sâmbătă, 27 iulie 2024

Nu beți suficientă apă dacă aveți aceste semne. Este posibil să aveți nevoie de hidratare și nu ați observat

De unde știi dacă bei suficientă apă? Aici iti oferim raspunsul! Este foarte comun ca în zilele caniculare să căutăm să ne răcorim cu apă și să creștem cantitatea pe care o consumăm, dar ce se întâmplă în acele zile înnorate sau ploioasennorate sau ploioase?



Deși știm cu toții că este extrem de important să consumăm cel puțin 3 litri de apă în fiecare zi, cantitățile pot varia în funcție de vârstă, greutate și sănătate. Eliminand orice bautura care contine orice indulcitor sau mineral, este important sa ne hranim organismul cu apa pura Cand nu o facem corect, incepem sa dam semne ca este necesar sa ne crestem consumul.


Semne că nu bei suficientă apă

Când corpul tău începe să sufere din cauza lipsei de apă, va începe să te informeze în acest fel, așa că fii atent dacă ai vreunul dintre aceste simptome.


Sete

Deși setea este un semn fără echivoc al lipsei de apă, nu este vorba despre orice tip de sete la care ne referim, nu este cea pe care o simți după o plimbare lungă sau în timpul mesei. Este o senzație de sete în gât care nu s-a oprit, deși ai consumat ceva lichid, cum ar fi suc sau sifon, deoarece corpul tău primește un „înlocuitor” nesănătos.


Ochi uscați

A avea ochi uscați este extrem de frecventă dacă nu bei suficientă apă, deoarece această senzație apare atunci când ochiul nu produce suficiente lacrimi și nu poate avea o lubrifiere adecvată, ceea ce provoacă o senzație de mâncărime, iritație și roșeață care, de multe ori, îți pot tulbura vederea. .

Dacă folosești lentile de contact, este vital să bei zilnic apa necesară, deoarece uscarea ochilor poate face imposibilă utilizarea acestora.


Ochi goliți

Așa cum spunem poetic că ochii sunt fereastra sufletului, este adevărat că ei sunt capabili să dea semne că ceva nu este în regulă în corpul nostru.

Este foarte frecvent ca copiii și adulții mai în vârstă să aibă ochii scufundați atunci când nu consumă suficientă apă, așa că este un simptom căruia trebuie să îi acordați atenție promptă, deoarece aceștia sunt cei mai predispuși să sufere de deshidratare severă.

Atunci când organismul nu primește zilnic apa de care are nevoie, încearcă să conserve toată apa pe care o are deja, indiferent ce trebuie să facă pentru a o obține. Una dintre cele mai frecvente moduri în care se întâmplă acest lucru este cu constricția vaselor de sânge și cu aceasta există și o reducere a aportului de oxigen și sânge a creierului, care este cauza durerilor de cap.


Piele uscată

Fiind cel mai mare organ din corpul nostru, este cel care depinde cel mai mult de o hidratare corectă și constantă, prin urmare, atunci când nu furnizăm cantitatea adecvată de apă, încep să apară semne vizibile precum mâncărime, descuamare, opacitate și chiar o rigiditate. sentimentul care este o consecință a lipsei de elasticitate. Chiar dacă adaugi creme hidratante, doar apa are capacitatea de a elimina complet aceste condiții.


Oboseală

Se crede că principala cauză a oboselii este lipsa somnului, dar chiar dacă dormi 8 ore la rând la un moment optim, lipsa apei te poate face să te simți obosit și să ai o senzație puternică de somnolență, împiedicându-te să faci performanțe adecvate. în serviciul tău zi după zi, în ciuda faptului că ai avut un ciclu de somn sănătos.


Dureri de articulații

Dintre părțile care alcătuiesc corpul nostru, cartilajul este una dintre părțile care are nevoie de cea mai mare apă pentru a menține articulațiile la un nivel optim de hidratare și pentru a se putea mișca corect, precum și pentru a evita frecarea între oase care de obicei provoacă atât. multă durere. Amintiți-vă că cu cât au mai puțină apă, cu atât uzura lor este mai mare și, prin urmare, pot începe să apară boli greu de tratat precum artrita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu