vineri, 12 iulie 2024

Un alt record: Málaga are cea mai mare pasarela pietonala din lemn din Europa. Această structură enormă a fost instalată pe albia râului Guadalhorce

 A devenit cea mai mare pasarela pietonala din toata Europa si este situată în orașul Málaga, mai exact pe albia raului Guadalhorce. De la inaugurare, care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, a devenit o mare atracție turistică, care, așa cum era de așteptat, atrage continuu pietonii și drumeții care vor să contemple creația.



O creație care aparține Media Madera Ingenieros Consultores, o companie asturiană care este lider în fabricarea de poduri din lemn, și care au, nici mai mult, nici mai puțin, mai mult de o mie de structuri de acest tip instalate în Spania. Acum li se alătură Málaga și nimic nu trece neobservat. Este o pasarelă care are o lungime de 270 de metri și o lățime de trei metri. Acest pod a fost responsabil pentru conectarea capătului promenadei Poniente, în zona Sacaba Beach, cu Guadalmar. Ceea ce atrage atenția mai presus de toate este structura podului, care este complet integrată cu mediul în care se află, Zona Naturală a Gurii Guadalhorce.

În ceea ce priveste structura pasarelei, putem spune ca este formata din sapte trave, trei dintre ele corespund malului drept al raului, iar alte trei malului stang. În centru găsim o deschidere centrală mare de aproape 70 de metri înălțime.



Ceva care atrage foarte mult atenția este designul podului. Se remarcă formele curbe ale arcurilor principale și balustrada mare care par să facă aceeași mișcare ca și valurile. Balustradele inclinate, pentru a o face necarcabila, faciliteaza si evacuarea apei pluviale departe de punte, protejand astfel grinzile interioare. Arhitecții și-au propus să realizeze o simbioză perfectă între estetică și eficiență.


Pentru realizarea acestei pasarele au fost folosite peste două sute de tone de lemn de pin silvestru de origine scandinavă și aproximativ 15 tone de oțel inoxidabil pentru a-l adapta la mediul marin.

Pasarela Malaga / Half Wood


Este locul în care râul pe care tocmai l-am numit se bifurcă în două brațe, formând o deltă aluvionară în care se află niște mici lagune artificiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu