duminică, 21 iulie 2024

Pâine de sat, coaptă în rolă/cuptor

Cum faci pâine de sat, coaptă în rolă/cuptor



Porții/număr de persoane: 6 persoane

Timp de preparare: 80 minute

Timp de preparare: 50 de minute

Categorie: Pâine și chifle


Ingrediente pentru prepararea pâinei

100 ml. de apă caldă;

100 gr. de făină de patiserie;

20 gr. drojdie proaspătă presată;

380 ml. de apă caldă;

500 gr. făină tare;

10 gr. de sare;

Ulei de masline;


Cum se prepară pâinea

Pentru a savura o pâine de sat delicioasă, primul lucru pe care ar trebui să-l facem, de preferință cu o seară înainte, este să pregătim aluatul. Pentru asta punem 100 ml. de apă într-un vas și diluează jumătate din drojdie în el.


Apoi adăugăm făina și amestecăm. Acoperim cu folie si lasam la frigider până a doua zi.

Pentru a face pâinea, puneți restul de apă și restul de drojdie într-un castron mare și amestecați bine. Apoi adaugam aluatul pe care l-am pregatit si restul ingredientelor.

Frământăm până obtinem un aluat omogen. Îl punem într-un vas uns cu puțin ulei, îl acoperim cu o carpa curata, si il lasam sa-si dubleze volumul jumatate de ora.


În continuare punem aluatul pe blat, infainat usor, si framantam usor pentru a elimina aerul. Ii dam forma dorita si asezam aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt.


Facem o taietura la suprafata, presaram faina si mai lasam sa se odihneasca inca jumatate de ora, pana isi dubleaza din nou volumul.


Preincalzim cuptorul la 250°C si asezam o tava pe pardoseala cuptorului, cu apa, la jumatate de inaltime. Apoi punem painea pe gratar si coacem zece minute. Apoi coborâm temperatura la 200 ° C și continuăm să facem pâinea încă 40 de minute.


Cand painea este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca inainte de a o consuma. Delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu