apă.

20. Scena vibrantă a vieții de noapte a orașului depășește barurile și cluburile; include, de asemenea, experiențe unice, cum ar fi cinematografe pe acoperiș, localuri clandestine subterane și baruri plutitoare pe bărci protejate de patrimoniu.

21. Bogată istorie maritimă a orașului Sydney nu este păstrată doar în muzee; este, de asemenea, sărbătorită prin experiențe unice, cum ar fi navigarea pe o navă istorică înaltă sau explorarea unei replică a navei condamnate din secolul al XIX-lea.

Cum să crești usturoiul cu apă, este foarte ușor, fără a fi nevoie de îngrijire

Cum să crești usturoiul cu apă, este foarte ușor, fără a fi nevoie de îngrijire



1. Selectați bulbii de usturoi:

 Alege bulbi de usturoi proaspeți, fermi, dintr-o sursă de încredere.

2. Pregătiți cățeii de usturoi:

 Separați cuișoarele de bulb, păstrându-le intacte cu pielea.

3. Configurați cultura apei:

 Umpleți un borcan cu apă, lăsând loc cuișoarelor.

 Scufundați parțial cuișoarele cu capetele ascuțite în sus.

4. Furnizați lumină solară:

 Așezați borcanul într-un loc însorit timp de 6-8 ore pe zi.

5. Observați creșterea:

 Lăstarii verzi vor apărea în câteva zile.

 Mențineți un nivel constant al apei.

6. Schimbați apa în mod regulat:

 Înlocuiți apa la fiecare câteva zile pentru a preveni stagnarea.

7. Recoltați frunze de usturoi:

 După 2-3 săptămâni, recoltați frunzele după cum este necesar, tăind deasupra liniei de apă.

8. Bucurați-vă de recolta:

 Folosiți frunze de usturoi proaspăt recoltate în diverse feluri de mâncare pentru a adăuga aromă.

luni, 15 iulie 2024

21 fapte pe care trebuie să le știi despre Australia

21 fapte pe care trebuie să le știi despre Australia



 1. Alpii australieni primesc mai multă zăpadă decât Alpii elvețieni.

2. 90% dintre australieni trăiesc pe coastă.

3. Tasmania are cel mai curat aer din lume.

4. Marea Barieră de Corali este cel mai mare ecosistem din lume. Este alcătuit din aproape 3.000 de recife individuale și poate fi văzut din spațiu.

5. Australia are peste 60 de regiuni viticole separate.

6. Insula Fraser din QLD este cea mai mare insulă de nisip din lume.

7. Trenul Indian Pacific are cea mai lungă secțiune dreaptă din lume.

8. Great Ocean Road este cel mai mare monument memorial de război din lume.

9. 80% dintre animalele australiene sunt unice în Australia.

10. Australia are cel mai lung teren de golf din lume, cu o lungime de peste 1.350 km.

11. Australia găzduiește 21 dintre cei 25 cei mai veninoși șerpi din lume.

12. Ar dura aproximativ 29 de ani pentru a vizita o nouă plajă australiană în fiecare zi – sunt 10.685 dintre ele!

13. Australia este a șasea țară ca mărime din lume.

14. 91% din tara este acoperita de vegetatie autohtona.

15. 33% dintre australieni s-au născut în altă țară.

16. Australia este singurul continent din lume fără un vulcan activ.

17. Australia găzduiește cel mai lung gard din lume, Dingo Fence. Construit inițial pentru a ține dingo-ul departe de pământul fertil, gardul are acum 5.614 km lungime.

18. Dolarul australian este considerat a fi cea mai avansată monedă din lume – este rezistent la apă, fabricat din polimer și notoriu greu de contrafăcut.

19. Australia este singurul continent acoperit de o singură țară.

20. Cea mai veche fosilă din lume a fost descoperită în Australia – veche de 3,4 miliarde de ani.

21. Australia găzduiește peste 1.500 de specii de păianjeni.

duminică, 14 iulie 2024

Omega 3 pentru a pierde în greutate

Pierderea grăsimilor este o mare problemă pentru mulți oameni. Toată lumea vrea să arate bine și să nu-și facă griji că hainele nu se potrivesc.

Există alimente care vă pot ajuta să pierdeți o parte din grăsimea corporală. Adesea lucrează indirect, prin curățarea toxinelor, pentru a primi mai multe vitamine și minerale. Un exemplu în acest sens este Omega 3.



Un produs pe care îl puteți găsi bogat în Omega 3 este peștele. Are puțini acizi grași, de obicei cei buni, care ajută organismul să scape de kilogramele în plus și să te mențină sănătos.

Consumând mai puține grăsimi, îți poți forța corpul să folosească rezervele de energie. Desigur, nu ar trebui să mănânci în exces pește.


Important este să menții o dietă echilibrată, consumând mai puțină carne roșie și mai multe fructe și legume proaspete, precum afinele.

Acestea nu numai că au antioxidanți care ajută organismul să rămână sănătos, dar îl și curăță de toxine. De asemenea, este important să beți multă apă.

Amintiți-vă că, uneori, foamea poate fi controlată prin consumul mai multor pahare de apă, în timp ce vă hidratați și vă curățați sistemul digestiv.

sâmbătă, 13 iulie 2024

Cum ajută omega 3 la prevenirea schizofreniei? Aceasta este ceea ce face creierului pentru a-l „proteja”.

 Nu toate grăsimile sunt negative pentru organism, știi cum omega 3 ajută la prevenirea schizofreniei și la îmbunătățirea sănătății mintale în general?



Ce face Omega 3 în creier?

Deși toți nutrienții sunt necesari pentru ca organismul să funcționeze corect, există unii care au mai mult impact în anumite zone, de exemplu Omega 3 are diferite beneficii pentru sănătatea mintală.


De fapt, un articol publicat în Chilean Nutrition Magazine a analizat modul în care acizii grași Omega 3 influențează bolile psihiatrice și neurodegenerative.

Rezultatele au arătat că aportul constant de Omega 3, provenit în principal din carnea de pește, poate fi un factor decisiv în prevenirea sau reducerea consecințelor unor boli precum schizofrenia, Alzheimerul, bipolaritatea, scleroza multiplă și chiar depresia sau anxietatea.

În articol se menționează chiar că țările cu cele mai mari rate de depresie sunt cele în care se consumă mai puțin pește și, prin urmare, un aport mai mic de Omega 3.

Acest lucru se întâmplă deoarece substanțe precum DHA și EPA prezente în Omega 3 oferă o fluiditate mai mare membranelor plasmatice neuronale.

De aceea se spune că Omega 3 ajută la prevenirea schizofreniei, deoarece poate ajuta la reducerea sentimentelor de tristețe și inutilitate, precum și a schimbărilor de dispoziție.



Ce este bun pentru controlul schizofreniei?

Potrivit Clinicii Mayo, schizofrenia necesită tratament pe tot parcursul vieții, chiar dacă simptomele au dispărut.

Tratamentul îmbină psihoterapia cu medicamentele astfel încât persoana să poată avea o bună calitate a vieții.

Unul dintre elementele de bază ale tratamentului sunt medicamentele antipsihotice, care pot ajuta la controlul simptomelor pozitive ale schizofreniei, cum ar fi halucinațiile și iluziile.

Aceste medicamente trebuie prescrise și monitorizate de un profesionist în sănătate mintală și este important să urmați planul de tratament în mod constant.

Pe lângă medicamente, terapia psihoterapeutică, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală sau terapia de reabilitare psihosocială, poate fi benefică pentru a ajuta persoanele cu schizofrenie să-și gestioneze simptomele, să-și îmbunătățească funcționarea socială și să învețe abilități de adaptare.


Ce se întâmplă dacă iau o capsulă Omega 3 în fiecare zi?

Luarea zilnică a unei capsule Omega-3 poate avea mai multe beneficii pentru sănătate. Omega-3 este un tip de acid gras esențial care se găsește frecvent în peștele gras, cum ar fi somonul și tonul, sau în suplimentele cu ulei de pește.

A fost asociat cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, îmbunătățirea sănătății creierului și reducerea inflamației în organism.

Acum că știți cum omega 3 ajută la prevenirea schizofreniei și a sănătății mintale în general, este important să urmați recomandările de dozare indicate pe ambalajul suplimentului sau conform recomandărilor unui profesionist din domeniul sănătății. Luarea mai mult decât doza recomandată poate crește riscul de reacții adverse, cum ar fi probleme digestive sau subțierea sângelui.

vineri, 12 iulie 2024

Un alt record: Málaga are cea mai mare pasarela pietonala din lemn din Europa. Această structură enormă a fost instalată pe albia râului Guadalhorce

 A devenit cea mai mare pasarela pietonala din toata Europa si este situată în orașul Málaga, mai exact pe albia raului Guadalhorce. De la inaugurare, care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, a devenit o mare atracție turistică, care, așa cum era de așteptat, atrage continuu pietonii și drumeții care vor să contemple creația.



O creație care aparține Media Madera Ingenieros Consultores, o companie asturiană care este lider în fabricarea de poduri din lemn, și care au, nici mai mult, nici mai puțin, mai mult de o mie de structuri de acest tip instalate în Spania. Acum li se alătură Málaga și nimic nu trece neobservat. Este o pasarelă care are o lungime de 270 de metri și o lățime de trei metri. Acest pod a fost responsabil pentru conectarea capătului promenadei Poniente, în zona Sacaba Beach, cu Guadalmar. Ceea ce atrage atenția mai presus de toate este structura podului, care este complet integrată cu mediul în care se află, Zona Naturală a Gurii Guadalhorce.

În ceea ce priveste structura pasarelei, putem spune ca este formata din sapte trave, trei dintre ele corespund malului drept al raului, iar alte trei malului stang. În centru găsim o deschidere centrală mare de aproape 70 de metri înălțime.



Ceva care atrage foarte mult atenția este designul podului. Se remarcă formele curbe ale arcurilor principale și balustrada mare care par să facă aceeași mișcare ca și valurile. Balustradele inclinate, pentru a o face necarcabila, faciliteaza si evacuarea apei pluviale departe de punte, protejand astfel grinzile interioare. Arhitecții și-au propus să realizeze o simbioză perfectă între estetică și eficiență.


Pentru realizarea acestei pasarele au fost folosite peste două sute de tone de lemn de pin silvestru de origine scandinavă și aproximativ 15 tone de oțel inoxidabil pentru a-l adapta la mediul marin.

Pasarela Malaga / Half Wood


Este locul în care râul pe care tocmai l-am numit se bifurcă în două brațe, formând o deltă aluvionară în care se află niște mici lagune artificiale.

Beneficiile Omega-3: cum ajută la îmbunătățirea sistemului nervos?

Omega-3 este un acid gras cunoscut pentru a aduce beneficii sănătății cardiovasculare, de exemplu, reducerea trigliceridelor pentru a reduce riscul de a dezvolta boli de inimă. Dar, știați că Omega-3 îmbunătățește și sistemul nervos?


Acizii grași Omega-3, care sunt prezenți în alimente precum somonul, peștele macrou, semințele de in și semințele de chia, ajută celulele organismului să funcționeze corect. Deși sunt importante pentru celulele din întregul corp, datele de la Cleveland Clinic Medical Institute arată că sunt concentrate la cele mai înalte niveluri în ochi și creier.




De ce Omega-3 este bun pentru sistemul nervos?

Credeți sau nu, Omega-3 este cheia pentru îmbunătățirea funcționării sistemului nervos datorită capacității sale de a promova funcționarea cognitivă. Potrivit unui articol publicat de National Institutes of Health (NIH), acest tip de acid gras este esential pentru imbunatatirea comunicarii intre membranele celulare ale creierului si sistemul nervos.

Specialistii sugereaza ca Omega-3 faciliteaza transmiterea semnalelor neuronale, contribuind la procesarea informatiilor. Prin urmare, este de mare ajutor îmbunătățirea plasticității sinaptice, un proces fundamental pentru învățare și memorie.


Pe de altă parte, ei relevă faptul că acidul gras eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA) au efecte antiinflamatorii și antioxidante la nivelul creierului care protejează împotriva stresului oxidativ, legat de dezvoltarea bolilor neurodegenerative.


Ce Omega-3 este bun pentru creier?

Dintre cele trei tipuri de acizi grași Omega-3: acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul alfa-linolenic (ALA), numai EPA și DHA au fost legate de beneficii pentru sănătatea creierului, cum ar fi îmbunătățirea funcției cognitive. , reducerea bolilor neurodegenerative și a tulburărilor de dispoziție.


Alimentele bogate în EPA și DHA se găsesc în peștii grasi precum somonul, macroul, heringul și sardinele. Dar și în surse vegetale precum algele marine, uleiul de in sau uleiul de canola. Deși Omega-3 poate fi obținut din suplimente, cel mai bine este să le obțineți din surse naturale pentru a le include în dieta dumneavoastră.


Când încep să fie observate efectele Omega-3?

Efectele Omega-3 pot varia în funcție de starea inițială de sănătate. Cu toate acestea, efectele sale ar putea începe să fie observate după câteva săptămâni de consum regulat. Deși unii oameni pot experimenta beneficii mai repede.


Înainte de a lua suplimente de Omega-3, cel mai important lucru este să vă consultați cu medicul dumneavoastră pentru a determina dacă este o opțiune favorabilă pentru dvs., pentru a determina doza adecvată și pentru a evalua eventualele interacțiuni cu alte medicamente sau probleme de sănătate pe care le aveți deja. Aveți grijă de dumneavoastră!

17 fapte mai puțin cunoscute despre Bergen, Norvegia

17 fapte mai puțin cunoscute despre Bergen, Norvegia



1. Bergen este situat pe coasta de sud-vest a Norvegiei, înconjurat de munți și fiorduri, ceea ce îl face unul dintre cele mai pitorești orașe ale țării.


2. Bergen a fost fondată în 1070 și a servit drept capitală a Norvegiei în timpul Evului Mediu, jucând un rol crucial în istoria țării și în comerțul cu Europa.


3. Debarcaderul Hanseatic Bryggen din Bergen este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, format din case din lemn colorate, datând din epoca comercială a Ligii Hanseatice din secolul al XIV-lea.


4. Bergen este adesea numit „Poarta către fiorduri”, deoarece este un punct de plecare pentru explorarea celebrelor fiorduri din Norvegia, cum ar fi Hardangerfjord și Sognefjord.


5. Muntele Fløyen și Muntele Ulriken sunt doi munți proeminenți din apropiere de Bergen, oferind vederi panoramice ale orașului, fiordurilor și insulelor din jur accesibile cu un funicular și, respectiv, telecabină.


6. Piața de pește din Bergen (Fisketorget) este o piață istorică în aer liber care datează din anii 1200, unde vizitatorii pot cumpăra fructe de mare proaspete, delicatese locale și artizanat.


7. Edvard Grieg, renumitul compozitor al Norvegiei, s-a născut la Bergen, iar vizitatorii pot explora fosta lui casă, Troldhaugen, care servește acum ca muzeu și loc de concerte.


8. Cetatea Bergenhus (Bergenhus Festning) este o fortăreață medievală și un complex de castel cu vedere la port, care găzduiește clădiri istorice, muzee și Turnul Rosenkrantz.


9. Universitatea din Bergen (Universitetet i Bergen) este una dintre universitățile de top din Norvegia, cunoscută pentru cercetările sale în științe marine, studii climatice și științe sociale.


10. Festivalul Internațional de la Bergen (Festspillene i Bergen) este unul dintre cele mai mari evenimente culturale din Scandinavia, cu spectacole de muzică, teatru, dans și arte vizuale, organizate anual în mai și iunie.


11. Biserica Sf. Maria din Bergen (Mariakirken) este cea mai veche clădire rămasă din oraș, datând din secolul al XII-lea, cu caracteristici arhitecturale romanice și gotice notabile.


12. Sala Grieg (Grieghallen) din Bergen este o sală de concerte modernă numită după Edvard Grieg, care găzduiește spectacole orchestrale, producții de operă și festivaluri internaționale de muzică.


13. Bergen are o scenă artistică înfloritoare, cu numeroase galerii, teatre și instituții culturale, cum ar fi Muzeele de Artă KODE din Bergen, care prezintă colecții de artă norvegiene și internaționale.


14. Muzeul Hanseatic și Schøtstuene din Bergen oferă perspective asupra vieții și istoriei negustorilor hanseatici care au trăit și au lucrat în Bryggen în timpul Evului Mediu.


15. Acvariul din Bergen (Akvariet i Bergen) este unul dintre cele mai mari acvarii din Europa, oferind exponate despre viața marine din Marea Nordului și fiordurile norvegiene, inclusiv foci, pinguini și specii de pești.


16. Funicularul Fløibanen este o atracție turistică populară în Bergen, transportând vizitatorii din centrul orașului la Muntele Fløyen, unde vă așteaptă trasee de drumeții și puncte de vedere.


17. Bergen se confruntă cu o climă maritimă blândă influențată de Gulf Stream, cu ierni relativ blânde și veri răcoroase, ceea ce o face o destinație atractivă pe tot parcursul anului pentru activități în aer liber și vizitarea obiectivelor turistice.

joi, 11 iulie 2024

19 fapte pe care este posibil să nu le știi despre Spania

19 fapte pe care este posibil să nu le știi despre Spania



1. Spania este situată în sud-vestul Europei pe Peninsula Iberică, învecinată cu Portugalia la vest și Franța la nord-est.

2. Madrid, capitala Spaniei, nu este doar cel mai mare oraș din țară, ci și centrul său cultural, economic și politic.

3. Spaniola, cunoscută și sub numele de castiliană, este limba oficială a Spaniei și este vorbită de majoritatea populației.

4. Spania are o populație de peste 47 de milioane de oameni, ceea ce o face a șasea cea mai populată țară din Europa.

5. Țara are o geografie diversă, incluzând lanțuri muntoase precum Pirineii și Sierra Nevada, precum și regiuni de coastă și câmpii fertile.

6. Spania este cunoscută pentru moștenirea sa culturală bogată, inclusiv muzică și dans flamenco, lupte cu tauri și artiști de renume mondial precum Pablo Picasso și Salvador Dalí.

7. Barcelona, ​​al doilea oraș ca mărime din Spania, este renumit pentru arhitectura sa unică, inclusiv pentru Sagrada Família și Parcul Güell proiectat de Antoni Gaudí.

8. Spania are o monarhie constituțională cu un sistem parlamentar, unde Regele este șeful statului și prim-ministrul este șeful guvernului.

9. Alhambra din Granada, un palat maur și un complex de fortărețe datând din secolul al XIII-lea, este unul dintre cele mai emblematice repere ale Spaniei și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

10. Bucătăria spaniolă este diversă și variază în funcție de regiune, cu mâncăruri celebre, inclusiv paella, tapas, gazpacho și jamón ibérico.

11. Alerderile (festivalul San Fermín) din Pamplona și festivalul La Tomatina din Buñol sunt evenimente culturale populare celebrate anual în Spania.

12. Spania este un producător de frunte de ulei de măsline și vin, cu regiuni precum Andaluzia și La Rioja renumite pentru produsele lor de înaltă calitate.

13. Camino de Santiago, o rețea de rute de pelerinaj care duce la altarul apostolului Sfântul Iacob din Santiago de Compostela, atrage pelerini din întreaga lume.

14. Spania are un climat mediteranean în regiunile de coastă și un climat continental în interior, cu veri calde și ierni blânde.

15. Fotbalul (fotbalul) este cel mai popular sport din Spania, La Liga fiind una dintre cele mai bune ligi de fotbal profesionist la nivel global, prezentând cluburi precum FC Barcelona și Real Madrid.

16. Literatura spaniolă are o istorie bogată, autori precum Miguel de Cervantes (Don Quijote) și Federico García Lorca aducând contribuții semnificative la literatura mondială.

17. Flamenco, o formă de artă pasională și expresivă care combină cântatul (cante), cântatul la chitară (toque), dansul (baile) și palmele ritmice (palmas), își are originea în Andaluzia.

18. Spania are o rețea feroviară de mare viteză (AVE) care leagă orașe mari precum Madrid, Barcelona, ​​Sevilla și Valencia, cunoscute pentru eficiența și infrastructura sa modernă.

19. Insulele Canare și Insulele Baleare, situate în largul coastei Spaniei, sunt destinații turistice populare cunoscute pentru plajele lor frumoase, peisajele vulcanice și viața de noapte vibrantă.

Descoperă istoria salatei Cezar

Salata Caesar împlinește 100 de ani. Salata Caesar a fost inventată în 1924 de restauratorul italo-american Caesar Cardini din Tijuana, Mexic.

Acest fel de mâncare clasic, făcut în mod tradițional cu salată romană, crutoane, brânză parmezan și un sos distinctiv de usturoi, suc de lămâie, ou și sos Worcestershire, a trecut testul timpului și rămâne favorit printre pasionații de salate din întreaga lume.





Creația salatei este, în general, atribuită restauratorului Caesar Cardini, un imigrant italian care a operat restaurante în Mexic și Statele Unite. Cardini locuia în San Diego, dar conducea unul dintre restaurantele sale, Caesar's, din Tijuana, Mexic, pentru a atrage clienți americani care doresc să ocolească restricțiile Prohibition. Fiica lui, Rosa, a povestit că tatăl ei a inventat salata la restaurantul Tijuana, când o grabă din 4 iulie în 1924 a epuizat proviziile din bucătărie. Cardini s-a descurcat cu ceea ce avea, adăugând flerul dramatic al aruncării de lângă masă de către bucătar. Alte relatări ale istoriei afirmă că Alex Cardini, fratele lui Caesar Cardini, a făcut salata și că salata a fost numită anterior „Salata de aviatori”, deoarece a fost făcută pentru aviatorii care au călătorit în timpul prohibiției. Câțiva membri ai personalului Cardini au spus, de asemenea, că ei au inventat felul de mâncare. Un mit alimentar popular îi atribuie invenția lui Iulius Caesar.

Bucătarul și scriitorul american Julia Child a spus că în tinerețea ei a mâncat la restaurantul Cardini, în anii 1920, o salată Caesar, făcută cu frunze întregi de salată romană, care trebuiau să fie ridicate de tulpină și mâncate cu degetele, aruncate cu măsline. ulei, sare, piper, suc de lamaie, sos Worcestershire, oua racite, parmezan si crutoane facute cu ulei infuzat cu usturoi. În 1946, editorialistul ziarului Dorothy Kilgallen a scris despre un Caesar care conține hamsii, diferit de versiunea lui Cardini.

Într-un interviu din 1952, Cardini a spus că salata a devenit populară în 1937, când Manny Wolf, editor de povești și șef de departament al scriitorului Paramount Pictures, a oferit rețeta restaurantelor de la Hollywood.

În anii 1970, Child a publicat o rețetă în cartea ei From Julia Child's Kitchen, bazată pe un interviu cu fiica lui Cardini, în care ingredientele sunt prăjite pe rând cu frunzele de salată. Fiica lui Cardini și alte câteva surse au mărturisit că rețeta originală folosea doar sos Worcestershire, nu hamsii, muștar sau ierburi, pe care Cardini le considera prea îndrăznețe ca aromă. Rețetele moderne includ de obicei anșoa ca ingredient cheie și sunt adesea emulsionate sau pe bază de maioneză.